Teraz jest 22 lis 2024, 04:33

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 8 sie 2007, 00:50 
Redaktor Battlefield.pl

Cóż są już dwie kompanie narodowościowe: brazylijska i polska. Ryzyko podziałów zawsze istnieje, a szczególnie wzmożonej rywalizacji między kompaniami, co zawsze źle się kończy.

Z drugiej strony jednak pozwala na zabawę ludziom, którzy wcześniej omijali turniej szerokim łukiem ze względu na barierę językową. A i efektywność komunikacji jest znacznie większa.

I tylko oficerowie mają przerąbane. Cała kompania na TSie po polsku i jeszcze po angielsku kanał dowodzenia :stupid:

Tytuł:
PostNapisane: 8 sie 2007, 09:11 

Podziały narodowościowe? LOL no comment

Tytuł:
PostNapisane: 8 sie 2007, 12:00 

WuWu84 napisał(a):
I tylko oficerowie mają przerąbane. Cała kompania na TSie po polsku i jeszcze po angielsku kanał dowodzenia :stupid:

Spojrz na to inaczej. Gdzie znajdziesz lepszy trening na tlumacza. No i troche portugalskiego sie podlapie :)

ganz napisał(a):
Zastanawia mnie to czy zakladajac tak zamknieta dla innych(poza polakami) kompanijna spolecznosc nie spowodujecie poczatku podzialow narodowosciowych w turnieju. Moze niedlugo powstanie kompania tylko dla niemcow, dla francuzow czy szwedow.

Tez sie nad tym zastanawialem ale uwazam ze ryzyko jest niewielkie. Poza narodowosciowymi kompaniami zawsze beda miedzynarodowe. Za duzo ludzi ma tu juz znajomych z poprzednich kampanii. Tak na marginesie kompania niemiecka juz byla (przetrwala 2-3 bitwy :))

Tytuł:
PostNapisane: 8 sie 2007, 21:29 

Pietia napisał(a):
Podziały narodowościowe? LOL no comment

Spodziewalem sie takiego komentarza. No cóż, nie wtrace sie wiecej w Wasze sprawy.

Tytuł:
PostNapisane: 9 sie 2007, 12:43 

ganz napisał(a):
Spodziewalem sie takiego komentarza. No cóż, nie wtrace sie wiecej w Wasze sprawy.

Ja twojego również ale nie rozumiem jakie "nasze", "wasze", "ich" sprawy?
W F|H nie ma takiego pojęcia. Jest sobie polska kompania na którą admini wyrazili zgodę i koniec. Podziały narodowościowe?? tylko z polskich ust słyszałem takie komentarze. Żadna inna narodowość nie widzi w tym problemu. Widocznie "podział" to nasze narodowe słowo. :D

bez urazy ganz 8)

Tytuł:
PostNapisane: 9 sie 2007, 18:03 
Redaktor Battlefield.pl

Niestety niesnaski między narodowościami przenoszą sie także do zabawy jaką jest nasz turniej i bynajmniej nie są domeną polaków. Co mogę stwierdzić po kilku latach dość aktywnego uczestnictwa w tym turnieju, przeważnie jako oficer.

Na szczęście takie osoby nie są zbyt widoczne na forum, głównie z uwagi na słabą znajomość języka, a jedynie dają odczuć o swoich przekonaniach. Z drugiej strony osoby które nie mają problemu z językiem angielskim przenoszą forum na płaszczyznę towarzyską. Co jak słusznie zauważył Ganz dodaje turniejowi nowego wymiaru i wtedy widać że nie ważne czy Polak, Niemiec, Amerykanin, czy też Brazylijczyk. Liczy się człowiek, a nie narodowe kompleksy i doszukiwanie się wyższości jednego narodu nad drugim. Zawiera się ciekawe znajomości i faktycznie walczy się jak drużyna. Dlatego zachęcam wszystkich do uczestnictwa w życiu całego naszego forum, nie tylko naszych polskich baraków.
Zresztą nikt nie powiedział że kompania jest tylko polska. Jedyny wymóg to jak podałem w opisie kompani: we speak polish :)

Tytuł:
PostNapisane: 9 sie 2007, 18:30 

WuWu84 napisał(a):
Niestety niesnaski między narodowościami przenoszą sie także do zabawy jaką jest nasz turniej i bynajmniej nie są domeną polaków. Co mogę stwierdzić po kilku latach dość aktywnego uczestnictwa w tym turnieju, przeważnie jako oficer.

Na szczęście takie osoby nie są zbyt widoczne na forum, głównie z uwagi na słabą znajomość języka, a jedynie dają odczuć o swoich przekonaniach. Z drugiej strony osoby które nie mają problemu z językiem angielskim przenoszą forum na płaszczyznę towarzyską. Co jak słusznie zauważył Ganz dodaje turniejowi nowego wymiaru i wtedy widać że nie ważne czy Polak, Niemiec, Amerykanin, czy też Brazylijczyk. Liczy się człowiek, a nie narodowe kompleksy i doszukiwanie się wyższości jednego narodu nad drugim. Zawiera się ciekawe znajomości i faktycznie walczy się jak drużyna. Dlatego zachęcam wszystkich do uczestnictwa w życiu całego naszego forum, nie tylko naszych polskich baraków.
Zresztą nikt nie powiedział że kompania jest tylko polska. Jedyny wymóg to jak podałem w opisie kompani: we speak polish :)

True
Jednakże punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, wynikającego z doświadczenia. Gdy zachęcałem do wstępowania w szeregi polish company, ze strony obcokrajowców spotkałem się wyłącznie ze słowami otuchy i dopingu. Natomiast z polskiej strony, poza kilkoma wyjątkami, nadchodziły głównie negatywne sygnały.
Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło bo rządzimy jako kompania. 8)

Tytuł:
PostNapisane: 9 sie 2007, 18:37 
Redaktor Battlefield.pl

Pietia napisał(a):
Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło bo rządzimy jako kompania. 8)

No ba! Dziwisz się z takimi graczami że o oficerach nie wspomnę 8)

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2007, 02:19 

Witam. Mam takie 2 małe pytanka :oops:
1. Jak wygląda sprawa grania na serwerach amerykańskich? Duże są lagi?
2. Można się jeszcze dołączyć? :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2007, 08:47 

Kowal(PL) napisał(a):
Witam. Mam takie 2 małe pytanka :oops:
1. Jak wygląda sprawa grania na serwerach amerykańskich? Duże są lagi?
2. Można się jeszcze dołączyć? :wink:

Czołem Kowal

1. Sprawa wygląda tak, że pingi mamy różne, z reguły ok 150. Jednakże ja np. mimo, że również mam ping 150-180 to jest to jednak stabilny ping i ani razu nie miałem żadnego problemu z zabiciem wroga.

2. Czekamy z otwartymi ramionami. Informacje co, gdzie i jak znajdziesz we wcześniejszych postach. Pośpiesz się to załapiesz się jeszcze na kolejną sobotnią bitwę. A jest na co - bardzo trudna dla Niemców mapa.

To będzie nas już chyba ze 20 osób.

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2007, 10:23 

Mozna stwierdzic ze niemcy w niej nie maja szans bo przy wczorajszym trenie bylo z 16 naszych i 5 wrogow a i tak roznica tiketow wynosila 250 co jak bedzie gdzies 30vs28

Marnie widze nasze szanse mapa jest zdecydowanie jednostronna i nie ze jest ciezka bo po prostu nie do wygrania ruscy maja wszytkie flagi i jeszcze rzewage w tiketach

Naszczescie Axis moze sobie pozwolic na przegrana;]

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2007, 12:10 

lukas_ napisał(a):
Mozna stwierdzic ze niemcy w niej nie maja szans bo przy wczorajszym trenie bylo z 16 naszych i 5 wrogow a i tak roznica tiketow wynosila 250 co jak bedzie gdzies 30vs28

Marnie widze nasze szanse mapa jest zdecydowanie jednostronna i nie ze jest ciezka bo po prostu nie do wygrania ruscy maja wszytkie flagi i jeszcze rzewage w tiketach

Naszczescie Axis moze sobie pozwolic na przegrana;]

Taka mapa pod aliantów wynika z naszej supremacji nad nimi.
Co się działo na ostatniej bitwie - przez całą rundę robiliśmy sobie wszyscy jaja, rzucaliśmy dla zabawy granaty dymne a i tak wygraliśmy.
Wcale się nie zdziwię jeśli tą też wygramy. Z pewnością się uśmieję gdy po ewentualnej porażce przeczytamy zachwyt aliantów (dutcha) nad potęgą swojej armii.

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2007, 14:15 

LOL :lol: :lol: :lol:

nawet jezeli dominujemy to i tak nie powinno sie takich map robic a jezeli my przegramy to watpie czy jakakolwiek inna dywizja byla by zdolna wygrac axisami na tej mapie

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2007, 17:24 
Redaktor Battlefield.pl

Mapa będzie zmieniona :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2007, 17:43 

WuWu84 napisał(a):
Mapa będzie zmieniona :wink:

jakies szczegly?:>

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2