Zorak napisał(a):
Btw mi to nawet pasuje ze najlepsze kalny sie same wybija odrazu na poczatku
Wieksze sznase dla nas

Ja wiem, że w Mistrzostwach Świata w piłce nożnej Trynidad i Tobago też życzyłby sobie, żeby do jednej grupy trafiła Brazylia, Argentyna, Niemcy i Włochy. Problem w tym, że prestiżowe turnieje kierują się zupełnie inną polityką. Najprościej w świecie chodzi o gradulacje spotkań. Żeby najciekawsze i najbardziej zacięte odbywały się w playoffach. Pomysł z bezmyślnym wymieszaniem wszystkich po równo grozi wybiciem się mocnych teamów i kiepskimi playoffami. Słabsi też mogą mieć dużo trudniej, więc się tak nie ciesz. Nie ma gwarancji, że mniej doświadczony team nie trafi do grupy z trzema wymiataczami i prawdopodobieństwo wyjścia z grupy zmniejszy mu się gdyby miał pewność, że będzie w grupie jedynie z dwoma mocnymi.
artih napisał(a):
A skąd można wiedzieć kto jest mocny a kto słaby skoro 70% Klanów nic nie grało od długiego czasu a dopiero teraz pojawiło się w turnieju

Skąd? Można z bardzo wielu czynników. Po pierwsze z historycznych osiągnięć. Po drugie ze znajomości zespołów i graczy (jak się z nimi grało). Po trzecie z doświadczenia. Mogę ci nawet w tej chwili nakreślić ogólnie kto jest mocny i jest faworytem, a kto jest słabszy i będzie miał cięższą przeprawę.
Weźmy sobie choćby tą uproszczoną punktację o której wspomina Gryniu. Uproszczona, bo część teamów różni się znacznie w obrębie tej samej oceny (1-3, gdzie 3 to najmocniejszy team)
=PKT= |EiR| 1
=PKT= |TK| 1
|MON.DC| 1
CT | 2
=BF.IS= 1
[PRGK-BF] 1
=CpS= 1
[PTS1939] 1
#SøD 3
¤)ßmÇ(¤ 2/3
lS 3
|WB| 2
[SPQR] 3
.4ca$H 2
team-cG 2/3
<ô.ô> 3
~]GBZ[~ 2
sONkei 2
Pisseschaum 3
[SPQR@praeto] 1
}FAD{ 1
dac 1/2
anaL 2/3
[3C] 1
-GoB| 2
=Yes= 1/2
[DeC] 1/2
Horny^|*o*|^ nie wiem 1/2 chyba
CT² | 2
#nm. 2
Gryniu napisał(a):
Dogodzić się nie da, ale można w sensowny sposób poradzić sobie z znaczną różnicą w dysproporcjach uczestników. Mamy tutaj cały przekrój sceny Infantry. Od najlepszych teamów Europy, przez zespoły przeciętne, po niedoświadczone. Łatwo w takim przypadku popsuć turniej przez źle skonstruowane zasady losowania do grup. Dlatego uprzejmie prosiłbym o podawanie nabierzącą szczegółów dotyczących algorytmu losowania (zanim w sobote się ono odbędzie). Wtedy będziemy mogli o nim podyskutować i wytknąć ewentualne uchybienia, a twórca zdąży nanieść stosowne poprawki.