Teraz jest 21 sie 2025, 05:26

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 5 wrz 2003, 16:01 

Juz mi przeszlo :) , teraz po prostu zmieniam sever jezeli mam podejrzenia ze ktos uzywa cheatow. Teraz wiedzac ze one sa bede mial inne podejscie do tej gry. Mile wspominam jednak poczatki kiedy to nikt nieuzywal zadnych dodatkow, alez to byly emocje.

Tytuł:
PostNapisane: 5 wrz 2003, 16:26 

pepse może spotkałeś i go odpaliłeś tylko że był takim cieniasem że nawet o tym nie wiesz :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 5 wrz 2003, 18:10 

Sami zobaczcie jak to wyglada: http://www.xanth.eu.org/bf-cheat/
Nie mowiac juz o braku odrzutu i niekonczacej sie amunicji.

X.

Tytuł:
PostNapisane: 5 wrz 2003, 18:14 

Xanth napisał(a):
Sami zobaczcie jak to wyglada: http://www.xanth.eu.org/bf-cheat/

ale to single player. pewnie na multi playera tez jest ale pewnie ciezej dostepne to jest. cheatow (czy tez traniera) dla bfa w wersji singleplayerowej jest od groma na prawie kazdym duzym portalu o tematyce gier komputerowych. i wg mnie nie ma nic w tym zlego. samego siebie mozna oszukiwac. nie wiem po co, ale mozna ;)

Tytuł:
PostNapisane: 5 wrz 2003, 18:15 

Uwierz, ze to jest multi, w trybie COOP.

X.

PS. Sprawdzilem na swoim serwerku, tez dziala :(

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2003, 14:04 

teraz ja dodam troche musztardy:

te chity dzialaja wszendzie. Multiplayer: PURE CZY UNPURE...obojetnie.

Mozliwosci juz ktos opisal. ja dodam jeszcze jeden Hack:
MINE HACK - ostrzezenie przed minami przeciwnika...

Co najgorsze: Sa specialne chity do wlasnych serwerkow.

o to co np. jest potem mozliwe:

1. Let you climb as high as you want on a ladder. for hosting a server

2. Ammo Trainer (serverside) Gives you unlimited ammo for everyone in your server!

3. Area Hack (serverside) Stops the count down when you step in the red area of the map, server side only (when you host your own game)

To ostanie (jak dobrze zrozumialem) zaczymuje opadanie tiketow....

BF jest poprostu juz rozpracowany przez coderow i szybko sie nic niezmieni bo programmisci reaguja blyskawicznie na PATCHY , UPDATE itd. od EA. Wciagu max 2 godziny (moze nawet minut :() editoja swoche male swinskie programmiki ....ktore potem dzialaja dalej bez problemu..

Najgorsze jest to ze GAME ENGINE w BF ma duzo "dzior" ktore nieda sie juz zalatac (ucze sie na INFORMATYKA....dlatego troche juz cos sie dowiedzialem...:))
Poprostu sa BUGi ktore mozna tylko zlikwidowac, jak sie zacznie od poczatku pisac cala ENGINE....ale na takie cos niema co liczyc ...

Ten chit z ticketami dobil mnie totalnie...Juz nielicze na sprawiedliwe mecze CB.....(zawsze sa wyjatki..wiem..wiem...Ale strach przed czitami bendzie zawsze.)

Wyobrazcie sobie: MAPKE = EL ALEMAIN - ktos napsize chit (albo zastosuje jakies tricki), ze np. TYLKO !! AXIS bendzie mial na 5 sek. "WARNING - CONNCETION ERROR" na swojim ekranie.......
Od razu spadaja wszyskie samoloty ........itd itd..wiecej niemusze piscac....

.....

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2003, 14:14 

CaRLoS napisał(a):
3. Area Hack (serverside) Stops the count down when you step in the red area of the map, server side only (when you host your own game)

Pociesze Cie ja to odebrałem jako cos zupełnie innego, a mianowicie :
jak wylecisz poza obszar mapki zaczyna się odliczanie a po 10s zaczyna ubywać zdrówka tu to nie ma odliczania. więc nie jest źle jest jeszcze gorzej

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2003, 14:18 

Raix napisał(a):
CaRLoS napisał(a):

Pociesze Cie ja to odebrałem jako cos zupełnie innego, a mianowicie :
jak wylecisz poza obszar mapki zaczyna się odliczanie a po 10s zaczyna ubywać zdrówka tu to nie ma odliczania. więc nie jest źle jest jeszcze gorzej

puhh...Ah..masz racje..Zle zrozumialem :) Jeden problem z glowy :)

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2003, 14:34 
Moderator forum

CaRLoS napisał(a):
Wyobrazcie sobie: MAPKE = EL ALEMAIN - ktos napsize chit (albo zastosuje jakies tricki), ze np. TYLKO !! AXIS bendzie mial na 5 sek. "WARNING - CONNCETION ERROR" na swojim ekranie.......
Od razu spadaja wszyskie samoloty ........itd itd..wiecej niemusze piscac....

.....

AFAIK PRGK-42 spotkało sie kiedyś na serwie z dziwnym układem - w trakcie meczu ping był niezły, ale okrutny packet loss - na poziomie 60%. Czyli około 60% wystrzelonych kul NIE DOLATYWAŁO do celu. Co ciekawsze jedna osoba która podłączyła się do serwa później nie miała takich problemów. Mój typ - na serwie był programik który powodował odrzucanie pewnego procentu pakietów od zadanych IP. Ten ostatni który się spóźnił nie został zalossowany więc nie miał problemów. Ale nic nie potrafiliśmy udowodnić więc powstrzymam się od podawania jakiś szczegułów.

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2003, 14:34 

Tak, to faktycznie bedzie problem, jak _wszyscy_ na serwerze beda mieli unlimitted ammo. czytaj uwaznie.
w ogole popadacie w jakas paranoje ostatnio. wszedzie cziterzy, ciagle dostaje sygnaly kto czituje a kto nie. kamon, opamietajcie sie. uczciwi gracze sa bezbronni, to smutna prawda. czekamy na soft antycheaterski, cokolwiek. moze kiedys sie uda. oby.
wg mnie - sytuacja wcale nie jest tragiczna. owszem, mozliwe, ze wiele osob uzywa cheatow. ale to zwykle lamki, ktore grac nie umieja i maja kompleksy. dobrzy gracze, ktorzy sa na scenie od dawna, kochaja bfa, nie scigna cheata. wg mnie, moze sie myle. poza tym, nie sadze, zeby czolowka CB miala takie pomysly, może sporadyczne, ale zeby caly klan - szczerze watpie (moze wyjatki).
poza tym latwo jest poznac dobrego gracza. to widac, jak chodzi, jak szuka pozycji, jak mysli, jak postepuje w okreslonych sytuacjach, czy i jak uzywa radia (choc to nie regula ale pewna prawidlowosc).
moze sie łudzę, że skala problemu cheatów nie jest aż tak poważna, ale martwi mnie to, ze część ludzi których znam, lubię i cenię chce odejść od bf'a z racji czitow. panowie, niewarto sie tym tak przejmowac. gram, bo lubię, mam czyste sumienie i mam w dupie cheaterow, ktorzy przede wszystkim oszukuja samych siebie i wcale nie są ode mnie lepsi. co do CB - tu jest troche gorzej, bo nie gram dla siebie, tylko dla klanu. jednak w całej historii PRGK nie przypominam sobie sytuacji, zebysmy podejrzewali kogos o czitowanie. że "o, na pewno czity". nawet z 515Team - dostali od nas bęcki, mimo że później publikowali screeny z cheatami. rozjechaliśmy ich. moze przypadek, może mamy szczęście, a może mamy to gdzieś.
apeluję. nie wariujcie, panowie. nie warto. myślę, ża prędzej czy później powstanie jakiś programik przynajmniej ograniczający ten proceder. do tego czasu - wyluzujmy, bo szkoda nerwów. nie o to tu chodzi.
just a game, tak?

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2003, 14:38 

Xena - 60% packet loss (nawet duzo mniejszy), jest podstawą do nierozegrania meczu. inna rzecz, ze ta nastepna osoba jak weszla na serw i jej nic nie zarywalo - przyczyna oczywista - serw mniej obciazony, tak?
trzeba bylo nie godzic sie wtedy na granie. miales lossa od poczatku, prawda? i tyle.

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2003, 14:46 

kriz napisał(a):
apeluję. nie wariujcie, panowie. nie warto. myślę, ża prędzej czy później powstanie jakiś programik przynajmniej ograniczający ten proceder. do tego czasu - wyluzujmy, bo szkoda nerwów. nie o to tu chodzi.
just a game, tak?

tu nikt nie warjuja ...i wiemy ze to "just a game"....

ale mozna przeciesz opisac / poinformowac innych co jest mozliwe ? Ten kto lubie Bf bendzie gral dalej. Nikogo nieodganiam. Ja tez gram dalej bo to "not only just a game" to "hobby" :)

Poprostu postawiam fakty na stole zeby niebylo jakis spekulacji ze "niewiem czy to istnieje itd"

Co sie wie, to sie wie...Jestem jak Gazeta....:)

CARLOS

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2003, 15:29 
Moderator forum

kriz napisał(a):
Xena - 60% packet loss (nawet duzo mniejszy), jest podstawą do nierozegrania meczu. inna rzecz, ze ta nastepna osoba jak weszla na serw i jej nic nie zarywalo - przyczyna oczywista - serw mniej obciazony, tak?
trzeba bylo nie godzic sie wtedy na granie. miales lossa od poczatku, prawda? i tyle.

Ja nie grałem w tym meczu, ale podsłuchiwałem na TS-ie co mówili grający. A były to opinie Piaska, Pepsee, Looka, Dobrawka i kilku innych.

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2003, 15:37 

CaRLoS napisał(a):
kriz napisał(a):
just a game, tak?

tu nikt nie warjuja ...i wiemy ze to "just a game"....

hm, no dobra, nie mowie moze o Tobie, ale naprawde dostaje ciagle sygnaly od sfrustrowanych graczach, zreszta na forum tez jest ich mnostwo. martwi mnie to. bo jak jakies lamy czituja, to ze tak powiem kotwica im w plecy, ale smutne jest to, ze zniechecaja uczciwych graczy do gry. to jest wg mnie powazniejszy problem.

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2003, 16:14 

Postanowilem poszukac troche tych cheatow aby sie upewnic w 100% czy one istnieja. Efekty sa przerazajace dotarlem do stronki z ktorej kazdy moze sciagna hack do prawie kazdej gry. Przerazilo mnie tez to ze od paru dni sa juz tez hacki do Secret Weapon. Jet Pack hack, map hack, Fuel hack itd. A co mnie najbardziej dobilo to to ze ta strona ma tez swoje forum z 12086 zarejestrowami uczestnikami ( dodam ze do sciagania nietrzeba sie rejestrowac). A teraz do testow wszystko dziala na 100%. Testowalem tez ile osob uzywa tych hackow na serverach a robilem to w prosty sposob chowalem sie w krzakach budynkach itd i patrzylem na mini map nietrwa to dlugo a juz 3- 4 gosci biega naokolo ciebie bo widzi na minimapie ze gdzies tu musisz byc. Przetestowalem tak pare serverow w tym PRGK i tu tez spotkalem dwie osoby uzywajace te hacki. Ogolnie mozna stwierdzic za prawie na kazdym serwerze siedzi od 2-5. Na koniec odinstalowalem BF.
Bede czasami tu zagladal w nadzieji na informacje o zaistnieniu jakiegos antycheata.
PS Co do rozgrywek klanowych to powinny one byc wedlug mnie zawieszone bo nikt niejest w stanie stwierdzic lub udowodnic kto tego uzywa a kto nie. Kombinacja pryciskow wylancza wszystkie cheaty tak ze screenshoty nic tu niepomoga.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2