Teraz jest 17 lis 2024, 19:22

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
 Tytuł: BF3 vs. BFBC2
PostNapisane: 7 kwi 2012, 21:21 

Która gra jest lepsza? Przede wszystkim chodzi mi o multi. Mój laptop pociągnie?
i5 520M
4GB
GT 330M
Win 7 64bit
Roździelczość 1920x1080

PostNapisane: 7 kwi 2012, 21:27 

Która lepsza? Nam oceniać twoje gusta?
Pójdzie? Haha, dobry żart, 1080p i GT330M, na GT540M jakoś (czyt. ledwo co) chodzi w 720p a ty w 1080p na takim kastracie próbujesz? FullHD do grania to domena pełnowymiarowych kart graficznych od GTX560 w górę.

PostNapisane: 7 kwi 2012, 21:57 

Sam mam GT330M. Łatwo nie jest. Gram na najniższych w rozdzielczości 1366x768. Grać się da i to nawet całkiem sprawnie. Jednak przy mapach z dużą ilością oświetlenia i serwerach na 64 graczy jest mogiła.
W kwestii BC2 vs. BF3. Nie wiem co Tobie odpowiada. Jak dla mnie trójka jest lepsza.

PostNapisane: 7 kwi 2012, 22:07 

Skoro masz słabego pc to nielagująca BC2>zamulona BF3

PostNapisane: 7 kwi 2012, 22:51 

Mantax napisał(a):
Skoro masz średniego laptoka to nielagująca BC2>zamulona BF3

Nie mogłem odpuścić takiego poniżania PC :[
Zresztą, "lag" i "mulenie" to dwa różne pojęcia które NIE SĄ naprzemienne, marne serwery i opóźnienia statystyk BF ma od zawsze.
A BC2? Z własnych przeżyć powiem tyle, sam przeskok z BC2 na BF3, detale te same, BF3 chodzi o niebo lepiej.
Po zmianie procesora, BC2 dostał niesamowitego kopa w wydajności, BF3, zero zmian.
Tyle mam o porównaniu wydajności BC2 do BF3.

PostNapisane: 8 kwi 2012, 12:53 

Chodzi mi o to, że roździelczość monitora jest 1920x1080, nie będę przecież tak grał :P
A BC2 dobrze pójdzie? I jaka jest różnica pomiędzy multiplayerami w tych grach, skoro powiadasz, że inne gusta?

PostNapisane: 8 kwi 2012, 13:03 

Nie obiecuję że BC2 pójdzie dobrze, zadziała lepiej, tyle mogę zagwarantować.
Trudno jest opisać różnice między BC2 a BF3, to trzeba samemu poczuć.

PostNapisane: 8 kwi 2012, 19:33 

Sam niedawno miałem podbny dylemat (tyle że ja wiedziłem że obie gry pójdą na minimum medium, a okazało się że BC chodzi na full AAx4 płynnie a BF3 na wysokich bez AA) zdecydowałem się na tańszą grę czyli Bad comapny 2 (jest od niedawna w promocji Empik 35zł i Media Markt oraz Carrefour 30zł[wszystkie EA Classics]) Gra pozytywnie mnie zaskoczyła kupiłem ją bo widziłem filmiki rocka z BF3 a nie chiałem wydawać 120zł i okazjonalnie wziąłem też Crysisa by zrobić "rozpierduche" a tu oazało się że w Bad cmpany 2 moża znisczyć conajmiej tyl co w Crysisie, ten fakt mnie zauroczył, jak i cały gameplay, aż odechciało mi się gier takich jak CS czy CoD. pograłem z 2 tygodnie, osiągnołem chyba 7 level, ale coś mnie pociągneło do kupna BF3. Pomyślałem więcej ludzi gra i większe mapy, bezie więcej od zniszczenia. I tu się zawiodłem.
W mojej opini wygląda to tak...
Grafika - BF3, mimo to bardziej mi się podoba stylistyka Bad comapny 2
Mapy - tu wygrywa Bad comapny 2, mapy są bardziej zróżnicowane, mniejsze, ale za to da się zniczyć praktycznie wszsytko
Pojazdy - W battlefield 3 bardziej uczetniczą w walce
Bronie - BF3 większe możliwości modyfikacji, Bad coampny 2 moża było zoabcyć parametry broni jak siła, szybkostrelnośc czy celność w BF3 tego brakuje.
Trby gry - w BF3 jest ich więcej ale jak dla mnie nietore są niefajne te które są w BC2 wystarczają, w dodatku w moim ulubionym trybie "drużynowy deadmatch" gra niewiele osób, bo "sqad dedmatch (tam gdzie sa 2 druzyny) jest do d.....
Gameplay - W BFBC2 trudniej jest zebrać punkty bo nie dostajemy ich za wszystko jak w BF3, trudniej jest zginąć, rozgrywka jest bardziej dynamiczna aczkolwiek to może być minus bo zdarza się "surrealistyczna" sytuacja gdzie nie przejmując się ostrzałem biegniemy podłożyć ładunek, i chociaż giniemy, to jednak inni go nie rozbroją bo punk jest ostreliwany (spam) z wyrzutni rakiek czy granatników. Znów w bf3 wkurza mnie czychanie garstki osób pred jakimiś drzwiami i sapoowanei granatami by nikt nie wszedł. takiej sytuacji nie ma w Bad comapny 2 bo tam można rozwalić budynek w drobny mak.

Werdykt... Obie gry są świetne, z początku żałowałem że kupiłem BF3 i myslałem że za te pienądze mogłem kupić dodatek do BC2 "vietnam" i pakiet Specnaz, ale teraz powoli się wkręcam i wracając momentami do Bad comapny 2, myślę ze brakuje jej czegoś.
Więc jeśli chcesz niszczyć wsztko tak by wróg nie miał się gdze ukryć wybierz BC2, jeśli wolisz grę bardziej taktyczną, wolniejsza wybierz Battlefielda trzeciego.

promocja może nie trwać długo więc może weź bad comapny 2 za 29.90zł w MediaMarkt lub Carrefour, a BF3 kupisz za jakiś czas gdy wyjdzie z paroma dodatkami lub samą podstawkę w niższej cenie !!

Wielki -Edit- #1 Tak się zastanawiałem siedząc... ...nieważne gdzie ;D Powiem ci że to ci pisałem wcześniej to nie od konca prawda... myślę sobie kup jedną częśc bo jak kupisz2 to sie potem mąci tak jak mi, lepiej bfbc2 jak dla ciebie, wyjdzie taniej (za reszte obejrzysz nowe American Pie z dziewczyna, albo sam ;D albo kupisz dodatek Vietnam) i twój PC będzie miał większą szansę to uciągnąć. Sam bym zapewne tak zrobił, wiedząc to co wiem. Chyba ze masz perspektywe grać w to dłużej jak rok bo za rok gracze bad company 2 mogą sie powoli wyczerpać a trójeczka ma do końca roku dostać jescze 2 dodatki (w tym 1 w grudniu, ciekawe czy zdążą go wydać pzred końcem świata ;/)

Wielki -Edit- #2 Kupiłem wczoraj dodadtek do BF3 "Back to Karkand" i powie że na nowych mapach gra wydaje się być ciekawsza, na mapie Strike on Krkand (czy jakoś tak) destrukacja otoczenia jest niemal jak w BC2, a wrażenia z walki na Team Dedmatch 32 sobowym (po 8 osob w teamie) jak najbardziej pozytywne i przyznam że bawić idzie się lepiej niż w Bad Company 2 i ja już całkowice pzekonałem się nad wyższością BF3
Mimo to tobie zalecał bym BC2 bo z tego co widze a necie pojdzie ci spox na śednich, może wyzszych bez AA, znow z bf3 może być trudno, do tego jak pisałe mwcześniej zaosczędzisz

Ostatnio edytowano 9 kwi 2012, 20:29 przez keksxd, łącznie edytowano 3 razy

PostNapisane: 8 kwi 2012, 20:34 

keksxd napisał(a):
Specnaz

Specact mój drogi, specact, Specnazu w to nie mieszaj bo się matulka Rosja i ojczulek Putin przejdą do nas i będziemy mieć przesrane.
Co do zniszczalności i różnorodności.
W BC2 ogół map był bardzo różnorodny, każda była inna, problem w tym że elementy składowe na każdej z nich to było kopiuj-wklej tego samego (co wpływało też na zniszczalność).
W BF3 jest dużo mniej takich patentów (albo są mniej odczuwalne), różnorodność map WYDAJE się mniejsza właśnie ze względu na brak map śnieżnych.
Chociaż zastanawia mnie widok supporta w krótkim rękawku biegającego po środku tundry.
BC2 i BF3 to po prostu różne gry, wszystko zależy od tego czego oczekujesz i nie idzie ich porównywać.
BC2 to ostatnie ogniwo między starymi, hardcorowymi BFami a BF3 który starał się odgryźć część rynku CoDa zmieniając całkowicie styl rozgrywki.

Strefa czasowa: UTC + 2