Teraz jest 16 lip 2025, 10:28

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 750 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 50  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 27 kwi 2012, 22:58 

Pisałem już tutaj o tym, iż będąc w pelotce nie mogę nieraz przełączać się z rakiet na strzały seriami z działka. Nie działa i koniec. Dziś takie coś miałem w tanku. Mogłem tylko strzelać z działa, o strzelaniu z karabinku maszynowego mogłem pomarzyć.
Druga sprawa ... prawie 1,5 godziny grania, kilka nowych odznaczeń zdobytych w trakcie rozgrywki, kilka strąceń tankiem helek i .... battlegówno pokazuje mi ze ostatnio grałem wczoraj.
Miałem juz tak kilka razy i zauważyłem że na różnych serwach. Bo początkowo myslałem że to na tym samym. Przecież to krew człowieka zalewa. Jedyne co przypuszczam teraz, to aktualizacje wypuszczane przez tych cudotwórców z dice. Była dziś i znów coś mi nie działa. Koszmar ten BF. Jest to mój pierwszy battlefield i bez względu jak następny będzie zrobiony przez twórców z dice ... jest to mój ostatni.
Pozdrawiam i podziwiam tylko Tych wytrwałych, którzy zaliczyli pierwszego BF i drugiego a teraz graja w trójkę.

PostNapisane: 28 kwi 2012, 10:58 

Cześć
Ja może zadam trochę śmieszne pytania ale może to wynikać z tego że dopiero zacząłem "grywać" po jakiś 5-6 latach posuchy (prac, rodzina, do bani komp itp. Dopiero w styczniu złożyłem nowego i pierwszą grę jaką kupiłem to BF3).

1. Czy da się w trakcie gry rozmawiać z innymi zawodnikami tak jak to jest np. w CS? Słyszę tylko "automatyczne" rozkazy.
2. Co to jest ten SPM o którym rozmawiacie? :oops:
3. Czy warto przejść kooperacje? Oprócz tego że poćwiczymy to czy jakieś dodatkowe bronie nam się uaktywnią?
4. Jak dodać serwer do ulubionych. Ale chodzi o to jak np. ktoś mi podaje mi adres ip 62.xxx.xxx.xx?
5. Czy w BF- ie miesza się coś z configami aby się lepiej grało? Kilka lat temu jak grałem w CS to się config zmieniało. Ja gram na "suchym" BF takim jakiego kupiłem w sklepie i zainstalowałem. Coś proponujecie? Oczywiście w pełni legalnego bo żadnych czitów nie toleruje. Nie chcę też mieć przez jakiś program problemów na serwerach.
6. Czy ktoś słyszał w ostatnim czasie o jakiejś promocji Back to Karkland? Na allegro są tanie klucze ale na tym forum pisze aby ich lepiej nie kupować więc chcę kupić pudełko.

Czy ogólnie możecie coś podpowiedzieć odnośnie moich statów. Coś zmienić, skoncentrować się na czymś konkretnym? Próbuję grać każdą postacią. Może mniej snajperem bo nie mogę raczej ustać w jednym miejscu :]
Nick w grze to : Soyero
http://battlelog.battlefield.com/bf3/pl ... 393543394/

Dziękuje i pozdrawiam

PostNapisane: 28 kwi 2012, 11:45 

1. Można oznaczać cele i inne pierdoły ale dużo lepiej jest mieć znajomych na komunikatorze, polecam unikać tego wbudowanego w battleloga bo to żart i kpina...
2. Score Per Minute
3. W trybie COOP jest 6 broni z czego tylko jedna jest średniakiem ponad wszystko, M39 EMR daje rade, MP7 to potęga na CQC, MP412 REX to broń godna zaufania a G3 to jest snajperka dla klasy szturmowca, KH2002 to jeden z lepszych karabinów szturmowych jakim grałem, tylko SG553 jest mierne z tego wszystkiego.
4. Po kliknięciu na serwer pod wielkim przyciskiem JOIN GAME (po prawicy) jest mały "Add to favourites", jeszcze niżej jest tabelka z linkiem i to służy za IP.
5. Nie ma co mieszać, konfiguracja gry ogranicza się do zmiany ustawień graficznych i ustawień klawiszy.
6. Promocje na BF3 i BtK zdarzają się nader często, trzeba tylko trafić.
Co do statów, 180SPM grając głównie medykiem źle o tobie świadczy, więcej apteczek dla kamratów!

PostNapisane: 28 kwi 2012, 12:03 

Soyka napisał(a):
Cześć
Ja może zadam trochę śmieszne pytania ale może to wynikać z tego że dopiero zacząłem "grywać" po jakiś 5-6 latach posuchy (prac, rodzina, do bani komp itp. Dopiero w styczniu złożyłem nowego i pierwszą grę jaką kupiłem to BF3).

1. Czy da się w trakcie gry rozmawiać z innymi zawodnikami tak jak to jest np. w CS? Słyszę tylko "automatyczne" rozkazy.
2. Co to jest ten SPM o którym rozmawiacie? :oops:
3. Czy warto przejść kooperacje? Oprócz tego że poćwiczymy to czy jakieś dodatkowe bronie nam się uaktywnią?
4. Jak dodać serwer do ulubionych. Ale chodzi o to jak np. ktoś mi podaje mi adres ip 62.xxx.xxx.xx?
5. Czy w BF- ie miesza się coś z configami aby się lepiej grało? Kilka lat temu jak grałem w CS to się config zmieniało. Ja gram na "suchym" BF takim jakiego kupiłem w sklepie i zainstalowałem. Coś proponujecie? Oczywiście w pełni legalnego bo żadnych czitów nie toleruje. Nie chcę też mieć przez jakiś program problemów na serwerach.
6. Czy ktoś słyszał w ostatnim czasie o jakiejś promocji Back to Karkland? Na allegro są tanie klucze ale na tym forum pisze aby ich lepiej nie kupować więc chcę kupić pudełko.

Czy ogólnie możecie coś podpowiedzieć odnośnie moich statów. Coś zmienić, skoncentrować się na czymś konkretnym? Próbuję grać każdą postacią. Może mniej snajperem bo nie mogę raczej ustać w jednym miejscu :]
Nick w grze to : Soyero
http://battlelog.battlefield.com/bf3/pl ... 393543394/

Dziękuje i pozdrawiam

1. Nie da się rozmawiać przez mikrofon z innymi, nieznanymi tobie osobami na serwerach. Jednak jeśli chcesz podczas gry porozmawiać przez mikro z jakimś swoim kolegą - żaden problem.
Są dwa sposoby na to:
Pierwszym sposobem jest party na battlelogu:
Klikamy w prawym dolnym rogu na COM CENTER, co spowoduje rozwinięcie listy znajomych. Następnie klikamy na "Create Party"
Obrazek

Na samej górze rozwiniętej poprzez kliknięcie na COM CENTER mamy wyświetlonych znajomych, którzy są online. Zwyczajnie przeciągamy takiego znajomego i upuszczamy w odpowiednim miejscu okienka "Party". Wysyłamy mu w ten sposób zaproszenie do party. Jak zaakceptuje, to dołączy.
Powinniśmy już móc rozmawiać z daną osobą przez mikrofon. A jeśli nie możemy, to klikamy na napis "Join Voice", który na poniższym screenie otoczyłem czerwonym kółkiem:
Obrazek
Oczywiście kolega też musi dołączyć do kanału głosowego.
Kłódka otoczona przeze mnie fioletowym kółkiem służy do otwierania i zamykania party. Tylko owner(założyciel party) może z tej kłódki korzystać. Jeśli nie chcemy, by do naszej party mógł wejść każdy, kto tylko ma nas w znajomych - wtedy zamykamy. A jeśli nam to nie przeszkadza - otwieramy.

Zaś koło zębate otoczone przeze mnie żółtym kółkiem to po prostu 'opcje' naszego mikrofonu w party.

Obrazek
Warto tu zwrócić uwagę na to, co otoczyłem zielonym kółkiem.
Voice Activation - opcja, w której koledzy z którymi rozmawiasz usłyszą wszystko, co tylko twój mikrofon wychwyci. Nie będziesz musiał wciskać żadnego przycisku za każdym razem gdy będziesz chciał coś powiedzieć. Z drugiej strony koledzy mogą jednak usłyszeć to, czego nie chcesz by usłyszeli(rodziców, gości, psa, kogokolwiek).

Opcja Push-To-Talk to opcja, w której mikrofon pracuje tylko wtedy, gdy naciskamy określony przycisk. Wtedy koledzy nie usłyszą tego, co nie chcesz żeby usłyszeli(rodzice, sąsiedzi, goście, pies, ktokolwiek). Ja mam wybraną opcję Push-To-Talk i tylko z niej korzystam.

Poniżej(niebieskie kółko) możesz sobie ustawić przycisk, który w opcji Push-To-Talk będzie służył do aktywacji mikrofonu. Moim zdaniem najwygodniejsze do tego jest wciśnięcie rolki od myszy, ale to tylko moje prywatne zdanie.
Gdy wybierzemy opcję Voice Activation, to w tym samym miejscu będziemy mogli ustawić czułość wychwytywania dźwięków.

A jak zaprosić kolegę do znajomych, by potem można go było wciągnąć do party? To proste:
W miejscu oznaczonym czerwonym kółkiem wpisujemy nick naszego kolegi(w przypadku, w którym zrobiłem tego screena posłużyłem się pierwszym lepszym, losowym graczem). Jeśli jest kilka osób o podobnym nicku, wtedy z listy która nam wyskoczy wybieramy naszego kolegę. Klikamy na jego nick, co spowoduje że zobaczymy jego profil. Następnie klikamy na "Add as friend" oznaczone niebieskim kółkiem. Gdy kolega zaakceptuje nasze zaproszenie, mamy go już w liście znajomych.
Obrazek

Mówiłem, że są dwa sposoby, by rozmawiać przez mikrofon z kolegami. Drugim sposobem są zewnętrzne programy typu TeamSpeak albo Skype. Nie będę jednak tutaj uczył obsługi tych programów, bo na necie instrukcji ich obsługi jest wiele. Sam jednak od siebie powiem, że TeamSpeak jest dużo lepszy jeśli chodzi o komunikowanie się w grze.

2. SPM to w rozwinięciu "score per minute", czyli wynik na minutę. Po prostu parametr określający, ile przeważnie punktów średnio zdobywasz na każdą minutę gry.

3. Zależy, co kto lubi. W kooperacji można odblokować kilka nowych broni. Nie są to jakieś super bronie, ale myślę że warto je wypróbować.

4. Niestety nie wiem, jak wyświetlić właściwości serwera znając jego ip.

5. Nie słyszałem nigdy o czymś takim, co jednocześnie byłoby "legalne".

6. Nie słyszałem o żadnej promocji na Back to Karkand.
W sklepie powinien kosztować 50zł.

PS. A jak ktoś by się pytał, dlaczego mam czarnego battleloga, to cóż...
Better Battlelog oprócz wielu bardziej rozwiniętych statystyk i innych wspaniałych możliwości, o których DICE nie pomyślało - oferuje też możliwość zmiany skórki graficznej.

Nie pomagam na pw. Od tego jest forum.

Mój last

PostNapisane: 28 kwi 2012, 12:24 

Bardzo Wam dziękuje za info.

Rozjaśniło w łepetynie. Apteczki - oczywiście będę częściej stosował. Zaniedbanie tego może wynika z tego że bardziej koncentruje się na walce. Wiadomo, powinienem wybrać wsparcie w takim razie ale bronie jakoś bardziej ze szturmowca mi podchodzą. Ale racja, muszę bardziej zespołowo grać. Samolubem jestem też dlatego że nie mam kumpli którzy grają w tą gierkę bo po pierwsze jestem już "małym dinozaurem" :) i kumple juz nie grają w gry a Ci co jednak grają to bardziej preferują CODa.

Na BBLOG już się gdzieś natchnąłem i na pewno zainstaluje.
Dzięki raz jeszcze. Wchłaniam dalej informacje :]
pzdr !

PostNapisane: 30 kwi 2012, 13:18 

Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego mi trzęsie ekran w samolocie i nieraz w helce? Oczywiście nie mówie tu o lagach bo mam średnio 40.

PostNapisane: 30 kwi 2012, 13:43 

To właśnie przez lagi, kilka osób narzekało, że po ostatnim mini patchu mają mega lagi.

PostNapisane: 30 kwi 2012, 13:49 

A czy ten problem dotyczy też snajperek?
Jak celuje snajpą w przybliżeniu np x7 to mi celownik "kołysze się". Może nie bardzo ale tak wolno przesuwa w lewo i prawo. Czy taka jest po prostu specyfikacja broni?

PostNapisane: 30 kwi 2012, 13:59 

Nie przyszło ci do głowy, że to jest konsekwencja oddechu snajpera?

PostNapisane: 30 kwi 2012, 14:04 

dedoha napisał(a):
To właśnie przez lagi, kilka osób narzekało, że po ostatnim mini patchu mają mega lagi.

No właśnie to nie wina lagów, bo wchodzę na różne serwery (te polskie i zagraniczne - maks. do Hiszpańskiego, nie dalej) i wszędzie jest tak samo. Również nie wina patcha bo mam tak od zawsze i jest mi to trudno wytłumaczyć. Pierwszy raz się z tym spotykam i jest to bardzo wkurzające. Z początku myślałem że to jakieś przeciążenia w samolocie i dice wprowadziło jakieś "trząsawki" w celu realistycznego odzwierciedlenia tych przeciążeń, ale to się dzieje właściwie w nie uzasadnionych momentach. Najbardziej "wnerwiające" jest kiedy atakuje samolotem helikopter (wtedy zwalniam i lecę prosto, więc przeciążenie jest znikome). Pomimo, że jest łatwym celem to przez te drgania sprawia mi to trudność.

PostNapisane: 30 kwi 2012, 14:31 

SuperTheSleeperAble napisał(a):
Nie przyszło ci do głowy, że to jest konsekwencja oddechu snajpera?

Przyszło mi do głowy że to pewnie są czynniki naturalne ale chciałem mieć pewność. Dzięki za odpowiedź.

PostNapisane: 30 kwi 2012, 14:34 

Jak przytrzymasz Shift lub rozstawisz karabin na bipodzie to przestanie się kołysać.

PostNapisane: 30 kwi 2012, 15:50 
Spamer!

backbone napisał(a):
dzienny napisał(a):
Czy jest możliwość przytrzymania w ręku granatu tak, aby wyrzucić go tuż przed wybuchem?

Nie, to nie Cod. Zresztą dobrze.

W BF2 i 2142 była taka opcja, sprawdzała się dobrze imo.

#5000. post i "spamer!" :lol: |czekałem od początku(:
Binance - kliknij -15% opłat transak. na najlepszej giełdzie kryptowalut

PostNapisane: 30 kwi 2012, 16:32 

"gotowanie" granatów mogło by być ciekawe np. jakby czas detonacji był trochę losowy powiedzmy 2-4 sekundy, granat stałby się wtedy dużo potężniejszą bronią ;)

PostNapisane: 30 kwi 2012, 17:35 

Mofixil napisał(a):
Jak przytrzymasz Shift lub rozstawisz karabin na bipodzie to przestanie się kołysać.

Cenna uwaga. Dziękuje

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 750 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 50  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2