Teraz jest 23 lis 2024, 16:58

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 24 sie 2010, 23:10 

#Ja bym rozbudował Stalingrad. Zrobił bym dwa brzegi Wołgi, Rosjanie musieli by przepłynąć z jednego brzegu barkami na drugi, jakąś wielką fabrykę pełną kryjówek dla snajperów, a niemcom zrobiłbym małe lotnisko z jednym stukasem, trochę czołgów po obydwu stronach i na środku zniszczoną fontannę.
#Po drugie Pearl Harbor,zrobiłbym wielką wyspę z zatoką pełno niszczycieli i pancerników, ze dwa lotniska (i jak by ktoś umiał zrobić P-40 Warhawk a jak nie to zostały by Corsairy ) trochę dział przeciw lotniczych i na wielkiej górze w północnej części wyspy radar taki sam jak w Bitwie o Anglię, a dla Japońców dwa lub trzy lotniskowce.
#Po trzecie Naloty na Berlin, zrobiłbym wielką bazę lotniczą w Anglii, a tam z 5 B-17 i ze dwa Mustangi wielki Kanał La Manche żeby bombowce musiały dość długo lecieć nad cel, a u Niemców Wielkie miasto Berlin tam kilka działek przeciw lotniczych dwa lotniska i z 5 Messerschmittów.
#Po czwarte Nalot na Tokio tylko tutaj trzeba było by trochę pogłówkować bo chodzi mi o Plan Doolittle'a czyli zrobić B-25 startujące z dwóch lotniskowców, a dla Japońców trochę dział przeciw lotniczych, lotnisko z dwoma lub trzema Zerami.
#I na koniec Nalot Atomowy na Hiroszimę lub Nagasaki no to tak po stronie Amerykanów wyspę z lotniskiem I na nim B-29 i też kawałek morza żeby bombowiec musiał trochę polatać, a u Japończyków duże miasto kilka działek przeciw lotniczych i lotnisko z dwoma lub trzema z Zerami.
Wiem że do tego trzeba trochę pracy i czasu ale to tylko moje pomysły i bardzo by mi się podobały (i sądzę że innym też)
Jakby ktoś zrobił jedną z tych map to proszę o powiadomienie mnie.
Z góry dzięki i pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!

PostNapisane: 25 sie 2010, 01:19 

"Jakby ktoś zrobił"?!
Łap BattleCrafta i do roboty! ftp://largedownloads.ea.com/pub/misc/bc42_2.1_full.exe
Będziesz też potrzebował Mod Development Tools żeby stworzyć nowy mod (tego nie da się zrobić jako server-side niestety) ftp://largedownloads.ea.com/pub/misc/bfmdt2_75.zip
Jakbyś miał konkretne pytania co do narzędzi, napisz do mnie na PM albo po prostu załóż temat w dziale Edycja (po uprzednim sprawdzeniu czy tego już nie było, oczywiście.)
Samoloty możesz skopiować z Forgotten Hope, jest tam P-40 i spory asortyment bombowców, również i dla Japończyków.

Duże odległości darowałbym sobie, to jest dobre do singla, ale w multi w ogóle się nie sprawdza: lecisz pierwszy raz - jest fajnie i klimatycznie. Lecisz drugi raz - jest ok, ale czemu ta Anglia tak daleko? Trzeci raz już nie lecisz, bo szukasz mniej nudnej mapy do pogrania. Wierz mi, właśnie tak to działa! ;)

Stalingrad: osobiście uważam, że bitwa została "skrzywdzona" przez DICE - desant na drugi brzeg byłby dużo lepszy, jeśli tylko dobrze go wyważyć. Pamiętacie początek kampanii radzieckiej w Call of Duty: United Offensive? Właśnie coś takiego mam na myśli.

Pearl Harbor: pomysł bardzo mi się podoba, taki zmasowany japoński nalot na amerykańskie pancerniki - można to zrobić w trybie Objective.

Pozostałe technicznie da się zrobić, ale musisz uważać żeby mapy były ciekawe od strony gameplay'u - żeby nie wyszło że nikt nie chce w to grać!

PostNapisane: 25 sie 2010, 13:17 

Ok dzięki postaram się coś zdziałać :)

edit:
A jest jakaś spolszczona wersja Battlecrafta???

Ostatnio edytowano 25 sie 2010, 14:24 przez szymon08, łącznie edytowano 1 raz
Łączenie postów.

PostNapisane: 25 sie 2010, 21:23 

Spolszczenia do BattleCrafta niema.
Co do map zamierzasz je sam zrobić? Ja zabrałem się za przeróbkę oryginalnych map aby były na nich pojazdy z dodatków.

Stalingrad mógłby być jak mówi archer. Tam było to ładnie odwzorowanie
Pearl Harboor -> można by było przerobić Wake. Powiększyć wyspe bo jest tam już zatoczka w której mogłyby być pancerniki.
Hiroszima -> Ojć B-29 można by zrobić ale efekt bomby atomowej? I jeszcze jedna bolączka jak bombkę zrzucimy, to za jednym szlagiem fragniesz wszystkich Japońców :). Nie chciał bym być w Axis. Chyba że jedna bomba na rundę to tak.

Będziesz miał dużo zabawy ze statkami

Jak zrobisz te mapki to daj znać

POWODZENIA

PostNapisane: 25 sie 2010, 21:27 

Ja właśnie zacząłem robić mapkę z hiroszimą tylko strasznie wolno bo wszystko jest po angielsku a ja akurat owego języka się nie uczę :? .
Jak zrobić wszystkie krzaki, drzewa, domki, hangary itp.??? :?:

--------------------

Jak będę wiedział jak zrobić B-29 to zrobię a co do bomby atomowej to ją ominę to będą zwykłe bomby takie jak w B-17.
Aha i ta mapa będzie tak jak Bitwa o Anglię spróbuję dorzucić ze dwa radary i wielką bazę japońców którą trzeba będzie zniszczyć żeby wygrać.
Ja takie mam pomysły jeżeli ktoś będzie miał jakieś pomysły proszę pisać :)

Edit Kobra : edytuj posty a nie pisz jeden za drugim

PostNapisane: 27 sie 2010, 06:42 

tomek144 napisał(a):
Jak zrobić wszystkie krzaki, drzewa, domki, hangary itp.??? :?:

Obrazek

PostNapisane: 27 sie 2010, 14:58 

W grze matole!!!

PostNapisane: 27 sie 2010, 21:38 

tomek144 napisał(a):
W grze matole!!!

:lol: NO!!! w grze Tin M....e :lol:

PS. Mapka Hiroshima bedzie super!!! Zeby tak udalo sie zrobic duzego grzyba!

PS2. TIN szukaj juz grzyba :wink:

PostNapisane: 27 sie 2010, 22:26 
Moderator forum

tomek144 napisał(a):
W grze matole!!!

No i pojechane :D

PostNapisane: 27 sie 2010, 23:40 

tomek144 napisał(a):
W grze matole!!!

:?:

:idea:

Obrazek

and
Obrazek

PostNapisane: 27 sie 2010, 23:51 

Pwned!!1!

@tomek144: Piszę teraz bardzo szczegółowy poradnik do Battlecrafta, więc jak poczekasz parę dni aż skończę, to wszystko sobie przeczytasz.

PostNapisane: 28 sie 2010, 08:40 

Dobra noże być :!:

PostNapisane: 29 sie 2010, 22:09 

Tin napisał(a):
tomek144 napisał(a):
W grze matole!!!

:idea:

Obrazek

and
Obrazek

Ty zyjesz Byku? Grasz jeszcze w dziadka 1942?
Te laski moga grac cywili uciekajacych z Berlina :D.

Pozdro!

PostNapisane: 31 sie 2010, 09:20 

Gdyby kilka lat temu(np.2004-5),ktoś by napisał taki post,to się bym nie dziwił,ale teraz robić mapę do gry z 2002 ?
Tin na pewno wie,skąd takie chore pomysły się biorą :lol: (KFC?)

PostNapisane: 31 sie 2010, 17:34 
Zbanowany

Najlepiej jakaś mapa o Wrześniu`39... Albo jakaś bitwa powietrzna.
Co do nalotów na Berlin fajna sprawa. Najlepiej zrobić kilka celów do rozwałki i by dało się grać
z botami.
A Hiroszima? Świetny pomysł! Najlepiej było by w trybie objectivies. Jak Amerykanie bombę
zrzucą Japończycy przegrywają.

Tym którzy podejmą się wyzwania zrobienia mapy życzę POWODZENIA

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2