Teraz jest 27 lis 2024, 16:24

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 178 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 00:27 

no nawet bardzo sie rozni ,gdyz tam nie pisze za co jest kick. Zgadzam sie ze K..(sorki nie pamietam) nie jest wymiataczem ale jesli nie ktorzy pisza tu jak fatal ze to nic nie znaczy to troche jest to dziwne, bo jesli by taki oto scren nic nie znaczyl to mayek nie zostal by wyrzucony z NC ani rizla z OC.

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 00:36 

Mayek wyżucony za PB :?:
Naprawde dużo nie wiem co sie dziej na scenie BF'a trzeba bedzie te braki pouzupełniać skoro za screna o kicku przez PB ludzie są wyżucaniu z lig bez analizy zdjęcia to oznacza jedno
CHEATERZY SĄ WŚRÓD NAS
Ale co mają osoby w którcyh przypadku w jakiś sposób PB zrobił błąd :?:
Za winne programu musi tracić człowiek ???
No cóż to jest wątek juz na inny temat.
Ja ze swojej strony sie wyłanczam nie chce sie z nikim kłucić (jeżeli bedzie taka możliwość)

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 00:56 

Grałem wtedy z Koalasem i sam widziałem ten napis - zdziwiło mnie to niepomiernie, ponieważ cheatów używa się w określonym celu - aby nabić fragów. W przypadku Koalasa to nie mogło mieć miejsca - jego wyniki na planszach były po prostu przyzwoite. Zresztą bądźmy szczerzy - takie tanie chwyty stosują niewydarzone, napalone nastolatki, nie dorośli mężczyźni, grający od dawna w BF. A takim jest właśnie nasz klanowicz.

Mam pytanie - skoro rzeczywiście to był przypadek wykorzystania cheata - co w takim razie oznacza numer podany przez PB. Coś mi dzwoni w uszach, że wcześniej pisano, iż w PB nie ma takiego numeru z czego wynikałby błąd programu. A ostatnio PB ma ciężkie odchyły i non stop kickuje graczy bez zupełnego powodu z różnych serwerów.
Pytanie z innej beczki - skoro Koalas cheatował to dlaczego serwer wpuszczał go ponownie po kilku minutach? I dlaczego za którymś tam razem skickował go z zupełnie innego powodu? Prosiłbym o odpowiedź kogoś z adminów Autocoma - w końcu oni powinni wiedzieć co tu się właściwie stało...

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 01:09 
Moderator forum

FaTaLWoLf napisał(a):
cooler_pl - nie chodzi mi o zabicie na wieżyczce ale na schodach nad ławkami tam chyba żaden samolot nikogo nie zabije

[Night]MaX - właśnie o to zdjęcie mi chodzi zrobione było na mapie Bocage a rózni się tylko brakiem napisu w link Frantica: "Prior Kick/Ban"
A napis dłuższy zaczynający sie od:
"PunkBuster Client Removing..." był też ale nie zdożyłem go uchwycić.
Osąd zostawiam wam ja wole sie tylko temu przyglądac...

Osąd od razu można wydać, nie trzeba się tutaj wiele rozpisywać.
PunkBuster może wykopać z serwera z wielu przyczyn, automatem, lub też ręcznie (tzn admin może wykikować kogoś). Skupmy się na wykopie ręcznym, przy wykopaniu gostka z serwera przez admina PRZY UŻYCIU PUNKBUSTERA (nie z konsoli ani remontera), oczom naszym ukaże się dokładnie taki komunikat, jak na screenie Vegety. Innymi słowy screen który przedstawiłeś W ŻADNYM RAZIE NIE JEST DOWODEM NA UŻYWANIE PRZEZ VEGETĘ CHEATA. Jeżeli nie wierzysz, umów się ze mną i wyprodukujemy serię screenów z takim komunikatem z Tobą w roli głównej.

Jednak screen wyprodukowany przez Frantica i dotyczący Koalasa wydaje się nie pozostawiać wątliwości. Violation: GAMEHACK. Podana jest przyczyna ustawienia bana na graczu Koalas. Po prostu PB stwierdził używanie cheata.

Mapa z której pochodzi screen FatalWolfa to Market Garden ;)

PunkBuster Removing... też o niczym nie mówi. Od takiego samego początku zaczyna się komunikat mówiący o konieczności zrobienia update PB.

I jeszcze jedno FatalWolf. Nikt nie wyleciał z CB dlatego że wykopał go PB. Bo przyczyn jest wiele. Jeżeli jednak PB podaje komunikat GAMEHACK, to CB nie ma w tym momencie wątpliwości. Taki gracz jest automatycznie banowany z CB.

Marek27. PB za gamehack tak właśnie kickuje. Na dwie minuty. Proszę...
http://www.battlefield1942.pl/images/news/2004/12/mummy_czit.jpg
oto screen, na którym wpadł whothem^mmy, czołowy wymiatacz klanu rizla, który ostatnio siał spustoszenie w CB i w OC. Po opublikowaniu tego screena wywalono go z CB, a klan rizla ukarano odebraniem tytułu mistrza drugiej dywizji OC. Teraz powiedz mi, jakie poza numerem widzisz różnice w komunikatach na screenach Koolasa i whothem^mmy...

UPDATE: Tym razem jako admin Autocomu. Autocom nie zrobił żadnego screena graczowi Koalas. Jedyny screen, jaki istnieje, wyprodukował Frantic. W logach serwera jednak istnieje zapis o godzinie 17.49. Komunikat możecie przeczytać na screenie wklejonym przez Frantica.

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 01:27 

nie ma screna nie ma sprawy, jak jeszcze raz go serwer wywali to bedziecie mogli go zjechac, ale poki co dajcie spokoj bo ta nagonka na cziterow robi sie smieszna :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 01:29 

Dobrze byłoby, żeby się to wyjaśniło. Chłopaki z UKF chyba ostatnio dużo siedzą w czitach (w ich wykrywaniu oczywiście :) ) i jak wytrzeźwieją :) to nam pewnie napiszą co dokładnie ten numerek znaczy oraz czy może być to błąd PB. Szczerze mówią (sorry Koalas), ale wolałbym, żeby nie był to błąd. Bo jeżeli jest to jakiś bug PB, to jak pierdzielę takie zabezpieczenie. Po screenach z treścią GAMEHACK obecnie admini z CB łapią i banują potencjalnych cziterów. Czyli traktują to jako ostateczny dowód używania czy posiadania czitów. Jeżeli PB może tak napisać o osobie, która w ogóle nie używała czita to może to napisać o każdym z nas. Jeżeli ja nigdy nie posiadając nawet przez moment na dysku (nie mówiąc o używaniu) czitów miałby paść ofiarą takiego bugu to po prostu zajebiście. Ciekawe kto mi później uwierzy? Będę wyjaśniał, że nie jestem wielbłądem. Ekstra. Lepiej, żeby to jednak nie był błąd...

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 01:31 
Moderator forum

Zbawca napisał(a):
nie ma screna nie ma sprawy, jak jeszcze raz go serwer wywali to bedziecie mogli go zjechac, ale poki co dajcie spokoj bo ta nagonka na cziterow robi sie smieszna :roll:

Zbawca... chyba jednak byłeś na popijawie UKF dziś... PRZECZYTAJ DOKŁADNIE PIERWSZY POST FRANTICA i zobacz że jest tam link do screena. Jeśli nadal nie zauważysz... to kliknij tu poniżej...

http://bf.blue4u.pl/pics/gamehack/gamehack_koalas.jpg

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 01:38 

spoko widzialem screen frantica, ale chodzi mi o to ze serwer nie zrobil zadnych screnow ktore byly by niepodwazalnym dowodem, jesli chodzi o Koalasa to jestem przekonany na 99% ze czitow nie uzywal a dlaczego to sam sobie Esr juz na to pytanie odpowiedzialee :wink:

ps. na popijawie nie bylem :cry: ale zdrowie klanu wypilem :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 01:43 

o ja je***....nawet jeśli cheatował.....cóż z TEGO? nie pasi wam koleś, dajcie mu bana na serwer! i skończcie ten bezsensowny topick, ja pierd*** :D

Czy Kolas rzeczywiście sprawił wam tyle złego? Czy wqurwialiście się przez niego przez całą gre? Czy może zrobiliście wielkie halo dopiero po tym jak go kikneło?

A co do Kolasa (oczywiście no ofence) nie będę się zastanawiał czy koleś cheatował czy nie...jeśli cheatował, powinnien się przyznać, jeśli sie nie przyznał to jest pipka :)...a jeśli nie cheatował....to nie...

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 01:43 

Lokalizacja: Szczecin,Duszniki zdroj, Adelaide, Stuttgart, Helsingborg, CapeTown
EST_PL napisales ze: "W logach serwera jednak istnieje zapis o godzinie 17.49" wiesz mnie wywalalo 4 razy. 3 razy na Midway(plansza przed tobrukiem na servie ustawiona byla) i raz na Tobruku poczym uaktualnilem PB i bylo juz dobze. Jako admin Autocoma sprawdz rowniez te wczesniejsze kicki i bany, w logach powinny byc. Dopoki sprawa sie nie wyjasni nie bede gral na zadnych sparach i meczach w [PTS1939] oraz na polskich serwach bo wiem ze czitow nie uzywalem a niechcem zeby ktos mial do mnie pretensje i uzywal slownictwa na poziomie Frantic(a)_PL.

*Update
Jelcyn jedyne do czego moge sie przyznac to do tego ze czitow nie stosowalem i niestosuje , nie jestem statsiarzem i zawsze gralem fair play nawet jak bylem na koncu listy. Gram dla przyjemnosci.

Ostatnio edytowano 18 gru 2004, 01:52 przez Koalas, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 01:50 
Moderator forum

Zbawca napisał(a):
spoko widzialem screen frantica, ale chodzi mi o to ze serwer nie zrobil zadnych screnow ktore byly by niepodwazalnym dowodem, jesli chodzi o Koalasa to jestem przekonany na 99% ze czitow nie uzywal a dlaczego to sam sobie Esr juz na to pytanie odpowiedzialee :wink:

ps. na popijawie nie bylem :cry: ale zdrowie klanu wypilem :lol:

Odpowiedziałem sobie.. jasne... gdyż nadal mam szereg wątpliwości.
Bardzo ładnie ujął to Pancho.
Jednak powiedzmy sobie jasno. Whothem^mmy wyleciał z CB za dokładnie taki sam screen. I tylko za to. Nikt nie szukał dodatkowych screenów z serwera, dodatkowych dowodów.

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 01:54 
Moderator forum

Koalas napisał(a):
EST_PL napisales ze: "W logach serwera jednak istnieje zapis o godzinie 17.49" wiesz mnie wywalalo 4 razy. 3 razy na Midway(plansza przed tobrukiem na servie ustawiona byla) i raz na Tobruku poczym uaktualnilem PB i bylo juz dobze. Jako admin Autocoma sprawdz rowniez te wczesniejsze kicki i bany, w logach powinny byc.

Proszę uprzejmie...

[12.17.2004 17:08:28] VIOLATION (GAMEHACK) #81005: [PTS1939] Koalas[PL] (slot #17) [cff6c76a79530457e095b76a396e6201(VALID) 83.25.30.18:1786]

[12.17.2004 17:14:03] VIOLATION (GAMEHACK) #81005: [PTS1939] Koalas[PL] (slot #20) [cff6c76a79530457e095b76a396e6201(VALID) 83.25.30.18:1808]

[12.17.2004 17:40:37] VIOLATION (GAMEHACK) #81005: [PTS1939] Koalas[PL] (slot #15) [cff6c76a79530457e095b76a396e6201(VALID) 83.25.30.18:1825]

[12.17.2004 17:49:14] VIOLATION (GAMEHACK) #81005: [PTS1939] Koalas[PL] (slot #12) [cff6c76a79530457e095b76a396e6201(VALID) 83.25.30.18:1863]

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 01:59 

Lokalizacja: Szczecin,Duszniki zdroj, Adelaide, Stuttgart, Helsingborg, CapeTown
Pancho super to napisales - niestety ale ja czitow nie uzywalem i tu jest caly delemat. PB co napisal kazdy widzi ale jest jedno "ale" mianowicie ja czitow nie uzywalem, nieczuje sie winny bo gralem fair ale czuje sie glupio bo sytuacja mnie stawia wlasnie w taki sposob i nic sie na to nie poradzi.

EST_PL to sa wlasnie momenty w ktorych mnie zbanowalo. Tak bylo ale czitow nie uzywalem. A czemu PB tak zrobil niewiem niemam pojecia.
:shock:

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 03:21 

Panowie nie polegajcie tylko na PB polegajcie też na swoich głowach...

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 03:25 
Moderator forum

ShaggY napisał(a):
Panowie nie polegajcie tylko na PB polegajcie też na swoich głowach...

Gdybym polegał tylko na PB, gracz Koalas miałby już bana na wszystkich serwerach PRGK. Jednak czekam cierpliwie na opinię ludzi z UKF, szczególnie zaś tych, którzy ustawiali serwer UKF.

Podpis nieczytelny...

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 178 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2