ganz napisał(a):
O co chodzi? przypadek? czy polakom bardziej imponują runy na pagonach SS niz sowieckie gwiazdki? a moze dzieje sie tak bo jak dotąd wlasnie niemcy wygrywaja w kampanii a jak wiadomo latwiej jest przyłączyc do tych co wygrywaja.... skądś to znamy...
A może ja czegoś nie wziąłem pod uwage...
Troche to przykra sprawa, tylko czekam az ktoś mnie o to zapyta i sam sie zastanawiam jak to wytlumaczyc np jakiemus niemcowi.
Pozdrawiam
ganz
Witaj Ganz!
Szczerze żałuje, że nie gramy po jednej stronie. Na każdym innym froncie grałbym po stronie aliantów. Jednak w tym jednym konkretnym wypadku nie. Po prostu nie darze sympatią dokonań narodu rosyjskiego w czasie drugiej wojny światowej, stosowanej taktyki i trudno było by mi się wczuć w rosyjskiego żołnierza. A moim zdaniem w tym turnieju, niczym w grach RPG wczuwamy się w pewną „role”, dla lepszej zabawy. Niemcy też nie są moim faworytem, ale jednak są mi bliżsi. Na pewno jednak nie imponuje mi symbole SS. Z ubolewaniem nosze stopień Waffen-SS: Untersturmfuhrera, będąc oficerem 101 Pułku Grenadierów Pancernych Wehrmachtu.
Jak więc widzisz wybór mój i Ariena nie był przypadkowy. Jednak obaj przyłączyliśmy się przed rozpoczęciem rozgrywek, a nie, gdy XXVIII Kampfgruppe "Groß Deutschland" zaczęła odnosić sukcesy (mam nadzieje zresztą, że do tych sukcesów się przyczyniliśmy).
Podczas 2 bitwy zastanawiałem się nad przejściem do Aliantów ze względu niską frekwencje po ich stronie. Jednak zżyłem się już z moją kompanią (dla odmiany połowa mojej kompani to Brazylijczycy i Skandynawowie), poza tym mam świetnego dowódcę. Nie długo potem otrzymałem propozycje posady oficera. Dzięki temu mam okazje poznać turniej od podszewki i jestem pod wrażeniem nakładu pracy, jaki wkładają jego twórcy, aby gracze mogli się dobrze bawić. Cieszę się, że mogę wnieść swój niewielki wkład w Turniej.
Mam nadzieje, że nie jest to ostatni kampania i będzie nam dane jeszcze walczyć ramie w ramie. Tym bardziej że to od Ciebie po raz pierwszy dowiedziałem się o tym turnieju. Póki, co powodzenia na polu walki i jak największej przyjemności z zabawy.
QuattroPL napisał(a):
A co do samych rozgrywek: Kiedy to się zaczyna i czy trwają jeszcze zapisy. Jestem z forum bf2 ale ponieważjestem miłośnikiem WW2 to pożyczę sobie jedynkę i ściągnę FH. Tylko czy będę musiał ściągnąć jakiegoś patcha pod podstawkę i jaka jest teraz wersja FH? Za odpowiedź z góry dziękuję

Musisz zaktualizować BF1942 do najnowszej wersji, oraz pobrać najnowszą wersje FH – obecne jest to 0.7. Bitwy rozgrywamy na mini modzie Forgotten Honor Tournament, który możesz pobrać już po rejestracji. Bitwy rozgrywamy na mapach stworzonych przez własnych twórców – są publikowane przed każdą bitwą. Obecna 4 kampania turnieju już się rozpoczęła. Składa się ona z 5 rozdziałów, w każdym 3 bitwy. 1 rozdział już za nami. Jednak nadal możesz się zapisać. Ważny jest wybór jednostki, bo od dowodzących nią oficerów bardzo dużo zależy. Jednak sądzę że każdy na nas robi wszystko by jego żołnierze dobrze się bawili. Tak więc jeśli nie znasz ludzi grających w kompaniach, po prostu zapisz się do określonej strony konfliktu bez wyboru jednostki. Zostaniesz wtedy przydzielony do któreś z jednostek, a wtedy jeden z oficerów napisze Ci już co masz dalej zrobić.
Zapraszam do zabawy!