Teraz jest 22 lis 2024, 21:53

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 13 sie 2004, 16:08 

Mnie osobiscie przeszkadza nadmiar assaultow ze szturmgranatami. IMHO tego jest po prostu za duzo. No i brakuje tego by ruska bron sie psula. PPSha powinna sie rozkalibrowywac w miare strzelania, a ruskie czolgi powinny stawac .

CloneTrooper -> Sa juz dwa polskie klany FH ;) Grafik oblozony na maxa. Co tydzien mecz.

Tytuł:
PostNapisane: 13 sie 2004, 17:00 

HeLmUt opowiadal mi niedawno, ze FHTeam robi proby z przydzielaniem losowym broni. Moze dotknie to takze Assaultow z lub bez granatow nasadkowych. A jak to nie pomoze to postowac na forum FH, zeby assaultow z granatami nasadkowymi zrobic w postaci pakiecikow do pobrania z ziemi, bo faktycznie czasem to walczy sie tylko na te granaty :P.

Tytuł:
PostNapisane: 13 sie 2004, 18:58 

To by się naprawdę przydało. Np. pod stalingradem co drugi dostawałby karabin, a pozostali musieliby zbierać z ziemi.

Gdyby się to udało to można byłoby robić ciekawsze mapki, takie jak np. Powstanie Warszawskie.

Tytuł:
PostNapisane: 13 sie 2004, 19:47 

jurgens napisał(a):
pod stalingradem co drugi dostawałby karabin, a pozostali musieliby zbierać z ziemi.

btw moze ktos rzucic jakies zrodlo do tego jw. oczywiscie poza ksiazka/filemem wrog u bram.

Tytuł:
PostNapisane: 13 sie 2004, 19:56 

Nie posiadam, ale... slyszalem o ksiazce "Stalingrad" Piekałkiewicza. Moze warto do niej zajrzec.
http://www.merlin.com.pl/sklep/sklep/st ... uzkmucpmny

Tytuł:
PostNapisane: 13 sie 2004, 20:23 

Stalingrad był jedynym przypadkiem, w którym sowieci nie mieli dostatecznej ilosci broni (zaopatrzenia) takze nie wnioskować z chłamu typu "Wróg u bram" że CCCP było wiecznie biedne w broń i ludzie rzucali sie z pięsciami na czołgi ...

A mi brakuje DShk oraz wielu lekkich czołgów z Barbarossy :) ale FH mnie wysłucha :D

Btw. Powstaje kolejna mapka z naszymi rodakami....bedą w niej bombowce :)... tyle narazie wiadomo :)

Tytuł:
PostNapisane: 13 sie 2004, 20:31 

Kurcze, DSzK to byly WKMy na wozeczkach :). Nie wiem jak mozna byloby to wmontowac w FH.... chyba, ze na zasadzie FlaKa z SdKfz 11. To znaczy, "wchodzisz" do zlozonego DSzK (1) i z zewnatrz jestes widoczny jak ciazgniesz za soba karabin na wozku (jakies 70kg bodaj :lol:), rozstawiasz - wozek opiera sie jakos o ziemie, wciskasz druga miejscowke (2) i ladujesz za spustem karabinu :).

Nie wiem czy sobie to wyobrazacie :)

Ach... wiadomo moze co w koncu z tymi pociagami? :) Bo dyskusja o nich zaczela sie bodaj w pazdzierniku ubieglego roku i... nic wiecej w tej sprawie nie slychac.

Tytuł:
PostNapisane: 13 sie 2004, 20:38 

Narazie kwestia pociagów jest troche pogmatwana :))

Wagony niby sa juz zakodowane w silniku gry, wiec mozemy sie narazie spodziewac ich jaki statyczne objekty, powiedzmy ze mapka polega na bombardowaniu fabryki, a wokół bedą stały składy wyposażibe w FlakAA ale bez lokomotywy (poprostu stoją)...całkiem niezła defensywa :)

Gdy wszyscy mysleli że juz twórcy FH zrezygnowali z bardzo wnerwiającego kodowania pociagu, ku zdziwieniu wszystkich, okazało sie że nadal pracują na "ciufciami" :) wiec pozostaje czekac na FH0.7-0.8 :D

Tytuł:
PostNapisane: 14 sie 2004, 12:06 

Brawo za pomysł otwarcia działu Forgotten Hope, Shaggy :!: :!: :!:

Tytuł:
PostNapisane: 16 sie 2004, 00:49 
Oldboy Battlefield.pl

Guazz napisał(a):
Brawo za pomysł otwarcia działu Forgotten Hope, Shaggy :!: :!: :!:

zeeee co? :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 16 sie 2004, 03:48 

A mi się coraz mniej podoba FH z powodu niedoskonałości silnika BF. Min. Brak nowych animacji co do ładowania broni, brak tekstur na niektórych pojazdach, czasami duże obrazki przedstawiające pojazd (obrazek gdzie jest zaznaczona nasza pozycja w pojeździe) lub bardzo małe.
Chodzi mi głównie o wielkie różnice w wykonaniu niektórych elementów.. No i ciągle mi się marzy, że jak trafie tygrysem w shermana to ten stanie w ogniu, a nie zacznie wesoło podskakiwać jako czarne pudełko. Miło by było jakby było coś ala Soldiers: Ludzie Honoru z uszkodzeniami pojazdów (kto grał ten wie o co mi chodzi).

Tytuł:
PostNapisane: 16 sie 2004, 04:43 

O Matko, byle nie Soldiers... Pojedynek Sherman vs Pz. IV D na dystansie 5m potrafi trwac i do 10-go wystrzalu z armaty :shock: .

Tytuł:
PostNapisane: 16 sie 2004, 05:09 

Wozu mapy nie są tak duże żeby odać pojedynek z kilometra, więc musieli troszkę zmniejszyć zasięg broni. A zresztą nie chodziło mi o pojedynki z Soldiers tylko o model uszkodzeń. Pomyśl mapka Orel, jedziesz tigerem przy jeziorze, nagle z przeciwległego brzegu T34 strzela w twoją gąsienicę, która się zrywa i zataczasz pół koła wpadając do jeziora. Nie myślisz że dzieki temu gra byłaby ciekawsza? :)

Tytuł:
PostNapisane: 16 sie 2004, 05:32 

Jesli o to chodzi - tak, bylaby ciekawsza :)...
btw, silnik Vietnama na to pozwala ?

Tytuł:
PostNapisane: 16 sie 2004, 07:32 

Jeśli FH ma dobrych programistów to pewnie pozwala ;).

A co do Soldiers. Nie wierze że na 5 m nie znisczyłeś Panzer IV D z Shermana :). Sprecyzuj, bowiem 5 m to bardzo mało musiałbyś się stykać z tym Paznerem :). I gdzie ty waliłeś w niego?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2