"Jakby ktoś zrobił"?!
Łap BattleCrafta i do roboty!
ftp://largedownloads.ea.com/pub/misc/bc42_2.1_full.exeBędziesz też potrzebował Mod Development Tools żeby stworzyć nowy mod (tego nie da się zrobić jako server-side niestety)
ftp://largedownloads.ea.com/pub/misc/bfmdt2_75.zipJakbyś miał konkretne pytania co do narzędzi, napisz do mnie na PM albo po prostu załóż temat w dziale Edycja (po uprzednim sprawdzeniu czy tego już nie było, oczywiście.)
Samoloty możesz skopiować z Forgotten Hope, jest tam P-40 i spory asortyment bombowców, również i dla Japończyków.
Duże odległości darowałbym sobie, to jest dobre do singla, ale w multi w ogóle się nie sprawdza: lecisz pierwszy raz - jest fajnie i klimatycznie. Lecisz drugi raz - jest ok, ale czemu ta Anglia tak daleko? Trzeci raz już nie lecisz, bo szukasz mniej nudnej mapy do pogrania. Wierz mi, właśnie tak to działa!
Stalingrad: osobiście uważam, że bitwa została "skrzywdzona" przez DICE - desant na drugi brzeg byłby dużo lepszy, jeśli tylko dobrze go wyważyć. Pamiętacie początek kampanii radzieckiej w Call of Duty: United Offensive? Właśnie coś takiego mam na myśli.
Pearl Harbor: pomysł bardzo mi się podoba, taki zmasowany japoński nalot na amerykańskie pancerniki - można to zrobić w trybie Objective.
Pozostałe technicznie da się zrobić, ale musisz uważać żeby mapy były ciekawe od strony gameplay'u - żeby nie wyszło że nikt nie chce w to grać!