Ok kobra już wyjaśniam na tyle na ile potrafię. Jak zauważyłeś staram się (podkreślam) staram się nie uczestniczyć w tych pyskówkach choć czasami każdy ma swoje granice. Odpowiem po kolei na Twój post i mam nadzieję rozwieję Twoje wątpliwości.
Panowie ja się pogubiłem, team I jest podany, a co z osobami wpisywanymi prze CL klanów na Team II, bo z postów kapitanów wynika że jakaś łapanka jest robiona - kto chce niech się zapisze ... – od samego początku gra toczyła się tylko o TEAM 1 (każdy chciał w nim być) i na dodatek jeśli dobrze rozeznasz temat to też zauważysz że brak było chętnych by pociągnąć TEAM 2. Czekałem spokojnie na ogłoszenie składu pierwszego by wiedzieć kto się na niego załapał a kto nie. Nie jestem rozczarowany że mnie tam brakuje gdyż mogę otwarcie przyznać że moje umiejętności nie pomogły by kolegom z pierwszej drużyny. Spokojnie zatem porozmawiałem z MACEM o tym iż chciałbym w tym czynnie uczestniczyć i chętnie pomogę w organizacji drugiej drużyny (wcześniej były posty iż poszukiwani są chętni by to pociągnąć). Czart również wyraził zainteresowanie a trzecią osobą która chciałaby pociągnąć temat był ZIP. Wiedząc kto gra w pierwszej drużynie mieliśmy przejrzystość sytuacji i mogliśmy rozpocząć rozmowy z osobami które znajdują się na liście BF LIGA a nie załapały się na 1 skład. Tu się może zdziwisz ale nie każdy ma takie podejście jak ty iż mimo że nie załapał się do 1 składu widziałby siebie w drugim TEAMIE i chciałby pograć by reprezentować nasz kraj. Sporo osób ma urażoną dumę bądź też ambicje i rezygnuje ale to indywidualna decyzja każdego i trzeba ją szanować.
Po to były zgłoszenia u CL klanów żeby było wiadomo kto jest chętny , co potrafi, jakie ma preferencje. Czy to jest brane pod uwagę czy teraz na II i może III idziemy na hurrrrrrrrraaaaa. – zapomniałeś o jednej kwestii. Nations CUP to nie liga klanów. Gra wiele osób spoza polskich klanów które również chętnie chciałyby zagrać i do jakiego CL miały pisać swoje zgłoszenia? Mogę Ci zagwarantować jedno – 3 drużyny nie będzie. Możesz śmiało skreślić co najmniej 10 osób jak nie więcej z tych które zgłosiły się na BF LIGA (stan na chwile obecną 48 osób – jak odejmiesz 10-14 osób zostanie 34-38). Ja, czart, zip staraliśmy się pogadać z każdym kto nie załapał się na pierwszy skład czy dalej wyraża chęć gry w Nations Cup i chciałby spróbować sił w 2 drużynie. Zaznaczam że nie z każdym udało się na razie porozmawiać. Nikt nie idzie na hurrraaa jak to określiłeś, staramy się po prostu zebrać ludzi, podyskutować, mówiąc najprościej nie marnować czasu. Aktualnie jest 12 osób które wyraziły chęć gry i mam nadzieję że będzie ich więcej, więc jak widzisz zainteresowanie jest.
Nie ukrywam że jak większość "starców" nie mamy czasu na zabawy w kotka i myszkę bo mamy inne obowiązki - praca , rodziny.
Czeka na konkrety , co kto i jak. – wydaje mi się że w tej kwestii doskonale Cię rozumiem. Sam mam córkę, dom, rodzinę, pracę i obowiązki z tym związane.
A teraz konkrety o które prosiłeś:
- do 13.06.2010 przyjmujemy zgłoszenia wszystkich zainteresowanych grą w drugim składzie. Data dlatego taka a nie inna gdyż wiadomo że będą osoby które mimo iż są na liście składu pierwszego to odpadną z niego. Konsultowałem się co do daty z MACEM by dać szanse osobom które odpadną z tej listy by miały realne szanse (jeśli będą chciały) pomóc nam reprezentować drugą drużynę – takie znaleźliśmy wspólne rozwiązanie i wydaje mi się że jest to uczciwe,
- 14.06.2010 podamy do wiadomości listę graczy którzy znajdą się w drugiej drużynie i wydaje mi się że nie będzie tu jakiś niespodzianek bo raczej nie grozi nam napór 30-40 chętnych,
- również 14.06.2010 po tym jak będziemy już znać pełną listę graczy chętnych by w tym uczestniczyć ustalimy jakiś wspólny termin spotkania na TS (kilka spraw organizacyjnych, wybranie HOME MAP itd.)
- po rozmowie z UAPA dostaliśmy zamknięte forum dla naszej drużyny do którego dostęp będą mieć członkowie zespołu,
- będziemy również posiadać własny kanał TS bf.pl zachasłowany dla członków zespołu – UAPA już to załatwia,
- na tej stronie -
http://www.xfire.com/communities/teampolandbf42b/ - jest lista graczy którzy wyrazili zainteresowanie by czynnie brać udział w grze i reprezentować nasz kraj jako „Team Poland B Battlefield 1942”. Wszystkich zainteresowanych grą w drugiej drużynie w imieniu własnym jak i wszystkich graczy TEAM-u B zapraszam do dołączenia się do tej grupy.
Pozdrawiam