porozmawiajmy merytorycznie, a nie "ja jestem fanem A, więc pomimo wszystko będę go bronił".
Powiedzmy sobie szczerze: forum FH jest skrajnie nieprzyjazne fanowi gry. Poczynając od wielkiej reklamy "niewiadomoczego" i kończąc na logo FileFront, widząc które zastanawiamy się czy przypadkiem nie nacisnęliśmy nie tego linka.
Ad WuWu:
to, że link do forum jest na oficjalnej stronie nie znaczy zupełnie NIC - bo to standard. Zresztą gdzie miałby być ten link jak nie tam?!
Z kolei te 15 tysięcy wątków raczej pogrąża właśnie te forum. Jak na tak stare forum, w tak "bardzo uczęszczanym miejscu", i dotyczące nie tylko FH2 ale i wciąż bardzo popularnej pierwszej części to powinno mieć już przynajmniej ze 150 a nie 15 tysięcy.
Zresztą miarą popularności forum nie jest ilość wątków, które może na przykłąd kasować po jakimś czasie automat, tylko ilość aktywnych forumowiczów. I tak:
na forum FH:
*Currently Active Users: 56 (16 members & 40 guests)
na forum PR'a:
*Currently Active Users: 118 (47 members and 71 guests)
Różnica jest. Warto też o tym wspomnieć, że, w porównaniu do FH, PR jest bardzo młodziutkim modem. *(patrz dół)
BTW:
zajrzałem też na forum PoE2, mod roku 2006 (sic!), a tam pomimo tego, że forum ładne, zupełne pustki - 5ciu aktywnych forumowiczów. Ale to jest wina nie forum, a samego cienkiego moda.
Dalej twierdzę, że gdyby FH miało forum na takim poziomie jak sam mod (czytaj bardzo wysokim), to ze zwykłych graczy moda mogło by zrobić silne Community, którego niestety brak.
EDIT:
* i nie mówię tu o wyższości PR'a nad FH tylko o wyższości FORUM i community PR'a nad forum i community FH.