Pisze ten post aby nowi gracze wiedzieli podczas swoich pierwszych krokow na BF multiplayer co raczej robic powinni (pozdrawiam Yuri

).
Najwazniejsze, moim zdaniem, to starać się grać zespołowo. Nie biegać bez sensu (jak mi sie to, coraz rzadziej mam nadzieję , zdarza) ale swoimi działaniami wspierać działania drużyny. I tak:
1. Medyk moze leczyć równiez innych - nie tylko siebie (podziękowania dla tych prawdziwych, którzy nie raz mnie uratowali).
2. Inżynier moze naprawiać wszystkie pojazdy (statki też??) nie tylko te, którymi sie przemieszcza

. Moze tez rozbrajać miny (i układać swoje oczywiście

).
3. Snajper poza snajpowaniem moze wskazywać cele artylerii.
4. Assault moze osłanić czołgi przezd stonką, która chce im sie dobrac do du....

silnika znaczy sie (np. w Berlinie - jak ja nienawidzę tej mapy

)
5. Samolocik bardzo sie nadaje do wskazywania gdzie jeszcze jest coś do złupienia albo skąd nadciąga śmierć .
6. W ogóle sygnały głosowe sa wskazane - nie każdy używa Rogera Wilco. Wołajcie medyków, inzynierów i wskazujcie nieprzyjaciela.
Sam mam sie za słabego gracza ale te podstawy mogą sie przydać, szczególnie na poczatku znajomości z BF-em w sieci.
Pozdrawiam.
PS. Temat załozyłem jako uzupełnienie do tematu Yuri'ego "Najbardziej wkurzajace zachowanie graczy" - obydwa przydadzą się chyba wszystkim (w końcu wiekszość jest nie ujęta w żelazne karby dyscypliny klanowej

)