Teraz jest 22 lis 2024, 21:41

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 30 lip 2004, 17:41 

mi brakuje gazu musztardowego i u amerykanów shotguna

Tytuł:
PostNapisane: 30 lip 2004, 17:58 

Rekrutów do naszego klanu to po pierwsze, a po drugie wpisz sobie nasz klan w opisie :) Po trzecie dodam że idzie nam coraz lepiej i już jesteśmy zarejestrowani w lidze, a poza tym wspaniałomyślni liderzy 7bg obieclai nam pomoc więc naprawde mamy duże szanse na poważny klan. CHętni niech pisza do mnie na GG:9256406

Tytuł:
PostNapisane: 30 lip 2004, 19:06 

Tołdi -> A gdzies Ty widzial gaz musztardowy w 2ws... chyba w skladnicach hitlerowskich. A strzelby tzw. pompki w europejskim teatrze dzialan, to niezwykla rzadkosc, bo tu preferowano peemy (znaczy sie Thompsony).

Tytuł:
PostNapisane: 30 lip 2004, 19:25 

Ja będe chętny... jak uda mi się tylko FH zainstalować :P

Tytuł:
PostNapisane: 30 lip 2004, 22:46 

mi w FH brakuje snajperek na standardowym wyposażeniu klas

Tytuł:
PostNapisane: 31 lip 2004, 00:23 

Mi brakowało celownika w czołgu, ale dobre kolegi pomogli i dospawali :)

Tytuł:
PostNapisane: 31 lip 2004, 01:17 

fajnie gdyby było zeby w FH był MG42 na trójnogu

Tytuł:
PostNapisane: 31 lip 2004, 02:14 

Trojnog nic nie zmieni, w koncu i z dwojnoga prowadzi sie calkiem calny ogien. Numer polega na tym, ze MG34/42 w konfiguracji CKMu na trojnogu obslugiwala druzyna 6 zolnierzy, zas na dwojnogu 2 lub nawet 1 osoba, czyli jak znalazl do gry FPS jaka jest BF1942 i FH :).

Mi brakuje bardziej przyziemnych spraw ;). Na przyklad, zeby bylo wiecej mapek z wrzesnia 1939, zeby pojawily sie dwuwiezowe 7TP (ktore byly zapowiadana), Polacy zaby dostali jakiegos bombowca, chociazby Karasia lub... Losia od biedy. Zeby Niemcy dostali swoje karabiny ppanc. Co tam jeszcze... Ach, zeby Finowie byli finscy a nie niemieccy ;)
No i Niemcom Pz. III, Brytolom moze Valntainy (do Afryki), a co za tym idzie Bishopa i Archera (ech, to bylby dopiero numer! :D).
Poza tym na niektorych mapkach mozna byloby postawic czolgi z tralami minowymi... choc najpewniej trudno byloby skonfigurowac sensowne dzialanie.

Tytuł:
PostNapisane: 31 lip 2004, 02:26 

Mi brakuje jeszcze większego realizmu, nowego enginu ;) (bo Tygrys nie mogący przejechać przez jakieś na pół złamane drzewko to porażka) i lepszych mapek.

Z wyposażenia raczej nic mi nie brakuje (bardzo) bo te "najsłynniejsze" przedmioty/pojazdy są ale można by dać więcej map odbywających sie np. w Ardenach czy Polsce no i PRZEDEWSZYSTKIM TEAMPLAYA I KLIMATU NA SERWERACH ! ;)

Tytuł:
PostNapisane: 31 lip 2004, 10:12 

A jaki kiedyś zajrzałem na strone FH w dziła vehicules i było tam kilka krajów do których poprzypisywane były różne rendery lub gotoew skiny i nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie to, że ich nie ma w grze: np panzerwerfer, hetzer, skfz231, Elefant, marderII i III,Panzer I i na jego podwoziu panzer jagerI, SDKFZ 8 do przewozu ludzi, jakże znany SDKFZ 232 z poziomą anteną, stug 3g z bocznymi ekranami oraz V1 i V2. Co do tych dwóch ostatnich miałem wątpliwości czy by się sprawdziły w grze, ale potem przypomiaólem sobie o Vasserfalu z SW, który uadło się zrobić całkiem całkiem, chciaż kierowanie nim było niezwykle trudne to po dłuższym czasie można było dojść do wprawy. Po stronie rosyjskiej ( jak juz mamy 7TP to dlaczego nie T-26, przecież podwozie jest to samo) oprócz tego T-70 lub T-40, mogly by walczyć z panzerami II np na Valirisku. Do amerykanów się nie przyczepie zbytnio, gdyż znalazłem tam tylko M8 Greyhond- który żekomo ma już być ( a jak ktoś chce już nim pojeździć zachęcam do zainstalowania map packa WaW i zagrania na mapie Nancy), ora Hellcata- ale ich ilości na wojnie były tak znikome, że w zasadzie nie ma o czym mówić.
Za to znajdziemy tam z powodzeniem dwie całe armie- francuską i włoską ( wbrew pozorem są tam zupełnie nowe skiny nież w RTR). Nie wspomniałem tez o tych wszystkich nowych samolotach, ale na nich się już zbytnio nie znam, więc nie będe sztucznie wydłuzał posta. Widze, że z weilu tych skinów twórcy FH już skorzystali, ale wciąż jest tam tyle, więc wszystko przed nami- w końcu do wersji 1.0 mają jeszcze dużo czasu.

Dla zainteresowanych tu zameiszczam lnk:
http://forgottenhope.bf1942files.com/vehicles.html

Tytuł:
PostNapisane: 31 lip 2004, 10:21 

Co do tej stronki, co oferuje FH, to sa oczywiscie tylko zapowiedzi. Wiele osob zwracalo na to uwage, wlasnie na forum FH.
Odnosze wrazenie, ze jest to jednak taki sobie chwyt reklamowy. W koncu te oraz nowe pojazdy pojawiaja sie w kolejnych odslonach FH.

Tytuł:
PostNapisane: 31 lip 2004, 12:02 

Panowie, nosze się z zamiarem otwarcia działu na stronie głównej battlefield1942.pl FORGOTTEN HOPE. Coś jak rtr, sw czy vietnam. Miałby ten dział swój opis wymagań, jednostek i broni. Potrzebuje ludzi chętnych do opisu broni i pojazdów w FH, coś na wzór opisu jednostek z Battlefield Vietnam na naszej stronie. Poszukuje do tego luddzi chętnych i kreatwynych, którym nie minie zapał po paru tygodniach. Wiadomo, że sprzętu jest dużo tak, więc opisów będzie ogromna ilość. Chętnych prosze kontakt na gg 35062. Może ty wozu spróbujez widze, że doskonale orientujesz się w temacie jednostek z tamtego okresu. Chodzi mi o opisy żeczywiste pojazdów i porównanie tego do modeli z FH. Pozdrawiam...

Tytuł:
PostNapisane: 13 sie 2004, 04:08 

Niczego mi nie brakuje w FH :). Dzisiaj nawet "*****" :shock: usłyszałem jak gościu z mojego teamu zaczął do mnie strzelać na FallWeiss (mało grałem, więc to dla mnie nowość). Wykreciłem se rekorda 51-0 na Bocage ;) http://bftracks.net/appl/bft/Player/view/3177292 i ogólnie mod jest rewelka, ale na tym forum chyba nie musze tego pisać. Na 1918 też są fajne akcje. Szkoda, że tak mało "classiców" sięga po mody i nowe mapy. Jak się nasz klan classicowy kiedys rozpadnie, to se poszukam FHowego.

Tytuł: Real nie taki
PostNapisane: 13 sie 2004, 07:59 

czołg odbijajacy się od drzew jak od ściany jest irytujące, miło by było jak by budynki się rozpadały po strzale z czołgu .

Tytuł:
PostNapisane: 13 sie 2004, 10:19 

PAC(PL) -> To odbijanie jest spowodowane tylko lagiem, na zewnatrz, inny gracz/obserwator widzi, ze poprostu twoj czolg stoi w miejscu i probuje najechac na drzewo :). Tak jest wszedzie w BF1942 i jego modach.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2