Teraz jest 15 lis 2024, 11:51

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 214 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 4 cze 2010, 01:28 
Moderator forum

czart71 napisał(a):
... ale pytam czemu mają służyć ironiczne uwagi (kasowane przez admina :() od "kolesi z Bydgoszczy" ??

Ta uwaga faktycznie nie jest ironiczna. Jeszcze jedna taka i zarobisz kolejne ostrzeżenie na tym forum (to tak jako moderator).
Pomijam fakt, że z Bydgoszczy wypowiadam się tutaj tylko ja - czyli ironia w dodatku chybiona.

Zaś co do II Teamu z góry wiadomo, że taki powstanie bo chętnych do gry jest dwa razy więcej niż można pomieścić w jednej drużynie.
Swoja wypowiedzią ustosunkowałem się tylko do posta Mace, który podał skład dwóch "Kapitanów" owego Teamu a co (pomijając celnośćtakiego wyboru) jest niezgodne z regulaminem stworzonym przez szkopów (gdzie każdy z Kapitanów Teamu musi pochodzić z innego Klanu). Tyle na temat.

PostNapisane: 4 cze 2010, 13:34 

Umówcie się na jakimś ts albo Irc-u... pogadajcie, powiecie sobie nawzajem co komu leży na sercu (taka lekka walka w błocie ;) )
Nie piszcie już tyle na ogólnodostępnym forum. Kłótnia między kapitanami = zmniejszenie morali :) i niepotrzebne komentarze :P

p.s. Wjazd na Bydgoszcz (albo raczej "kolesi z Bydgoszczy" ) naprawdę nie był konieczny Czart ... Nie wiem co ja i lachu (oraz inni gracze PTS-u z Bdg) Ci zrobiliśmy że użyłeś tego typu wyrażenia. Nikt z Bydgoszczy oprócz Artiha nie wypowiadał się w tym temacie. Ja nie mam ochoty czytać tego rodzaju uwag, więc następnym razem kieruj je do danej osoby a nie do grupy ok ?

PostNapisane: 4 cze 2010, 14:34 

Okay niech będzie ,nie będę wyjaśniał o co chodzi ,bo szkoda czasu na to (można to omówic na privie :twisted: mimo ,że to i tak nic nie zmieni ) ,wiec proponuje aby każdy team zajął się swoimi sprawami ,a uszczypliwości zostawmy na potem jak zrobi się nudno :P.
Co do regulaminowego podejścia do sprawy organizacji teamu narodowego ,to team 2 dopiero się tworzy więc wszystkie decyzje bedą podejmowane (zwłaszcza te dotyczące rejestracji na bf-liga.de ) jak zbierze się odpowiednie kworum i podejmie stosowne decyzje !
W tej chwili obecne nominacje Narkisosa ,Zipa i moja są tymczasowe ,bo od czegos trzeba było zacząć ,to powinno byc w pełni zrozumiałe !

p.s. Pinio a jak tam wasze "banany" na bf-liga.de ?Czy z końcem obecnego sezonu zostaną zjedzone przez niemieckich adminów??Tak tylko z troską pytam :twisted:

PostNapisane: 4 cze 2010, 23:25 
Moderator forum

Mam ochotę zagrać, na team I jestem za słaby , teoretycznie powinienem być w Team II , ale jak czytam pyskówki dowództwa do odechciewa się gry. Panowie ja się pogubiłem, team I jest podany , a co z osobami wpisywanymi prze CL klanów na Team II, bo z postów kapitanów wynika że jakaś łapanka jest robiona - kto chce niech się zapisze ...
Po to były zgłoszenia u CL klanów żeby było wiadomo kto jest chętny , co potrafi, jakie ma preferencje. Czy to jest brane pod uwagę czy teraz na II i może III idziemy na hurrrrrrrrraaaaa.
Nie ukrywam że jak większość "starców" nie mamy czasu na zabawy w kotka i myszkę bo mamy inne obowiązki - praca , rodziny.
Czeka na konkrety , co kto i jak.

PostNapisane: 5 cze 2010, 00:44 

Ok kobra już wyjaśniam na tyle na ile potrafię. Jak zauważyłeś staram się (podkreślam) staram się nie uczestniczyć w tych pyskówkach choć czasami każdy ma swoje granice. Odpowiem po kolei na Twój post i mam nadzieję rozwieję Twoje wątpliwości.

Panowie ja się pogubiłem, team I jest podany, a co z osobami wpisywanymi prze CL klanów na Team II, bo z postów kapitanów wynika że jakaś łapanka jest robiona - kto chce niech się zapisze ... – od samego początku gra toczyła się tylko o TEAM 1 (każdy chciał w nim być) i na dodatek jeśli dobrze rozeznasz temat to też zauważysz że brak było chętnych by pociągnąć TEAM 2. Czekałem spokojnie na ogłoszenie składu pierwszego by wiedzieć kto się na niego załapał a kto nie. Nie jestem rozczarowany że mnie tam brakuje gdyż mogę otwarcie przyznać że moje umiejętności nie pomogły by kolegom z pierwszej drużyny. Spokojnie zatem porozmawiałem z MACEM o tym iż chciałbym w tym czynnie uczestniczyć i chętnie pomogę w organizacji drugiej drużyny (wcześniej były posty iż poszukiwani są chętni by to pociągnąć). Czart również wyraził zainteresowanie a trzecią osobą która chciałaby pociągnąć temat był ZIP. Wiedząc kto gra w pierwszej drużynie mieliśmy przejrzystość sytuacji i mogliśmy rozpocząć rozmowy z osobami które znajdują się na liście BF LIGA a nie załapały się na 1 skład. Tu się może zdziwisz ale nie każdy ma takie podejście jak ty iż mimo że nie załapał się do 1 składu widziałby siebie w drugim TEAMIE i chciałby pograć by reprezentować nasz kraj. Sporo osób ma urażoną dumę bądź też ambicje i rezygnuje ale to indywidualna decyzja każdego i trzeba ją szanować.

Po to były zgłoszenia u CL klanów żeby było wiadomo kto jest chętny , co potrafi, jakie ma preferencje. Czy to jest brane pod uwagę czy teraz na II i może III idziemy na hurrrrrrrrraaaaa. – zapomniałeś o jednej kwestii. Nations CUP to nie liga klanów. Gra wiele osób spoza polskich klanów które również chętnie chciałyby zagrać i do jakiego CL miały pisać swoje zgłoszenia? Mogę Ci zagwarantować jedno – 3 drużyny nie będzie. Możesz śmiało skreślić co najmniej 10 osób jak nie więcej z tych które zgłosiły się na BF LIGA (stan na chwile obecną 48 osób – jak odejmiesz 10-14 osób zostanie 34-38). Ja, czart, zip staraliśmy się pogadać z każdym kto nie załapał się na pierwszy skład czy dalej wyraża chęć gry w Nations Cup i chciałby spróbować sił w 2 drużynie. Zaznaczam że nie z każdym udało się na razie porozmawiać. Nikt nie idzie na hurrraaa jak to określiłeś, staramy się po prostu zebrać ludzi, podyskutować, mówiąc najprościej nie marnować czasu. Aktualnie jest 12 osób które wyraziły chęć gry i mam nadzieję że będzie ich więcej, więc jak widzisz zainteresowanie jest.

Nie ukrywam że jak większość "starców" nie mamy czasu na zabawy w kotka i myszkę bo mamy inne obowiązki - praca , rodziny.
Czeka na konkrety , co kto i jak.
– wydaje mi się że w tej kwestii doskonale Cię rozumiem. Sam mam córkę, dom, rodzinę, pracę i obowiązki z tym związane.

A teraz konkrety o które prosiłeś:
- do 13.06.2010 przyjmujemy zgłoszenia wszystkich zainteresowanych grą w drugim składzie. Data dlatego taka a nie inna gdyż wiadomo że będą osoby które mimo iż są na liście składu pierwszego to odpadną z niego. Konsultowałem się co do daty z MACEM by dać szanse osobom które odpadną z tej listy by miały realne szanse (jeśli będą chciały) pomóc nam reprezentować drugą drużynę – takie znaleźliśmy wspólne rozwiązanie i wydaje mi się że jest to uczciwe,
- 14.06.2010 podamy do wiadomości listę graczy którzy znajdą się w drugiej drużynie i wydaje mi się że nie będzie tu jakiś niespodzianek bo raczej nie grozi nam napór 30-40 chętnych,
- również 14.06.2010 po tym jak będziemy już znać pełną listę graczy chętnych by w tym uczestniczyć ustalimy jakiś wspólny termin spotkania na TS (kilka spraw organizacyjnych, wybranie HOME MAP itd.)
- po rozmowie z UAPA dostaliśmy zamknięte forum dla naszej drużyny do którego dostęp będą mieć członkowie zespołu,
- będziemy również posiadać własny kanał TS bf.pl zachasłowany dla członków zespołu – UAPA już to załatwia,
- na tej stronie - http://www.xfire.com/communities/teampolandbf42b/ - jest lista graczy którzy wyrazili zainteresowanie by czynnie brać udział w grze i reprezentować nasz kraj jako „Team Poland B Battlefield 1942”. Wszystkich zainteresowanych grą w drugiej drużynie w imieniu własnym jak i wszystkich graczy TEAM-u B zapraszam do dołączenia się do tej grupy.

Pozdrawiam

PostNapisane: 5 cze 2010, 11:19 

Mace Windu napisał(a):
Witam

Na ostatnim spotkaniu omowilismy kilka istotnych kwestii.
Zaczne moze od tego na co od dluzszego czasu czekacie. Mam na mysli sklad I druzyny :

...
Hunter_PL (?)
...

Dlaczego jestem ze znakiem zapytania ;) ?

PostNapisane: 5 cze 2010, 12:33 

Bo nie mam Twojego potwierdzenia, czy w na 100% w to wchodzisz. Jezeli tak, to bardzo chetnie skorzystamy z Twojego doswiadczenia.

:P

PostNapisane: 5 cze 2010, 12:35 

Mace Windu napisał(a):
Bo nie mam Twojego potwierdzenia, czy w na 100% w to wchodzisz. Jezeli tak, to bardzo chetnie skorzystamy z Twojego doswiadczenia.

:P

No to wchodzę ;)

PostNapisane: 5 cze 2010, 12:40 

Tak jak napisał o tym konkretnie i rzeczowo Narkisos to organizajcja idzie w tym kierunku konsekwentnie i żadne "drobne' uwagi forum nie mają co tego stanu rzeczy żadnego znaczenia!
Kobra gdybym ja się tak przejmował wszystkim o czym sie tu czasami pisze to chyba już dawno zrobiłbym sobie seppuku :twisted:
Każdy może przecież zgłosić się do leaderów z teamu 1 czy 2-go i poważnie porozmawiać ,czy przedstawić swoje propozycje itd. .Tak jest na pewno lepsze niż "męczyć" się tutaj na forum i biadolić od samego początku!
Prowadzimy tę selekcję wstępną nie na zasadzacie "huurra" ,ale w taki sposób aby wybrać najbardziej doświadczonych graczy lub młodszych ale za to ambitnych pokazujących swoje dobre zaangażowanie!

PostNapisane: 5 cze 2010, 13:10 
Moderator forum

czart71 i narkisos dzięki za wyjaśnienia, zapomniałem że miałem dostęp do działu organizacyjnego kapitanów i dlatego widziałem wstępny podział na team I i II . Stąd moje przekonanie o równoczesnym montowaniu składu I i II a nie tylko I.
Osobiście chcę pograć ( zgłoszenie na Xfire jest) a być 6 pilotem w 1 teamie - po co, żeby kibicować. Jeżeli ktoś uważa że może grać tylko w składzie I to "kij mu w przegrodę nosową" kto powiedział że II nie może namieszać w rozgrywkach :)

Czekam na skład i chętnych - z tego co widziałem brakuje czołgistów !!!!

czart71 napisał(a):
Kobra gdybym ja się tak przejmował wszystkim o czym sie tu czasami pisze to chyba już dawno zrobiłbym sobie seppuku :twisted:

Nie przejmuje się tylko za dużo energii idzie w gadanie a za mało na organizację. :)

PostNapisane: 6 cze 2010, 00:11 
Moderator forum

kobra napisał(a):
... działu organizacyjnego kapitanów i dlatego widziałem wstępny podział na team I i II . Stąd moje przekonanie o równoczesnym montowaniu składu I i II a nie tylko I.

Też żyłem w takim przeświadczeniu - niestety błędnym.
Zakładałem, że ewentualny III Team będzie tworzony przez zgrywusów, pieniaczy i innych pseudo dowódców dla "fanu" i spełnienia swoich wybujałych zapędów dot. dowodzenia.
Przy kapitanowniu Narkisosa i Źipa z naszego Klanu raczej nie ma chętnych do gry w tym teamie.

PostNapisane: 6 cze 2010, 01:14 

Zgłosił się ktoś chętny do poprowadzenia spraw związanych z team II z PTS? Wydelegujcie kogoś.Może się okazać,że macie nie wykorzystane rezerwy, a to by była wilelka strata.....Liczymy na Wasze doświadczenie. Chociaż wydaje się,że tutaj potrzeba organizatorów, a nie "gadaczy". Życzę powodzenia kapitanom drugiego składu, który wcale nie musi być dużo słabszy od Dream Team. Oczywiście mam nadzieję,że PL.FF będą mieli wpływ na decyzje podejmowane przez dowództwo.Wszystko wyjdzie w praktyce. Szczerze liczę na weryfikację składu obydwu drużyn. Pierwszy sprawdzian w poniedziałek.GL&HF.

PostNapisane: 6 cze 2010, 10:11 

Artih napisał(a):
Przy kapitanowniu Narkisosa i Źipa z naszego Klanu raczej nie ma chętnych do gry w tym teamie.
- tu się mylisz.

Po drugie muszę Cię zmartwić bo moim celem nie jest rządzenie ludźmi, mówienie im co i jak mają robić a tym bardziej bycie dyktatorem (może Ty to lubisz) i może właśnie dzięki zdrowemu i normalnemu podejściu mamy 16 chętnych. Ja chciałem zebrać ludzi, tych którzy nie załapali się na 1 skład a że nie było przejawu inicjatywy to jak widzisz wraz z Czartem i Zipem zaczęliśmy kręcić tą karuzele.. To nie jest Twój prywatny folwark i każdy ma prawo do swoich inicjatyw. Ani ja, ani ZIP, ani Czart nie wybraliśmy Cię do żadnego zarządu i nie widzę podstaw by respektować każde Twoje zaczepki. Zajmij się swoja piaskownicą i swoimi łopatkami. Pozostaje czekać na riposte bo nie byłbyś sobą bez jakiejkolwiek jazdy, poniżania, czy ubliżania. Dla mnie sprawa jest zamknięta i nie masz żadnego wpływu na decyzje podejmowane w składzie 2. Bez Twojej zgody czy z nią, bez Twojego wsparcia czy z nim i tak wystartujemy a wiesz dlaczego? - bo nie Ty tu rządzisz i to jest właśnie najpiękniejsze - 4fun :-)))

Pozdrawiam i w dalszym ciągu chętnych do gry w TEAMIE B zapraszam:

http://www.xfire.com/communities/teampolandbf42b/

PostNapisane: 6 cze 2010, 12:25 
Moderator forum

Dlatego napisałem "raczej".

Cieszę się, że jednak ktoś się zdecydował. Miałem nadzieję, że będą to jeszcze 2-3 osoby ale właśnie ze względów osobowym w dowództwie tego teamu decyzję pozostawiam w gestii tych osób (bez mojego namawiania).

PostNapisane: 7 cze 2010, 09:19 
Moderator forum

Primo
Zapis o tym, ze z jednego klanu moze byc tylko jeden kapitan nie istnieje. Pomysl ten utknal na poziomie dyskusji (tak jak chociazby ten, zeby rozgrywac mapy customowe).
Secundo
Tak to juz niestety z nami jest, ze jak ktos wykaze sie inicjatywa i wezmie sprawy w swoje rece (nie widzialem innych chetnych?), chcac chociazby zaczac organizowac druzyne, od razu wyrastaja dziesiatki powodow, ktore mialyby taka osobe zdyskwalifikowac. Uszanujmy cudza inicjatywe i nie gasmy zapalu, bo szczerze mowiac jak czytam ostatnie dwie strony wypowiedzi, to moj osobisty znacznie maleje.
Tertio
Byla mowa o zakopaniu topora wojennego. Mielismy sie wszyscy zjednoczyc w celu wybrania mozliwie najlepszego skladu (dla kazdego przeciez team'u). A tu co? Nic. Dalej osobiste niesnaski decyduja o wszystkim. To jest nasz problem w polityce i w spoleczenstwie i nawet w tak malej spolecznosci jaka sami reprezentujemy. Pamietajmy ze to zawsze przynosi wiecej zlego niz dobrego.
Osobiscie uwazam, ze gracze PTSu zachowuja sie bardzo nieladnie i niedojrzale, kierujac sie osobistymi animozjami. Czy nikomu nie zalezy na tym zeby Polscy gracze pokazali sie z jak najlepszej strony (czy to pierwszy czy drugi czy trzeci sklad?)? Chrzanic Polske i Polskich graczy, przeciez najwazniejszy jestem ja! Oczywiscie nikt nie ma prawa zmuszac kogokolwiek do czegokolwiek, jednak uwazam ze dobrze byloby troche przemyslec swoje postepowanie co poniektorym.
Quatro
Osobiscie uwazam ze kapitanowie pierwszego team'u powinni byc jedynie ogranem doradczym dla kapitanow drugiego (pomoc w opracowywaniu taktyk, wyborze map) i nie powinni sie mieszac do spraw Team Poland B.

But our hearts only to Poland.
1939-1945
For your freedom and ours"

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 214 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2