Deec napisał(a):
Grupy będą losowane na IRC'u (podobno jest jakiś programik do tego obadam to)
Losowanie będzie czystym zbiegiem okoliczności więc jak traficie na siebie to niestety...
Programik do losowania grup jest, napisałem kiedyś go do polish infantry cup. Jak jesteś zainteresowany zagadaj do Strzelca on ci prześle, to się pobawisz. Co więcej ma on też funkcje rozlosowywania drużyn z tego samego klanu do róznych grup. O ile kogoś taka opcja interesuje w danym turnieju. Programik działa samoistnie, nie jest to żaden skrypt ircowy, ale zawsze możesz sobie zrobić copy-pase z okienka GroupMixera (tak się zwie ten twór) do okienka Irca. Zero problemów.
Deec napisał(a):
Tak startują klany zza granicy BmC, SoD i CF napewno, inne czekam na odpowiedź maile wysyłałem...
pozdrawiam
Nie zauważyłem, żeby BMC czy SoD się zapisały. Zobaczymy czy nie ściemniają. Jednak jeżeli faktycznie by się zapisali to wtedy i pierwszy zespół SPQR byłby chętny. Bez urazy dla innych teamów, ale nie specjalnie sens jest brać udział w kolejnym turnieju gdzie SPQR infantry wygrywa po ponad 600 ticketów róznicy. Nudne to jak diabli. Obecność wielu innych zespołów z zagranicy (albo z Polski, takich jak rozgrzany i wyćwiczony UKF

) mogłoby uatrakcyjnić te zawody i uczynić je faktycznie prestiżowymi (jak na obecny poziom europejskiej sceny bf1942).
Jeszcze jedna ważna rzecz do przemyślenia. O ile BMC, SoD, SPQR by się zapisały (niezły CTF już jest) to warto zastanowić się na ręcznym wrzuceniem ich do oddzielnych grup. Wtedy mamy szansę na scenariusz: dobre rozgrywki w fazie grupowej i bardzo atrakcyjne w playoffie, tak jak powinno być zgodnie ze zdrowym rozsądkiem. Jeżeli natomiast pozostaniemy przy całkowitym losowaniu to grozi nam jedna mocna grupa, gdzie najmocniejsi się powybijają, a playoffy będą nudne jak flaki z olejem, bo 1-2 teamy przejdą i będą wykańczać zespoły, które również trafiły do playoffów, a nic sobą nie reprezentują.