Teraz jest 18 cze 2025, 18:39

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 13 paź 2003, 20:49 
Moderator forum

Chce omowic 2 aspekty vote'owania na polskich serverach:
Po 1) Tyle bylo krzyku na temat spieprzonej opcji vote'owania na serverach BFa w poprzednich paczach... Teraz jak jest w miare dobrze nikt z opcji kickowania nie korzysta...Co z tego ze koles strzela w plecy biegnacym do samolotow jak tylko on i ci co to widzieli votuja....Jak jest 32 graczy do dupa zbita...koles dalej sobie strzela w placy tylko teraz ten postrzelony zaczyna watek a reszta za bardzo zajeta nabijaniem sobie punktow nie dostrzega delikwenta...i tak w jednej grze moze byc nawet 6 kickow rozpoczetych na jednego delikwenta a gosc dalej bedzie gral i robil to co robi...APELUJE o branie pod uwage tego co mowia gracze na serverach o debilach ktorych chca kopnac sprawdzanie wyniku delikwenta kopanego...no i oczywiscie o glosowanie bo po to wlasnie jest wymyslone...
Po 2) Slynna sprawa CORAL SEA i innych nietypowych mapek...Panowie wiele razy widzialem sytuacje w ktorej np. Praetorius wchodzil na server tylko na ta mapke...Ludzie trudniacy sie lataniem (latawice ;-P ) uwielbiaja takie mapki tak jak assaulci uwielbiaja Berlin a ja Bocage ;-).Drugim aspektem jest natychmiastowa zmiana mapy przez 3 ciolkow ktorzy polaczyli sie najszybciej...Efekt=wchodzisz na server a tu nagle zmienia sie mapa...Dajcie ludzie wejsc na server innym i albo zapytajcie uprzejmie czy ktos ewentualnie ma zamiar grac na tej mapue czy nie bo chcialby ja zmienic...jak wiekszosc bedzie za zmiana daje sie vote'a na zmiane i wtedy glosowanko i wiekszosc decyduje...
Tyle ode mnie...tyle zauwazylem...jak ktos chce cos dodac prosze bardzo...

Tytuł:
PostNapisane: 13 paź 2003, 21:02 
Moderator forum

Też wrzucę swoje 3 grosze:

1. Wczoraj na serwerze (bodajże) SPQR i właśnie m.in. na mapie Coral Sea było 2 Uber TK. Ktoś rzucił "kick 20" i... razem ze mną zagłosowało 6 osób (rekord, przy innych próbach 4,5). Paluszki reszcie połamało czy co?! A może z konsoli korzystać się nie potrafi? Chyba, że ktoś jest tak diablo zajęty kampieniem w czyjejś bazie i nie ma czasu na "pierdoły" :wink: ? Ale co tam, wątek był już poruszany i nie przyniosło to żadnego efektu, czemu teraz miałoby być inaczej?

2. Zmiany mapy - fakt, czasem zdarzają się sytuacje, kiedy na jednej gra toczy się przez 6 minut i ciach! Kolejna, znowu parę minut i Draw Again. Rada? Nie rozdawać kluczy do adminowania byle komu.

3. (trochę OT) The Best Mapą jest Bocage i Battle of the Bulge, El Ala też 'ujdzie' :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 13 paź 2003, 21:04 

Brawo Garret, dzisiaj mialem taką sytuacje na Kharkovie, 3 razy nie pobieglem do samolotu bedac skoszony długą serią z MP 18. Votowałem a tu nic, może z 5 osob zagłosowało, na jakies 24. Tak samo mnie wkurza jak jakimś fartem dobiegam do samolotu, a tu gosciu zaczyna ostrzeliwac maszyne, mam 2 kreski życia i jak tu coś zrobic. Argh, takie zachowanie mnie wqurza na maxa :evil: :evil: :evil: :evil:

Tak, Bogace to chyba najbardziej uniwersalna mapa, dodac tylko submarine w rzece i każdy będzie happy :D

Tytuł:
PostNapisane: 13 paź 2003, 22:00 

A przy okazji, jak wyswietlic list map na serverze :?:

Tytuł:
PostNapisane: 13 paź 2003, 22:41 

RedStar napisał(a):
A przy okazji, jak wyswietlic list map na serverze :?:

"listmaps" w konsoli

Albo "lm" poprostu <-= przepraszam ze sie wcinam Clone :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 13 paź 2003, 23:10 

a to ja skorzystam z wątku i podejme kwestie bardzo kontrowersyjna.

tzw. "gadajace glowy".

wbijam sie na serwer, chce sobie pograc i co....? i ch**. towarzyskie pogawedki. pie******** bez sensu, "hómor" na poziomie póznej podstawowki dla upośledzonych, non stop "lole" i inne takie.

na moja uwage ze chce grac normalnie - "to graj". to ja dziekuje za taka gre. dla tych ktorzy jeszcze nie zauwazyli - BF to gra zespolowa. moze sa wsrod nas mlodsze roczniki ktore wchodza na serwer polski bo sie nudza i nie maja nic innego do roboty - niestety maja pecha jak spotkaja wk********* massce (albo innego mojego nicka). bo ja mam bardzo malo czasu na granie i jak juz sie wbijam to chce POGRAĆ a nie POGADAĆ. od gadania jest czat, irc, gg, forum itd. staram sie grac dla mojego teamu, pomagac innym, itd - a nie siedziec gdzies w kącie i nawijac z kumplem. na takie podejscie uslyszalem - "to nie klanowka, kazdy robi co chce". mam w dupie.

owszem, rozumiem od czasu do czasu pożartować , skomentowac jakies zagranie - ale na boga, nie caly czas flood. nie chce mi sie juz tlumaczyc ze to dekoncentruje, bo kazdy kto troche gra zerka co kto pisze bo moga tam byc cenne informacje - a zamiast tego dostaje co sekunde jakiegos smiecia. nie chce tez mi sie tlumaczyc ze takie gadki po prostu zasmiecaja ekran, na ktorym i tak jest juz duzo informacji.

po takich akcjach coraz mniej chce mi sie grac w BFa. co raz bardziej przypomina mi on niestety CSa - pogaduchy, wyglupy, samowolka adminow, zmiany map wg. widzimisie, brak solidarnosci przy votach - czuje sie zmeczony i przez ostatni weekend wolalem napinac w vice city niz sie stresowac w BF

massca (vel. pitbul na amfie)

PS. zeby nie bylo "to nie o mnie", prym ostatnio wiodą gracze Dowodca Pawel, GOKU , a swego czasu niejaki Lis (ktory twierdzil ze jak sie nie gada to jest nudno...blahhh...)

Nie ma za co Massca alejatu od tego jestem zeby "gwiazdkowac" :wink: <-= Garet

Strefa czasowa: UTC + 2