Teraz jest 25 lis 2024, 05:27

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 125 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 23 gru 2007, 16:20 

primo - załóżcie sobie nowy temat "rozważania o penetracji". czy coś w tym stylu

secundo - postawcie sobie dwa czołgi na mapie postrzelacie i oceńcie, które działo lepsze i nie dywagujcie dlaczego, bo odpowiedź jest bardzo prosta - tak ustalili twórcy FH2 - I NIE KONIECZNIE MUSZĄ MIEĆ RACJĘ! a jak chcecie na poważnie porozmawiać na temat amunicji czołgowej, jej typach i działaniu to nie sugerujcie się grą, bo to tylko gra. Jak checie, to mogę na początku stycznia skoczyć na wydział obok mojego, do wydziału Mechatroniki, pogadać z odpowiednim profesorem w stopniu pułkownika, sepcjalistą w tej dziedzinie i załatwić wam trochę materiałów.

tercio - temat jest o pierwszych wrażeniach, nie o penetracji.

wracając do właściwego tematu - moje pierwsze wrażenie jest dość nietypowe, bo nie oparte na samej grze. Ściągnąłem moda w akademiku, ale na kompie, który tam mam, nie chciał się odpalić. W takiej sytuacji postanowiłem pobuszowąć chociaż po forum FH2 - i tu zonk. Forgotten Hope nie ma nawet swojego własnego forum! :shock: mają tylko, brzydkie i nic nie rozbudowane subforum na filefroncie! W porównaniu do for innych modyfikacji (a myślę w zasadzie o jednym tylko ;) :arrow: http://www.realitymod.com/forum/) to FH2 się chowa. Dziwi mnie, że ekipa takiego starego juz przecież moda nie potrafi walczyć o graczy.

Tytuł:
PostNapisane: 23 gru 2007, 16:28 

E tam, zamiast komentować to wyżej wole kontynuować o penetracji, zapewne będzie ciekawiej ; )

Tytuł:
PostNapisane: 23 gru 2007, 16:44 

Cytuj:
Jak checie, to mogę na początku stycznia skoczyć na wydział obok mojego, do wydziału Mechatroniki, pogadać z odpowiednim profesorem w stopniu pułkownika, sepcjalistą w tej dziedzinie i załatwić wam trochę materiałów.

serio?bardzo chętnie bym poczytał,tylko żeby to było po polskiemu a nie że specjalny tłumacz profesor będzie potrzebny :wink:

Ostatnio edytowano 23 gru 2007, 17:26 przez MK, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 23 gru 2007, 16:53 

Uncle Blues napisał(a):
Ściągnąłem moda w akademiku, ale na kompie, który tam mam, nie chciał się odpalić. W takiej sytuacji postanowiłem pobuszowąć chociaż po forum FH2 - i tu zonk. Forgotten Hope nie ma nawet swojego własnego forum! :shock: mają tylko, brzydkie i nic nie rozbudowane subforum na filefroncie! W porównaniu do for innych modyfikacji (a myślę w zasadzie o jednym tylko ;) :arrow: http://www.realitymod.com/forum/) to FH2 się chowa. Dziwi mnie, że ekipa takiego starego juz przecież moda nie potrafi walczyć o graczy.

Nie szata czyni człowieka :) , może zamiast skupiać się na tym żeby ich forum było ładne miało lampki i inne bajery to skupili się na pracy ;). A poważnie, nie ważne jak wygląda ważne że każdy kto się wysili i wpisze "forgotten hope forum" w googlach trafi tam gdzie trzeba. Z drugiej strony jest to podforum w bardzo uczęszczanym miejscu , więc teza że nie potrafią walczyć o graczy jest w istocie błedna :)

ps. forum FH jest na filefront-ie od kliku lat i nigdy nikomu to nie przeszkadzało ale w myśl starego dowcipu "A Wy bijecie murzynów..." cięszę się żę Tobie również się podoba :D :D :D

Ostatnio edytowano 23 gru 2007, 18:52 przez 55_Maciek, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 23 gru 2007, 17:16 
Redaktor Battlefield.pl

Ufff, a już byłem rozczarowany że nie wspomniał o PR :)

Nie, nie, na wujku można polegać!

A co do samego forum, link do tego "nic nieznaczącego sub-forum", w którym w 9 działów (no tak, ale jeszcze bardziej sub-sub :lol: ) zawartych jest ponad 15000 wątków na temat FH i jego kontynuacji FH2, znajduje się stronie głównej http://www.fhmod.org. Cóż więcej potrzeba :P

Chyba że pisałeś o jakimś innym forum.

Tytuł:
PostNapisane: 23 gru 2007, 18:53 

porozmawiajmy merytorycznie, a nie "ja jestem fanem A, więc pomimo wszystko będę go bronił".

Powiedzmy sobie szczerze: forum FH jest skrajnie nieprzyjazne fanowi gry. Poczynając od wielkiej reklamy "niewiadomoczego" i kończąc na logo FileFront, widząc które zastanawiamy się czy przypadkiem nie nacisnęliśmy nie tego linka.

Ad WuWu:
to, że link do forum jest na oficjalnej stronie nie znaczy zupełnie NIC - bo to standard. Zresztą gdzie miałby być ten link jak nie tam?! :shock:
Z kolei te 15 tysięcy wątków raczej pogrąża właśnie te forum. Jak na tak stare forum, w tak "bardzo uczęszczanym miejscu", i dotyczące nie tylko FH2 ale i wciąż bardzo popularnej pierwszej części to powinno mieć już przynajmniej ze 150 a nie 15 tysięcy.
Zresztą miarą popularności forum nie jest ilość wątków, które może na przykłąd kasować po jakimś czasie automat, tylko ilość aktywnych forumowiczów. I tak:
    na forum FH:
    *Currently Active Users: 56 (16 members & 40 guests)

na forum PR'a:
    *Currently Active Users: 118 (47 members and 71 guests)

Różnica jest. Warto też o tym wspomnieć, że, w porównaniu do FH, PR jest bardzo młodziutkim modem. *(patrz dół)

BTW:
zajrzałem też na forum PoE2, mod roku 2006 (sic!), a tam pomimo tego, że forum ładne, zupełne pustki - 5ciu aktywnych forumowiczów. Ale to jest wina nie forum, a samego cienkiego moda.

Dalej twierdzę, że gdyby FH miało forum na takim poziomie jak sam mod (czytaj bardzo wysokim), to ze zwykłych graczy moda mogło by zrobić silne Community, którego niestety brak.

EDIT:
* i nie mówię tu o wyższości PR'a nad FH tylko o wyższości FORUM i community PR'a nad forum i community FH.

Tytuł:
PostNapisane: 23 gru 2007, 19:31 

Merytorycznie ?? Chyba chciałeś napisać "Moim zdaniem". "To nie oznacza zupełnie Nic" itp itd , czyli stary dobry Wujek, PR jest najlepszy a jak nie to i ma najlepsze forum itd itp. Jak mu się nie podoba forum FH to oczywiście forum PR jest ładniejsze, jak łatwo znaleść to też nieważne bo przecież forum PR łatwo znaleść, jak dużo ludzi to i tak mało bo przecież PR ma więcej wątków i użytkowników.

Skoro PR jest młodym modem to co można powiedzieć o FH2 ?? W którego ogromną większośc gra nowych ludzi. Czy Wujek da im troche czasu czy odradzu skreśli ??

I na koniec o comunity , jakbyś się Wujku wysilił to byś wiedział że istnieje coś takiego jak np. http://www.forgottenhonor.com/ jeżeli już chcesz być tak dokładny warto by było jakbyś zsumował oba fora FH i FHT i porównał je do forum PR :D. A jest jeszcze World At War :P

Resumując nie oceniaj czegoś (mowa o społeczności) o czym masz bardzo nikłe pojęcie albo nawet w ogóle, :) to że aktywnie działasz w społeczności PR nie zaczy że wiesz tyle samo o społeczności FH.
A z pewnością w porównaniu do Forgotten Honor Tournament, Project Reality Tournament to 2 ligi w dół ;)

Tytuł:
PostNapisane: 23 gru 2007, 20:03 
Redaktor Battlefield.pl

Wybacz ale nie mogę się zgodzić z przyjętymi przez Ciebie kryteriami oceny. Dla mnie o jakości forum świadczy to jak szybko i jak wiele informacji mogę znaleźć na interesujący mnie temat, a z tym nie miałem problemu przez te wszystkie lata, chociaż często szukałem odpowiedzi w takich kwestiach jak tworzenie map, czy zasady funkcjonowania gry. To wszystko bez przesiadywania godzinami na forum - nie mam tam nawet konta. Naprawdę niczego sobie skarbnica wiedzy i pomyśleć że ktoś mógłby wpaść na pomysł kasowania postów ze względu na datę :shock:

Bynajmniej nie wydaje mi się by była to zasługa ilości osób na forum, ale tych kilku osób które coś wiedzą i potrafią to wyjaśnić, oraz aktywnych moderatorów, którzy pojawiają się w co bardziej zażartych dyskusjach, jak chociażby we wspomnianym wątku o brytyjskich czołgach.

Najbardziej mnie jednak rozbawiło stwierdzenie że to forum na filepanet to całe "community" FH :shock:
Kręci Cię liczba użytkowników to dodaj jeszcze członków turnieju Forgotten Honor (a przy tym bez nachalnego baneru by głosować na niego), czy World at War rozgrywanych w całości na podstawie modów FH i FH2. Jak lubisz przesiadywać na forum, znajdziesz tam także masę tematów działach of-topic.

Jakie jeszcze wnioski można by wysnuć na podstawie liczby użytkowników przesiadujących na forum? Może wręcz przeciwne do twoich w kwestii PoE. Może PR jest tak dobrym modem, że lepiej o nim pisać we własnym gronie niż w niego grać ;) Takie luźne spostrzeżenie, choć trzeba przyznać że niektóre opowieści z linii frontu miło sie czyta :D

Tytuł:
PostNapisane: 23 gru 2007, 20:22 

Cały post jest odpowiedzią na post Maćka - jak go pisałem nie było jeszcze posta WuWu.

Nawet nie wiesz jak się bardzo mylisz mówiąc o mnie tyle rzeczy. Nie grałem w PR'a od sierpnia, w FH2 gram bez przerwy od kiedy tylko wróciłem na urlop do domu, mój klan powstał na FH i gra aktywnie w FH2.
Poza tym śmieszą mnie oskarżenia o móją stronniczość (tu chciałem napisać o ważnych dla mnie wartościach, ale to zbyt podniośle by zabrzmiało... :roll: ). Więc: śmieszą mnie oskarżenia o moją stronniczość, bo (krótko) jako dzienikarz i żołnierz gardzę hipokrytami i kłamcami.

Re "jakbyś się Wujku wysilił...":
Wysilać się nie muszę, bo i bez tego wiem, o turnieju FHonor. Jakbyś wysilił się ty, to byś nie wysuwał takich argumentów, bo wiedziałbyś, że są one na wejściu spalone. Brałem udział w obu turniejach, FHonor i PRTournament, i mam porównanie. Śmiem powiedzieć, że uczeń przerósł mistrza* (turniej PR wzorował się na turnieju pierwszego FH). Zanim każesz mi uzasadniać przygotuj się do dyskusji, bo zbijanie po kolei argumentów mnie męczy. :roll:

*czego o samych modach nie powiem. FH2 pozytywnie mnie zaskoczył :!: - po tak długim okresie oczekiwanie podchodziłem do niego bardzo sceptycznie.

BTW:
Nie każcie mi proszę porównywać obu modów, bo nie jestem w stanie powiedzieć, który jest lepszy, bo jest na to po prostu za wcześnie - FH2 ma dopiero tydzień i jest to dopiero jego pierwsza wersja.

Tytuł:
PostNapisane: 23 gru 2007, 20:35 

no taa wszedł Wujaszek i rozj..ł temat :D a już myślałem że nic nie będzie o PR :)

Cytuj:
Nie każcie mi proszę porównywać obu modów, bo nie jestem w stanie powiedzieć, który jest lepszy, bo jest na to po prostu za wcześnie - FH2 ma dopiero tydzień i jest to dopiero jego pierwsza wersja.

jasne że PR jest lepszy :D

Tytuł:
PostNapisane: 23 gru 2007, 20:54 
Redaktor Battlefield.pl

MK napisał(a):
jasne że PR jest lepszy :D

No to już wiedzieliśmy przed premierą :D

Tytuł:
PostNapisane: 23 gru 2007, 20:57 

Mnie śmieszy Twoja wyniosłośc i "wszechwiedza". Jakbyś brał udział w obu truniejach naraz i najelpiej nie kiedyś, To mógłbyś się wypowiadać bardziej obiektywnie. Kwaśniewski fajnie powiedział do Kaczyńskiego podczas debaty, co odniosę również do Ciebie "Tworzysz Tezę w która zaczynasz wieszyć, a później Ją udowadniasz" :).
I nigdzie nie napisałem że jesteś stronniczy broń boże , opisałem tylko pewną tendęncję :D.

Wysil się trochę sprawdź jeszcze World At War nie (...) i na Tym kończę z Mojej strony odpisywanie na posty typu Gust Wujka odnośnie forów innuch niż PR :D :D :D . Więc Wujku już się nie wysilaj i nie obalaj (w/g Siebie oczywiście) "Moich" argumentów :).

ps. Pamiętam jak wam neźle "złoiliśmy" dupe na starym Foy :) , niepowiem że była to rzeź , taka mała masakra ;)

Tytuł:
PostNapisane: 23 gru 2007, 21:33 

dobra, widzę, że przykleiliście mi już łatkę i nie mogę się odezwać. Git - niech i tak będzie. "kto nie z nami - ten przeciw nam" Zamknijcie się w swoim gronie i upajajcie się swoją wspaniałością i brakiem jakichkolwiek wad. :twisted:

a ja zamknę to forum i idę sobie pograć w te okropne, gorsze od PR'a FH2. :D Może się spotkamy gdzieś w Afryce...

Tytuł:
PostNapisane: 23 gru 2007, 21:52 
Moderator forum

Zachowujecie sie troszkę jakby wam Wujek matkę opluł. A prawda jest taka, że mod i stronka stoją na zajefajnym poziomie (FH2) a forum mają takie że człowiekowi się odechciewa wchodzić po raz kolejny. Bałagan w wątkach, sygnaturki i setki obrazków tworzących odpustowy klimacik, praktycznie brak moderacji poza najbardziej oczywistymi przypadkami, layout kompletnie nie z tej bajki itd. Jak się to ma do moda? Nijak. A wy od razu chrust na stosik przynosicie w dużych ilościach.

Tytuł:
PostNapisane: 23 gru 2007, 22:11 

Hynol napisał(a):
Zachowujecie sie troszkę jakby wam Wujek matkę opluł. A prawda jest taka, że mod i stronka stoją na zajefajnym poziomie (FH2) a forum mają takie że człowiekowi się odechciewa wchodzić po raz kolejny. Bałagan w wątkach, sygnaturki i setki obrazków tworzących odpustowy klimacik, praktycznie brak moderacji poza najbardziej oczywistymi przypadkami, layout kompletnie nie z tej bajki itd. Jak się to ma do moda? Nijak. A wy od razu chrust na stosik przynosicie w dużych ilościach.

Nie pisz tak , bo stronka PR jest ładniejsza ...

Uncle Blues napisał(a):
dobra, widzę, że przykleiliście mi już łatkę i nie mogę się odezwać. Git - niech i tak będzie. "kto nie z nami - ten przeciw nam" Zamknijcie się w swoim gronie i upajajcie się swoją wspaniałością i brakiem jakichkolwiek wad. :twisted:

a ja zamknę to forum i idę sobie pograć w te okropne, gorsze od PR'a FH2. :D Może się spotkamy gdzieś w Afryce...

Uncle Blues napisał(a):
Arjen7 napisał(a):
Ale bez dwóch zdań, będzie to najlepszy mod do BF2.

Tu się nie zgodzę. FH2 nie dorośnie do pięt Project Reality! :twisted:

Ostatnio edytowano 23 gru 2007, 22:35 przez 55_Maciek, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 125 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2