Teraz jest 9 kwi 2025, 09:29

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 20 kwi 2004, 20:43 
Moderator forum

Pancho napisał(a):
Liczba 100 graczy - niby fajnie. Tylko musi się to jeszcze w praktyce sprawdzić. W bf1942 i tak przeważająca liczba serwerów jest na około 32 graczy. Z powodu dużych obciążeń oraz słabego dostosowania map do takiej ilości graczy, serwery dla 64 graczy cieszą się małą popularnoscią.

System niszczenia otoczenia i przebijalność ścian - bardzo fajne rzeczy. Co to do pomysłu z osobną profesją - dowódcą i odrębnym interfejsem dla niego to jeżeli chodzi o grę na wolnych serwerach niezbyt to widzę, ale na klanówkach może to być super sprawa. Może dać nowy wymiar dla pojedynków klanowych i przypominać prawdziwe bitwy.

Zastanawiem się - 100 graczy i dużo większa interakcja z otoczeniem dla mnie znaczy nie tylko dużo większe wymagania wzgkędem wydajności kompóterów, ale także łącza. Jeżeli dla Vietnama SDI zaczyna być za wolne to jakiego łącza będzie wymagała gra 3-4 razy bardziej złożona? NEO+ może być za mało...

Tytuł:
PostNapisane: 20 kwi 2004, 22:23 

_XENA napisał(a):
Zastanawiem się - 100 graczy i dużo większa interakcja z otoczeniem dla mnie znaczy nie tylko dużo większe wymagania wzgkędem wydajności kompóterów, ale także łącza. Jeżeli dla Vietnama SDI zaczyna być za wolne to jakiego łącza będzie wymagała gra 3-4 razy bardziej złożona? NEO+ może być za mało...

Zgadza się. Twórcy biorą prawdopodobnie pod rozwagę rozwój pod względem sieci w USA i Europie Zachodniej. Bo to jest najważniejszy target dla gier. Zakładając, że za rok użytkownicy z tych regionów będą się cieszyć wyższą przepustowością łącz można sądzić, że bez większych problemów pograją sobie i na serwerach stuosobowych. Problem w tym, że u nas Internet (głównie z powodu obciążeń podatkowych, TPSA itp.) rozwija się dość ślamazarnie. Tym samym w praktyce polscy gracze i tak będą grać na serwerkach poniżej 50 graczy, aby mieć w pełni płynną grę. Dlatego też (niestety) nie ekscytuję się specjalne tym featurem :(

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2004, 09:45 

Tutaj krotki wywiad na temat BF2 oraz dwa screeny:

http://pc.gamespy.com/pc/battlefield-2/ ... ?fromint=1

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2004, 11:57 

Brave Heart napisał(a):
Łoooo jeeny, ale będzie hicior :mrgreen:. Zawsze chciałem w beefkach rozwalać budynki :wink:.

Jak tak dlej pojdzie to za dwal lub trzy lata bedziemy biegac z laserowymi zabawkami i wlaczyc o Marsa czy cos takiego... :lol: :lol: :lol: moze trza napisac do EAGames co by sie tak nie spieszyli kaske i tak zarobia na innych grach :lol: :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2004, 13:41 

Musle ze problem przepustowosci lacza przestanie istniec po wejsciu polski do UE ceny uslug telekomunikacyjnych stanieja a zarazem beda bardziej efektywne przeciez bf 2 ma wyjsc w 2005 nie mowiac juz o opuznieniach zwiazanych z premiera gry

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2004, 14:23 

jabber7 napisał(a):
Musle ze problem przepustowosci lacza przestanie istniec po wejsciu polski do UE ceny uslug telekomunikacyjnych stanieja a zarazem beda bardziej efektywne przeciez bf 2 ma wyjsc w 2005 nie mowiac juz o opuznieniach zwiazanych z premiera gry

Każdy sobie życzy poprawy warunków w usługach telekomunikacyjnych po wstąpieniu do UE, ale też nie popadajmy w hurraoptymizm. TPSA oraz socjalistyczny rząd to przeciwnik nie w ciemie bity :D

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2004, 14:30 

Pancho napisał(a):
TPSA oraz socjalistyczny rząd to przeciwnik nie w ciemie bity

Ten rząd jest taki socjalistyczny jak ze mnie budowniczy statków 8)

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2004, 15:30 

Heh fakt. u nas wszystko na głowie - prawica wywodzi się ze związków zawodowych a lewicja jest konserwatywna :). eh, Polska moja ukochana. oj, znów OT, idę do kąta.

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2004, 15:53 

Che Guevara napisał(a):
Pancho napisał(a):
TPSA oraz socjalistyczny rząd to przeciwnik nie w ciemie bity

Ten rząd jest taki socjalistyczny jak ze mnie budowniczy statków 8)

To musisz być wyśmienitym szkutnikiem, bo nasz rząd jest w pełni socjalistyczny. Zreszt trudno się spodziewać innego stwierdzenia od kogoś dla kogo wzorem jest towarzysz Che.....

---- Take it easy ---- (and fuck allllll the cheaters)

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2004, 15:55 

Jakby był socjalistyczny to jeszcze pół biedy :P u nas jest niewiadomo co, jedyne co jest pewne to to że Polska dzieli sie na biednych i bogatych :twisted:

PSN id: Graqzu

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2004, 16:00 

MataDor napisał(a):
To musisz być wyśmienitym szkutnikiem, bo nasz rząd jest w pełni socjalistyczny.

To, że partia rządząca ma w nazwie Socjal* nie znaczy, że taka do końca jest. bo wg mnie jest "malo socjalistyczna".
btw, zeby nie bylo niedomówień - nie jestem socjalistą, nie znoszę komuchów (che, strzeż sie ;) ), jestem przeciwnikiem państwa opiekuńczego (zwłaszcza, kiedy go na to nie stać...), na SLD nigdy nie głosowalem i nie będę. ale nie dlatego, że są socjalistami.

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2004, 16:33 

Heh a czy ja mówiłem że jestem komuchem ?? Poprostu mam nietypowego dosyć idola, i skończmy juz o polityce (kto chce to niech idzie naprzykład na forum gazety NIE) bo znowu zamkną topic a ten jest dość istotny niesądzicie??

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2004, 16:51 

Cytuj:
The new engine accomplishes that goal by delivering a far greater degree of ambient world physics, material penetration modeling, a vehicle / character parts system, dynamic lighting effects, multi-texturing detail processes, normal mapping of characters and vehicles, ragdoll physics, a new terrain system, and many other features

omfg :shock: Własnie tego mi w bfie brakowało 8) Już widzę takiego ragdolla po lodziku z abramsa :lol:
Sorry za OT,kontynuujcie o polityce :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2004, 16:55 

Widzę że wielu przedmówców utożsamia socjalizm z komunizmem.

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2004, 16:59 

Piasecznik napisał(a):
Widzę że wielu przedmówców utożsamia socjalizm z komunizmem.

Almost the same SHIT! Piasek.

---- Take it easy ---- (and fuck allllll the cheaters)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2