kronong napisał(a):
Dobra, teraz mała zmiana tematu - czołgi. Szukałem i szukałem i nie znalazłem w necie nic co byłoby odpowiednikiem poradnika do czołgów. Chodzi mi jakie brać "umiejętności" w dostosuj. Czołgami mi się fajnie jeździ i odblokowałem prawie do guided shell (33k pkt). Czego mam używać ? Bo póki co mam dym, ciężki km i naprawę. Jest jakieś inne ustawienie, lepsze do 33k pkt włącznie ? To samo pytanie odnośnie bmp (tutaj mam odblokowane do 19k, proximity scan).
Wiecie co ? Najlepiej jakby ktoś opisał mi czołgi, bmp, heli (te włacznie ze zwiadowczym), samoloty i ploty. Chodzi np o takie coś, żeby dla danej klasy było uszeregowane od najważniejszego do tego najmniej potrzebnego dodatku.
Z góry dzięki.
Z własnego doświadczenia:
Czołgi: otwarta mapa, z helkami - opancerzenie, kartacz, smoke; miejska: opancerzenie, termowizja, lkm/kartacz. W tym drugim przypadku liczy się chowanie za przeszkodami, unikanie soflamu, lawirowanie między uliczkami (mapy sekwana, karkand itp). Ciężki km jest gorszy od lkm w starciu z piechotą, ale zadaje obrazenia helce (nie polecam). Według uznania mozna wziac autoladowanie zamiast opancerzenia (nie polecam). Naprawa w każdym z pojazdów to najgorszy wybór.
dedoha napisał(a):
Dlaczego bez sensu? W walce 1 na 1 z innym czołgiem bez pancerza odpowiednio się odwracając możesz przyjąć 3 strzały tracąc 0 hp, podczas gdy przeciwnik może już być martwy. Poza tym pancerz reaktywny można naprawiać

wystarczy chwilkę dłużej pospawać boki pojazdu.
Podpisuję się pod tym.
BMP(moja ulubiona klasa pojazdów): opancerzenie, termowizja, atgm. Liczy się mobilność, zwłaszcza w starciu z soflamem/javelinami/czolgami/engami z rpg. Na szturmie na sekwanie mozna dac lkm zamiast atgm aby zachowac ciagly ogien wobec wrogiej piechoty.
szturm helki: pilot z naprowadzaniem (chodzi o celniejsze pflary), ecm, naprowadzane; strzelec maskowanie, flary, tv. Dobry pilot wykorzysta sam ecm, "below radar" i przeszkody, a flary strzelca to ostatnia deska ratunku, najczesciej podczas dueli z wroga helka. Nie brać flar/gaśncy dla pilota. Lepiej maskowanie dla strzelca niz autoladowanie, bo to zawsze wróg o sekunde cię dłuzej lockuje, a szkoda marnować slota u pilota kosztem lepszych pflarów (bardzo skuteczne przeciw czolgom). Minus tv to, że nie można podczas lotu rakietą wystrzelic flar, ale wprawna reka od razu eliminuje wrogą helke. Taktyka laser + pz u strzelca to raczej dla zabawy i wymaga zgrania ze strzelcem. W ogóle o powodzeniu gry helka decyduje współpraca na linii pilot-strzelec.
scout heli: chyba jednak laser, ecm albo flary no i pezetka.
PS masz chyba tematy o każdym z pojazdów, tylko po patchach niektore rzeczy się pozmieniały.