Teraz jest 7 kwi 2025, 01:18

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 29 sie 2004, 22:56 
Oldboy Battlefield.pl

w sumie mnie to nie rusza ale dzieki havokovi nie mogl powstac linux server do painkillera - licencja nie pozwalala :lol: mysle ze EA ma wiecej kasy i nie bedzie problemu w tym.

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2004, 11:26 

w najnowszym wywiadzie o bf2 http://www.bfcentral.se/?s=article_show&id=451 powiedzieli, ze pracuja nad wlasnym enginem, i ze nie opieraja sie na havocu.

a poza tym, ktos wczesniej mowil, ze aby zrobic dobra gre i dobry engine trzeba nad tym dlugo pracowac.
a nad bf2 pracuja jak powiedzieli od wypuszczenia RtR, a pelna para od 2003, i pracuje nad gra 30 w porywach do 60 osob (15-25 przy bf42), takze jest szansa, ze otrzymamy zaje...sty produkt!

pozdrawiam sceptykow :D

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2004, 12:34 

Duzo zeczy powiedzeli tylko ile z nich sie sprawdzi ?:P

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2004, 12:56 

Mam dla Was kilka mniej lub bardziej wiarygodnych informacji dotyczących BF2 które wyszukałem na niemieckich i austriackich forach oraz stronach, oto one :
- gra będzie gotowa na koniec tego roku , powinna się ukazać w okolicach marca przyszłego roku ( do tego czasu potrwają testy , przygotowania do sprzedaży , ustalenia dotyczące strategii marketingowej, ceny, itp. )
- demo prawdopodobnie zostanie udostępnione na początku roku 2005 , (styczeń)
- wymagania sprzętowe będą niestety większe niż w przypadku BFV (pomimo zapewnień że będą podobne ) - żródło: GIGA.de
- i jeszcze jedna wiadomość - według mnie mało prawdopodobna , jednak wszystko jest możliwe , mianowicie gra BF2 może ukazać się na nośniku DVD.

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2004, 16:33 

marcinos --> w tę ostatnią informację wierzę całkowicie, EA przenosi się coraz mocniej na DVD: w całej Europie The Sims 2 wychodzi na DVD (u nas CD), Medal of Honor: Pacific Assault tylko DVD, LotR: Battle for Middle Earth tylko DVD. Czemu niby Battlefield 2 miałby być na CD?

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2004, 16:58 

CD CD CD.... Ja chce gry na DVD. Nie chce żąglować przy instalacji 10 płytkami skoro mogę mieć 1-2 DVD...

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2004, 17:38 
Moderator forum

Ja tez wole DVD, w koncu to nosnik przyszlosci (terazniejszosci?). Zamiast 6 CD - 1 DVD, nawet powinno taniej kosztowac! :)

Tytuł:
PostNapisane: 31 sie 2004, 13:35 

tym bardziej za napedy dvd kosztuja w granicach 120-150 zl

Tytuł:
PostNapisane: 31 sie 2004, 13:44 

Ta z tym DVD to raczej prawda po co ma być na 4 cd czy cos w tym stylu skoro mozna to umiescic na 1 pieknej plytce DVD :D

PSN id: Graqzu

Tytuł:
PostNapisane: 31 sie 2004, 13:47 
Moderator forum

I w ładnym i modnym pudełeczku DVD :). A mam napęd dvd i po co mi klilka plyt cd jak mogę miec jedną dvd :D

Tytuł:
PostNapisane: 31 sie 2004, 15:04 

samym filmem to sie chyba nie ma co podniecac, nic w sumie na nim konkretnego nie widac poza czolgiem na ulicach i odrzutowcem i ladnymi animacjami.
podstawa to gameplay, zasady rozgrywki i sprzety. z tego co patrze na koncept (konflikt wspolczesny na blizszym lub dalszym wschodzie) nikt mi nie wmowi ze w dzisiejszych czasach mozna mowic o rownowadze sil, sily koalicji miażdżą technologią arabusow, ktorym zostaje strzelanie w powietrze z kałachów, palenie amerykańskich flag, porywanie cywilów, podkladanie matwybuchów, samobójcze ataki ewentualnie ostrzelanie gdzies zza rogu z jakiegos stingera.
to tyle. ja nie wiem kto tam ma niby z kim walczyc.
moze mnie oświecicie ?

Tytuł:
PostNapisane: 31 sie 2004, 18:52 

Walter Sobchak napisał(a):
samym filmem to sie chyba nie ma co podniecac, nic w sumie na nim konkretnego nie widac poza czolgiem na ulicach i odrzutowcem i ladnymi animacjami.
podstawa to gameplay, zasady rozgrywki i sprzety. z tego co patrze na koncept (konflikt wspolczesny na blizszym lub dalszym wschodzie) nikt mi nie wmowi ze w dzisiejszych czasach mozna mowic o rownowadze sil, sily koalicji miażdżą technologią arabusow, ktorym zostaje strzelanie w powietrze z kałachów, palenie amerykańskich flag, porywanie cywilów, podkladanie matwybuchów, samobójcze ataki ewentualnie ostrzelanie gdzies zza rogu z jakiegos stingera.
to tyle. ja nie wiem kto tam ma niby z kim walczyc.
moze mnie oświecicie ?

Dlatego powstaje wirtualna gra, w wirtualnym świecie gdzie można pobawić się w wirtualnego żołnierza i dokopać Husajnowi albo Buszowi ;) (jak kto woli - nie wnikam). Bez strat w ludziach [może tylko zdrowie się niszczy - serce i wzrok :)] można zrównoważyć siły i czerpać przyjemność z teamplayu lub samej rozgrywki.

Co do filmu - widziałem już kilka wypasionych wyrenderowanych filmów, które mocno odbiegały od grafiki przedstawionej w grze.
Jak będzie - pokaże demo, bo nie samą grafą człek żyje ;) [vide Doom 3 ]
Pozostaje to co tygryski lubią najbardziej - gameplay. A jesli bedzie wysoki - grzmij polska sceno BF'a - czeka cię mały rozrost.

P.S. Dla mnie BF2 to ulepszona wersja DC :) Paradoxem będzie, jeśli DC 0.8 okaże się lepsze w klimacie i gameplayu od BF2.

Tytuł:
PostNapisane: 31 sie 2004, 19:31 

Do Waltera Sobchaka. Chciałbym tylko nieśmiało zauważyć że w grze BF2 oprócz arabów ( Irakijczyków ) pojawi się jeszcze jedna strona konfliktu , mianowicie Chiny. A tutaj można się spodziewać trochę bardziej zaawansowanej techniki niż w przypadku Irakijczyków posługujących się przestarzałym sprzętem rosyjskim. Raczej minęły czasy kiedy Chiny także korzystały ze sprzętu rosyjskiego i teraz posiadają uzbrojenie własnej konstrukcji. Mam nadzieję że przełoży się to na klimat gry, a twórcy BF2 zaskoczą nas mnóstwem nowych broni i zastosowanych w nich nowatorskich technologii.

Tytuł:
PostNapisane: 31 sie 2004, 23:51 
Oldboy Battlefield.pl

pozatym jak tak ladnie napisales arabusy w tym konflikcie to nie terrorysci ale regularne jednostki panstw arabskich - koalicji a oni za rope kupuja duuuzo uzbrojenia nieprawdasz?

Tytuł:
PostNapisane: 2 wrz 2004, 13:16 

Przypatrujac sie filmikowi dojzalem ciekawa zmiane kiey czol obraca wierzyczke gunner siedziacy w niej ze swoim karabinem pozostaje w miejscu nie obraca sie znia. Osobiscie drarznilo mnie to wielce w bf 42 i bfv.w zasadzie to 2-gie miejsce w czolgu bylo bezuzyteczne mozna bylo stac sie tylko latwym fragiem

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2