Max, celownik jest, tylko musisz zmienic kamere, domyslnie to powinno byc F9.
Przy okazji, Mors jest wokol farmy gdzie jest flaga.
Artylerie niemiecka wozoną przez ciezarówkę rozkłada sie normalnymi strzałkami na klawiaturze (nie WSAD'em)
------------------------
Fall Weiss
Doskonała mapka, cudowne krajobrazy, dobrze wykonany teren, szczegolnie w okolicach flagi przy farmie. Tam czuć prawdziwy klimat, gdy przed pagórkiem ukrywa sie na leząco 10 Polaków z M35, na zmiane wysciubiając nosa i strzelając do nacierających Panzerów II, ciezarówek itd. Ruiny miasta tez ciekawe, dzisiaj na zagranicznym serwerze, za rzeką, miasto ostrzeliwaly 3 Panzery II i APC, a ja ukryty w ruinach domku za scianką, probowalem ich ostrzeliwać z M35 (daremny efekt, czolgi prowadzili engowie). To było naprawde ciekawe gdy na scianie obok mnie w chwile tworzylo sie kilkadziesiąt dziur... Cudowne przezycie.
W walkach 7TP z Panzerem II decyduje o zwyciestwie jedynie zaskoczenie. 7TP moze rozwalić z boku Panzera jednym strzalem, ale Panzer II ze swoja szybkostrzelnoscia moze do tego nie dopuscic.
Wz 34 sprawdza sie doskonale jako anihilator piechoty, doskonale jest sie nim ustawic obok dziala ppanc, zeby w razie czego zwiekszyc kaliber na wypadek ataku czolgow.
M35 nie sprawdza sie w pojedynke przeciw czolgom, z powodu jego bardzo małej szybkostrzelnosci (btw. zle jest zrobiona animacja, animacja zaladunku trwa 3 sekundy, ale zanim NAPRAWDE bedzie przeladowany i mozna oddac strzal, dopiero po okolo 6-7 sekundach). Nie mniej, gdy jestes ukryty za jakas przeszkoda (ja bylem za skrzynka na pietrze stodoly), a czolg niezbyt rozgarniety (stoi bokiem

) to masz duze szanse na wygraną... Dobrze sie sprawdza takze przeciwko pojedyńczym jednostkom piechoty, z powodu 100% (!) celności, celownik na lezaco bardzo szybko sie stabilizuje, zaledwie kilka sekund, a nie kilkanascie-dziesiat jak przy Panzerfauscie lub PIAT'cie.
Mors jest niestety tylko jeden, w zasadzie chyba nic specjalnego, normalny SMG. Brakuje czegos do zastapienia Kar98 w Polskiej Armii, Niemcy natomiast maja tez M35, tylko pod zmienioną nazwą.
Na minus mozna dodac zmienioną fizykę lotu, lotnictwo jest o wiele mniej skuteczne, gdyz skret zajmuje teraz pol mapy, podczas gdy inne manewry pozostaly niezmienione, co dosc dziwnie wyglada
Piękne są odgłosy Nebelwerfer'a (nie wiem jak to sie dokladnie pisze, niemiecka artyleria rakietowa) i Katiuszy (szczegolnie tego pierwszego).
Zmieniona wersja Stalingradu, Battle for Stalingrad, przypomina teraz ludząco pierwszą fazę tej bitwy w grze Call of Duty, tzn. brzeg, przystan, lodzie, woda, przystan, brzeg, ufortyfikowane wzniesienia, ruiny.
W tej chwili chyba jest to najlepszy mod do BF'a, akie jest przynajmniej moje zdanie.