Teraz jest 8 gru 2022, 09:04

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 26 lis 2012, 17:16 
Offline

Dołączył(a): 26 sty 2007, 23:33
Posty: 21
Witam. Otóż w trakcie gry w Battlefield 3 raz na parę dni pojawia mi się problem z bluescreenem. Problem prawdopodobnie dotyczy karty graficznej ponieważ po każdym takim błędzie i ponownym uruchomieniu laptopa mam tak jakby odinstalowane sterowniki karty graficznej. Do tej pory myślałem że mimo dobrej specyfikacji laptopa jest on po prostu trochę za słaby, gdyby nie fakt że ostatnio zdarzyło mi się to samo przy grze w Battlefield Play4free. Oto specyfikacja lapka:

Samsung RF711
Intel Core i7-2630QM 2.00 GHz
8 GB Ram-u
nVidia GeForce GT 540M 2GB - najnowsze sterowniki
Windows 7 Home Premium 64

Dodatkowo załączam zdjęcie z błędem:

Obrazek

http://zapodaj.net/fe44d46a1602a.jpg.html

P.S. Myślałem również nad przegrzewaniem się karty graficznej lecz błąd nie występuje przy żadnej innej grze.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 lis 2012, 18:05 
Offline
Zbanowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 mar 2012, 11:45
Posty: 378
Lokalizacja: Wrocław
Ten komp jest za słaby na bad company 2 a co dopiero na bf3... na GT540 Wiedzmin 2 na srednich dziala w 20 klatkach... widzialem u znajomego...

_________________
Obrazek

Kpię z pozerstwa, chciwości, głupoty i próżności.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 lis 2012, 18:15 
Offline

Dołączył(a): 26 sty 2007, 23:33
Posty: 21
Gram na niskich detalach, gra działa bardzo płynnie i nie miewam żadnych ścin które by uprzykrzały w jakikolwiek sposób grę, tylko od czasu do czasu właśnie ten blue screen... Do niedawna miałem również znany błąd bf3 przestał działać ale aktualizacja relateka pomogła. Zastanawiam się co może być przyczyną patrząc na to że choćby Diablo 3 osiąga większą temperaturę CPU niż BF3. Jednak tak jak mówię, zastanawiam się tylko dlaczego ten błąd pojawił się przy Battlefield Play4free??

Dziękuje za odpowiedź oraz pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 lis 2012, 20:41 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2007, 21:27
Posty: 2385
Lokalizacja: Pyrlandia
Masz nvlddmkm.sys, karta się przegrzewa i tyle. To jest laptop z kiepskim chłodzeniem i tyle.

_________________
Nie pomagam przez PW. Od tego jest forum.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 lis 2012, 22:26 
Offline

Dołączył(a): 26 sty 2007, 23:33
Posty: 21
Też nad tym myślałem, używam podstawki chłodzącej jednak sam uważam że to trochę za mało. Czy gdyby w jakiś sposób zwiększyć chłodzenie polepszyło by się? Czy takie działania w ogóle mają jakiś sens?

Bardzo dziękuję za odpowiedź oraz pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 lis 2012, 18:50 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2007, 21:27
Posty: 2385
Lokalizacja: Pyrlandia
Trzymaj lapka w lodówce :) , inne sposoby są mało skuteczne.

_________________
Nie pomagam przez PW. Od tego jest forum.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL