_XENA_ napisał(a):
IMO AA w 1.4 i 1.45 jest jusz potwornie silne - samoloty giną od niego jak muchy. Jeżeli by je jeszcze wzmocnić to latanie straciło by sens, a na mapach nie walczylibyśmy o flagi tylko o stanowiska AA.
Zgadzam się, że w 1.45 AA jest silne, ale dobrzy piloci potrafią sobie z tym radzić. Tymczasem w FH piechota jest kompletnie bezradna wobec samolotów - czy posiada AA czy nie.
_XENA_ napisał(a):
Czyli nie słaba szybkostrzelność AA jest kłopotem, tylko wasz brak doświadczenia w jego obsłudze.
Nie wiem jakie Ty masz doświadczenia, ale moje są bardzo złe. Samolot zestrzelić da się właściwie wtedy, kiedy leci na stanowisko AA - a jest bardzo ryzykowen, bo wystarczy, że pilot opuści nos i strzeli z kaemów... Trafienie w przelatujący obok jest bardzo, bardzo trudne - w dodatku występuje problem kończącej się amunicji, który uniemożliwia wstrzelanie się. Zestrzelenie czegokolwiek wymaga skilla niedostępnego dla 99% graczy - a nawet jak już człowiek trafi, to tak się umorduje, że to już żadna przyjemność nie jest.
Jest jeszcze jeden problem - mała szybkostrzelność i 4-pociskowe serie są olbrzymim problemem przy lagu. Lag to drugie imię tego moda, skoki i zwolnienia zdarzają się bardzo często - zwłaszcza podczas przelotu samolotów. Jak w takich warunkach trafić w cokolwiek w powietrzu i mieć z tego fun? Ja nie wiem.