jurgens napisał(a):
Nasuwa mi się jedno - w takim wypadku środkiem do sukcesu w grach w zespole będzie umiejętność odpowiedniego przełączania się w drużynie - tak by dowódcą squadu zostaje ten - który jest w wysuniętym dołku na czele. Kiedy reszta squadu dobiega lub zajmuje pozycje na tej samej wysokości - trzeba próbować zdobywać nastepne dołki. Ten który znowu przejdzie do przodu, należy powierzyć dowództwo squadu itd itp.
Witam wszystkich i na wstępie powiem, że jestem tu tylko przejazdem.
Opisujesz tu Squad Hopping, z którym było wiele problemów w PR. Najwiekszym problemem było to, że gracze wykorzystywali to do natychmiastowego wyskakiwania ze squadu i tworzenia nowego, żeby było wiecej ruchomych spawn pointów. Uwież mi było to wielce irytujące. Twórcy PR rozwiaza to poprzez zablokowanie mozliwości dołaczenia się do squadu w czasie przebywania w zaświatach. Dzięki temu ograniczyło to te nienaturalnie szybkie przemieszczanie się graczy. Dodatkowo bardziej zmuszało do pozostawania w jednej drużynie i dbania o kondycję Sla (min. jeden medyk w drużynie). bdw. w najbliższej odsłonie PR twórcy zrezygnowali nawet ze spawnów na SLu.
[quote=bibol]Nie szkoda ponieważ chciałem się dowiedziec poprzez dialog z ludzmi ze sceny bf 1942 skad pojawialy się agresywne komentarze pod newsami w stosunku do graczy bf2, a także teksty na serwach, bo pierwszy jaki ujrzałem na czacie to był „fucking bunnyhopers from bf 2”. I teraz wiem, poprzez roznej jakości posty w tym temacie iż takie zachowania wynikaja ze strachu, strachu przed tym ze moda tego przenieśli na platforme bf 2 a co za tym idzie masa ludzi mogla by z tej gry przenosic styl walki jaki wypracowali w vanilli i stad te teksty powyżej, bo bali sie ze tacy ludzie beda niszczyc im wyobrażenie o tym jak w tego moda powinno się grac. Widze tez, ze dla niektórych ten mod to rodzaj czegos magicznego i niemalże mistycznego przezycia wiec stad się biora rozne teksty przepełnione agresywnością, złośliwością, wulgarnoscia w stosunku do mnie czy do innych graczy pochodzących z bf 2.[/quote]
Od razu mówię, że moje doświadczenie opisuję na podstawie PR. Niechęć do vaniliarzy, bo tak was nazywamy, bierze się z waszej ignorancji. 90% z was nie zadaje sobie nawet trudu przeczytania instrukcji gry. W przypadku FH trzeba chyba poszukać w sieci, ale w PR pojawia się ona na pulpicie. A potem jejku jak się w to coś gra i lamicie na maxa. Zabieracie samoloty, czołgi itp. i nie macie pojęcia jak ich używać. Zaraz zostają rozwalone i trzeba czekać na respawn kilka minut. To irytuje doswiadczonych graczy, bo zamiast zdobywać flagi tracą czas na respawn sprzętu. A już największym grzechem jest TK tylko dlatego, że ktoś zabrał sprzęt, który chcieliście wziąść. Na szczęście w PR karą za to jest natychmiastowa egzekucja jak tylko podniesiesz kit zabitego, minuta respawnu i zablokowanie na 13 minut limitowanych kitów.
A co do kłótni, który mod jest lepszy to dodam, że najważniejsze jest aby twórcy uczyli się na błędach innych i kwiatki typu bunny hopping i delfinki eliminowali juz na początku.
pozdro