Teraz jest 23 lis 2024, 19:04

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: 3NIGM4
PostNapisane: 8 paź 2007, 00:26 

Wiem że ten post pewnie niczego nie zmieni ale jednak cuda się zdarzają i może kilka osób wroci się po rozum do głowy. :?
Zaczynając od początku, w ciagu ostatnich kilku dni zauważylem że serwer enigmy znow odżył. Postanowilem więc pograć trochę z ludzmi, a sądząc że skoro jest tam Grandi to nie będzie tam chamskiego zachowania ze strony enigmy jak i innych graczy. I tu się jednak pomyliłem. Otóż wlazłem niczym w krowi placek, w sam środek konwersacji pomiędzy Polakiem! (inaczej Pierdkiem, Predy'm i innymi również ekscytującymi nickami), Bochenem, Condemnedem, Krisem i Scoutattackiem (nowym ale za to bardzo okazałym nabytkiem enigmy). Poziom rozmowy był tak wysoki że można powiedzieć że doświadczyło mnie prawdziwe szczeście wywalajac mnie z serwera. Żeby nie było że rzucam słowa na wiatr prezentuje kilka screenów pokazujących to jakże fantazyjną rozmowę:
http://img530.imageshack.us/my.php?imag ... newry3.jpg
http://img515.imageshack.us/my.php?imag ... newuu3.jpg
http://img515.imageshack.us/my.php?imag ... newex1.jpg
Za zachowanie należy pochwalić jedynie Phantere który nie dał się wciagnąć w pogaduchy z kolegami z klanu. Jednak co najbardziej przykuło moją uwagę to to ze Grandi nawet nie próbowal upominac swoich podopiecznych a niby powinien dbać o dobre imię swojego klanu.

No ale pomyślałem że to pewnie był jednodniowy wybryk (takie wałki od niepamietnych czasów są specjalnością graczy enigmy). Ale okazalo się że znowu byłem w błędzie (widocznie miłość całkowicie odebrała mi zdrowy rozsądek :P ) i dzisiaj zdecydowałem się przełamac i wrócić na mój ulubiony serwer (ze względu na niski ping oczywiście jak i możliwość spotkania tam kilku graczy z polskiej sceny bf1942). Kończyła się akurat mapa Market Garden. Kilku graczy popelniało tk a jeden jezdził po lotnisku jeepem. Akurat pojawił sie samolot i gdy tylko zaczynałem startowac niejaki pan Killerudy (ukrywajacy sie pod nickiem "Zdechl pies Falubaz !" - coż za wymyślność! :shock: ) okazał się kierowca jeepa który wjeżdzał mi w samolot tak abym niemogł wystartować i rozbił się. Warto zaznaczyć że pan Killerudy zabłysnął takze tym że kiedyś podczas gry na serwerze podawał się za graczy SPQR-u: Garbusa i Darka. No ale akurat w momencie mojego pełnego wybuchu złosci mapa się zmieniła i rozpoczął się jakże ukochany Berlin. I tutaj także członkowie enigmy nie zdołali powściągnąć emocji na wodzy i rozpoczęli kolejną inteligentną pogawędke. Oczywiscie przodował w niej nie jak kto inny jak Killerudy. Widać chlopak ma dużo energi nie tylko na pojedynki ze startujacym samolotem ale także na potyczki słowne. Uczestniczyła w tym także reszta ekipy enigmy ale kto to był to już nie sposób jest przypomnieć. Pewny jestem co do tego że na serwerze był także Grandi który niezważał na to że jego współtowarzysze rzucają błotem we wszystkie strony. Nawet nie miał ochoty odpowiedzieć na moją prośbę o wyrzucenie tych którzy mieli najwiecej do powiedzenia. Zrobiłem tylko jednego screena bo nie miałem najmniejszej ochoty dalej przyglądać się temu interesującemu zjawisku i opuściłem serwer.
http://img515.imageshack.us/my.php?imag ... newmc3.jpg

Podsumowując. :wink: Chciałbym zwrócić uwagę Grandiemu który mogłby zachować resztki honoru i zrobić coś ze swoim "klanem". Stwierdzenie na różnych forach klanowych w tematach rekrutacyjnych "idz do enigmy - tam napewno cię przyjmą" jest według mnie jak najbardziej trafne. Otóż jak niewielu pewnie wie, w poście rekrutacyjnym nie ma nawet zapytania o wiek. Czyli każde "dziecko neostrady" ma szanse na wejście w skład enigmy. Mówiąc szczerze jeszcze nie widziałem tam topicu w którym odpowiedz byłaby negatywna. Sam fakt że w ich szeregach znajdują/znajdowały się takie osoby jak Killerudy czy Gepardo [PL] nie świadczą dobrze o klanie. Rozumiem że enigma potrzebuje nowych ludzi zwłaszcza teraz gdy polska scena zaczyna się roztapiać ale ludzie, szanujmy sie! Wystarczy spojrzeć na XIII Kohortę. Klan naprawde trzyma poziom. Jeszcze nie spotkałem tam takiej osoby która nie zasługiwałaby na szacunek. I pomimo cieżkich chwil jakie przeżywa polska scena bf1942 całkiem niezle prosperują.
A co do serwera enigmy. Jeżeli członkowie którzy dostali adminkę boją się dawać kicki/bany to niech dadzą ją komuś kto jest na tyle rozsądny że będzie nimi odpowiednio rozporządzał.
Może mój post nic nie da ale prosiłbym członków enigmy o przemyślenie swojego postępowania i nie utrudniania gry innym graczom bo po dzisiejszym zajściu straciłem już ochotę do gry. :?

Ostatnio edytowano 8 paź 2007, 13:10 przez Croolic, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 8 paź 2007, 00:40 
Moderator forum

No niestety w porownaniu do tego co sie dzieje na tym servie to gra na bboxie i CC to jest po prostu miod malina. Moim ulubiencem jest Pan Killerrudy, ktory bardzo umiejetnie rzuca na starcie miny na samolot pilota ze swojego team'u, tylko dlatego ze mial on lepszego spawna i byl pierwszy (nie mowiac juz o tym ze Killerrudy do czolowki polskich pilotow nie nalezy, wiec druzyna na jego nielataniu wiele nie traci, na stracie jednego mysliwca na poczatku rundy traci wiele - teoretycznie juz ja przegrywa). Dzisiaj chcialem chwile pograc na luzie, wlazlem na server i co widze? Masowi team killerzy biegaja w samopas (no zgoda, koles ktory team killowal 4 razy dostal warna, to i tak wiecej niz sie spodziewalem). Pare minut gralo sie w miare niezle, trzeba przyznac. Nic co dobre nie trwa jednak dlugo. Najbardziej urzekl mnie jednak poczatek rundy na berlinie, kiedy po zabiciu 4 Panow z Enigmy zostalem kopniety z servera, bez podania powodu - dopisuje go sobie sam: "zabijanie klanowiczow z enigmy".
Oczywiscie ten topic wiele nie zmieni i odpowiedzia na niego bedzie zapewne: "nikt Was nie zmusza do gry na tym serverze". Jakby nie bylo rada taka bylaby sluszna i zamierzam sie jej trzymac.

But our hearts only to Poland.
1939-1945
For your freedom and ours"

Tytuł:
PostNapisane: 8 paź 2007, 15:38 

Wydaje mi się, że ten temat jest kompletnie bezcelowy. Czemu? Temu, że nie ma tak naprawdę wiele do zarzucenia graczom ENIGMY. Jednak intryguje mnie postawa Croolica, który jeszcze niedawno mógłby również siebie dopisać w tym poście, a teraz poluje na takich jakim sam był niedawno - nienawidzę takich ludzi. Co prawda gra w SPQR go zmieniła na lepsze...

Co do zarzucanych im rzeczy... Czy któryś z Was poczuł się obrażony czytając ich wypowiedzi, które na podstawie screenów można jednoznacznie określić jako nie kierowane w żadną z osób z, że tak powiem, Nie-enigmy? Poczułeś się urażony jak w okół Ciebie ktoś bluzga? W tzw. realu po prostu powinieneś opuścić towarzystwo, które Ci nie odpowiada, jeżeli tak nie robisz Twoja sprawa. Prawdopodobnie robili sobie z siebie jaja, było zabawnie i śmiesznie, nie możesz tego wiedzieć - nie Twoja sprawa. Jedynym, co można im zarzucić to przedstawianie takich wypowiedzi na forum graczy serwera, bo jasnym jest, że mogli to do siebie mówić przez, np. TS'a...

Tak, przyznaję, ja też odbieram te wypowiedzi za bardzo dziecinne, ale nie mi to oceniać...

Reasumując, nikt Was nie zmusza do gry na tym serwerze.
<nie mogłem się powstrzymać : P>

@Down:
Tak masz rację, lecz w swojej wypowiedzi nie skupiałem się na tym jak postępują jako gracze, ale jako ludzie. Jasnym jest, że nie powinni tak robić, że jest to idiotyczne i denerwujące...

Tak, za tagi należy się potępienie : )

Co do kickowania lepszych graczy... Ich serwer, mają do tego pełne prawo, a wątpię żeby spotkało Cię to pierwszy raz, więc skąd ta złość? Mnie, to np. bardziej śmieszy niż denerwuje i utrwala w przekonaniu, że jestem od kogoś po prostu lepszy...

Ostatnio edytowano 8 paź 2007, 15:54 przez Vottar, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 8 paź 2007, 15:40 
Moderator forum

Nie ma za wiele do zarzucenia graczom enigmy? TK dla samolotu i kopanie graczy lepszych od nich, gra pod cudzym tagiem to faktycznie niewiele... szkoda ze zaden inny polski klan takich metod nie stosuje.

1939-1945

Tytuł:
PostNapisane: 8 paź 2007, 15:52 

Moze i to nie moja sprawa ale byloby milo gdyby sie wypowiedzial ktos z enigmy na ten temat.

Tytuł:
PostNapisane: 8 paź 2007, 15:58 
Moderator forum

Cytuj:
Co do kickowania lepszych graczy... Ich serwer, mają do tego pełne prawo, a wątpię żeby spotkało Cię to pierwszy raz, więc skąd ta złość? Mnie, to np. bardziej śmieszy niż denerwuje i utrwala w przekonaniu, że jestem od kogoś po prostu lepszy...

Maja do tego pelne prawo? No to super, gratuluje. Wlasnie udowodniles ze dyskusja z Toba jest kompletnie pozbawiona sensu. Jeszcze niedlugo powiesz ze maja pelne prawo bluzgac wszystkich graczy bo to jest ich server. Na polskich serverach spotykalo mnie to tylko za czasow cpsowskiego powerzone'u a to i tak chyba raptem raz czy dwa.

1939-1945

Tytuł:
PostNapisane: 8 paź 2007, 16:05 

Strzelec napisał(a):
Jeszcze niedlugo powiesz ze maja pelne prawo bluzgac wszystkich graczy bo to jest ich server.

Nie powiem tak, bo takiego prawa nie maja, lecz dopóki nie bluzgają nikogo, poza swoim własnym kręgiem zwłaszcza w sposób, który ewidentnie wskazuje na, może dość niecodzienną, grę słów, nie możesz tak mówić. Dopiero gdyby "wjechali" na kogoś byłoby to karygodne.

Tytuł:
PostNapisane: 8 paź 2007, 16:10 

;) czyli ok na swoim serwerze mogą robić co chcą a jak są na innym ? :D Kilka razy zostałem zbluzgany na Market Only po tym jak mnie jakiś tam zwierzaczek Gepardo chyba zabił bo miałem lepszego spawna do Mustanga i oczywiście dostałem kulkę w plecy,zaczęliśmy się kłócić :) po czym poszedłem do Axis wziąłem Bfke i zacząłem jechać klienta to zaczął mnie jeszcze bardziej wyzywać ;)

Ech tak to już jest w każdym klanie znajdzie się jakaś kontrowersyjna osoba... ale w niektórych prawie wszystkie takie są :) szkoda że Grandi stara się coś z tym zrobić ale sam nie da rady :arrow: :wink: :arrow:

Tytuł:
PostNapisane: 8 paź 2007, 16:42 
Moderator forum

A ja gram sobie poza granicami naszego pięknego kraju i nie mam zazwyczaj żadnych problemów. Ostatnimi czasy próbowałem pograć na jakiś polskich serwerach, ale atmosfera piaskownicy generalnie mi nie odpowiada. Rada dla tych którym się nie podoba - są inne miejsca do grania - może ping nieco wyższy, ale atmosfera lepsza.

Tytuł:
PostNapisane: 8 paź 2007, 16:43 

Jesli vCLem jest osoba, ktora srednio 30 razy w ciagu rundy pisala LOL, to o czym my mowimy ?

Tytuł:
PostNapisane: 8 paź 2007, 17:01 
Redaktor Battlefield.pl

Baker napisał(a):
Jesli vCLem jest osoba, ktora srednio 30 razy w ciagu rundy pisala LOL, to o czym my mowimy ?

lol

:P

Tytuł:
PostNapisane: 8 paź 2007, 17:42 
Moderator forum

Chyba bedzie trzeba zaczac robic jak za starych czasow, umawiac sie wieksza grupa Polakow i wbijac kajs na zagranicznego serva :wink:

1939-1945

Tytuł:
PostNapisane: 8 paź 2007, 18:32 

Vottar napisał(a):
Jednak intryguje mnie postawa Croolica, który jeszcze niedawno mógłby również siebie dopisać w tym poście, a teraz poluje na takich jakim sam był niedawno - nienawidzę takich ludzi. Co prawda gra w SPQR go zmieniła na lepsze...

Hmm... masz mi coś konkretnego do zarzucenia czy napisałeś to ogólnikowo aby pokazać swoją błyskotliwość i mądrość? :roll: Ponieważ nie zamierzam tolerować bezpodstawnej krytyki pod moim adresem tylko dlatego że napisałem kilka słów prawdy o polskiej scenie bf1942. A na zwykłe twoje domysły że może kiedyś zachowywałem się tak jak wspomniany już przeze mnie Killerudy nawet nie zamierzam odpowiadać gdyż ciężko pracowałem na swój szacunek wśród graczy bfv jak i bf1942 i przepychanke z "płotką" mam w dalekim poważaniu.

Vottar napisał(a):
Prawdopodobnie robili sobie z siebie jaja, było zabawnie i śmiesznie, nie możesz tego wiedzieć - nie Twoja sprawa.

No cóż... Może dla nich tk, kickowanie ludzi bez powodu i używanie ich nicków jest prawdziwą frajdą, jednak mówiąc szczerze nie jest mi do śmiechu gdy tuż po spawnie zostaje zabity przez osobę z tej samej drużyny bo jednak takie zachowanie odbiera "lekko" przyjemność z gry.

Vottar napisał(a):
Wydaje mi się, że ten temat jest kompletnie bezcelowy.

Croolic napisał(a):
Wiem że ten post pewnie niczego nie zmieni ale jednak cuda się zdarzają i może kilka osób wroci się po rozum do głowy.

Czytanie nie boli, aczkolwiek pomaga w życiu... :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 8 paź 2007, 19:03 

Ponieważ ja też się tutaj pojawiłem więc się wypowiem - na swój temat, o klanie nie zamierzam.

Rzeczywiście tego dnia gadaliśmy trzy po trzy, ale niestety (a może "stety") zdarzają mi się dni z tzw. "głupawką". To był właśnie jeden z takich dni. Dlatego w tym miejscu chciałbym przeprosic Croolica oraz innych, którzy poczuli się urażeni moimi dziecinnymi wypowiedziami.

Nie zgadzam się też z niektórymi opiniami na nasz temat, jednak nie chcę niczego osądzac, bo każdy ma prawo do własnego zdania - niech każdy oceni to w swoim zakresie.

To tyle z mojej strony. Nie miałem zamiaru nikogo obrażac, tak więc jeszcze raz przepraszam was za swoje zachowanie.

Pozdrawiam
Condemned

Tytuł:
PostNapisane: 8 paź 2007, 19:05 

W wolnym czasie przeczytam każdego waszego posta (zwłaszcza Croolic i Strzeleca) teraz niestet ynie miałem czasu na czytanie ich do końca, ale domyślam sie o co chodzi więc już wam tłumacze.
W imieniu 3NIGM4 przepraszam wszystkie osoby ktore zostały ublizone na naszym serevrku Ztekowane (chodx wątpie) nasi klanowicze poniosa konsekfencje powazne.
Niemusicie odrazu na nas najeżdzać wystarczy napisac mi na Xfire lub gg odrazu załatwie ta sprawe nie musicie zniechecac ludzi do gry na naszyms erverku to, ze u was nikt niegra nieznaczy, ze u nas tez.
Jeśli piszemy jakies niecenzuralne slowa do "nas (3NIGM4)' to piszemy to do nas a nie do graczy wiec nie czepiajcie sie.

Cytuj:
Sam fakt że w ich szeregach znajdują/znajdowały się takie osoby jak Killerudy czy Gepardo [PL] nie świadczą dobrze o klanie.

Geopardo już u nas niegra.
Może to tak wygląda, że na wszysktich posta jest Pozytywna opinia przyjęcia gracza, ale tam gdzie ktoś ma 13 lat lub jest dzieckiem neo kasuje posta dlatego specjalnie dla ciebie zostawie posty gdzie sa nowi gracze i każdy nieprzyjety gracz podpisze "Negatyw" i nie będe kasować tak jak dotychczas robilem (co z tym, że zrobi sie mały spamik)

Cytuj:
Jednak co najbardziej przykuło moją uwagę to to ze Grandi nawet nie próbowal upominac swoich podopiecznych a niby powinien dbać o dobre imię swojego klanu.

Czasami jestem na serverze, ale niegram bo robie cos innego gdybym widział ten incydent napewno bym zareagował

Cytuj:
kopanie graczy lepszych od nich

Nie spotkałem sie jeszcze z takim przypadkiem, ale cos remote szwankuje i czasami kompie za 1 Tk, ale chyba już to naprawiłem i już wszystko działa, ale napewno nikt nikogo nei wykopał bo byl lepszy (Adminke ma tylko Ja i Phantera)

Cytuj:
Co do kickowania lepszych graczy... Ich serwer, mają do tego pełne prawo,

Oczywiście, że mamy, ale szczytem chamstwa byłoby uzycie tego przywileju

Podsumując:

Jesli nikt z was nie bluzgał na serverze, nie napisał słowa lol (30x uwiezcie mi, że to mało lepiej pisać LOL niż przekleństwa) no to gratulacje jesteście wyborowymi polakami zgłoście sie do programu "Jana Miodka" może i my przesadziliśmy ze słownictwem (bendą z tego konsekfencje), ale pisalismy do siebie nawzajem więc nikogmu nie urazlilismy.

Bochen, ScoutAttack oraz KillerRudy poniosą konsekfencje jesli ktoś jeszcze nie przestrzegał zasad na serevrze to napiszcie do mnie (albo w tym przypadku an forum) Dziękuje...

PS. Strzelec wiem, ze dla ciebie ten temat jest niezłym kąskiem żeby po nas pojechać, ale powstrzyma sie radze ci dobrze wiem, że nas nie lubisz ja ciebie tez, ale mam szacunek nie pokazywac tego na publike.
(Za błedy przepraszam pisałem to na szybko)

Ostatnio edytowano 8 paź 2007, 19:41 przez Grandi, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2