Teraz jest 22 lis 2024, 15:59

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
 Tytuł: Noob question
PostNapisane: 7 mar 2005, 17:18 

Gram w FPSy juz od dawna, szczegolnie lubie te wojenne(nie zaleznie od czasow) naturalnie wiec predzej czy pozniej siegnalem po BFa i FH(fakt ladniutki szkoda ze duze wymagania) ale tu sie przejechalem i to ostro :shock: O ile w BFie wiem skad i jak gine o tyle w FH 90% smierci ponosze z reki nie widocznego wroga. Dzis na tej nowej zimowej mapce grajac ginalem bedac na respie od 1 strzalu (nawet gdy bieglem) od goscia, ktory gwarantuje nie byl blizej niz ich linia budynkow (jest za mgla) Jakim wiec cudem nie dosc ,ze mnie widzial to jesczze tak precyzyjnie zabijal??? Kazdy z was wie iz w FH sie trudniej strzela niz w BF wiec zrozumiale jest moje zdziwienie gdy gine od 1 strzalu z broni na male dystanse(a bo takich magikow na tym servie bylo paru)

Druga sprawa sa czolgi. W BFie radze sobie calkiem niezle(w DC tez chyba) ale w Fh totalna masakra. Nerwicy dostaje gdy strzelam po 2-3 razy w tyl wroga a on nic podczas gdy sam gine od 1 stzralu w przod(najmocniejszy pancerz) :roll:

To cos ze mna nie tak czy sa jakies dziwne tajniki gry w FH, o ktorych wiedza ino najstorsi gorole?

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2005, 17:52 

1.Strzal w glowe lub z mocnej broni = dead natychmiast
2. mozna dostac z artylerii wtedy nawet nie widac wybuchu
3.trzeba wiedziec w co celowac bedac w czolgu - strzelajac z shermana w tygrysa mozna mu porysowac lakier a on zabije cie jedyn strzalem, z drugiej strony niewrazliwego tygryska mozna rozwalic jednym strzalem z bazooki strzelajac z gor w wiezyczke

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2005, 18:04 

Hehe,to tak,jak "wymiatacz" w BF'a zagra w FH...nagle nie wie,co się dzieje,nagle lami,bo po prostu to nie jest Quake :P Tak więc ćwicz,a może w końcu kiedyś przestaniesz się zastanawiać,kto i jakim cudem Cię zabił (tzn.po jakimś czasie będziesz wiedział,że pewne akcje są niemożliwe i istnieje szansa,że gośc,który właśnie Cię zabił może oszukiwać,no ale...).

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2005, 18:16 

Nie jestem zadnym wymiataczem w BFa ale tez nie jestem lama w FH :P Jestem przecietny i tyle. Zastanawia mnie glownie to jak inni widza mnie i zabijaja 1 strzalem z dystansu gdzie ja ich nie widze. I nie byla to artyleria :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2005, 18:32 

Lailonn napisał(a):
Zastanawia mnie glownie to jak inni widza mnie i zabijaja 1 strzalem z dystansu gdzie ja ich nie widze.

Poznaj mechanikę mod'a, plansze, itd,to się nie będziesz zastanawiał. (btw,to nie jest zwykły BF,gdzie można władować w kogoś cały magazynek,a ten i tak wesoło sobie pomknie dalej...)

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2005, 19:12 

Laillon w modzie o nazwie forgotten hope większy nacisk jest na realizm gry,tak więc nie ma trafiania z karabinu kilka razy by zabić,teraz jeden celny i trup zwykle,czołgi nie mają takich celowników jak BF1942,że po trafieniu jakieś "znaczki" się pojawiają że trafiłeś w cel,tego trza się nauczyć,tak samo zupełnie inne działanie broni ręcznej ppanc...jak zapewne się zorientowałeś ludki mają często kamuflarz zależny od mapki i terenu więc trudno czasami zobaczyć leżącego wroga gdzieś tam z boku..i dlatego giniesz niewiadomo skąd

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2005, 19:38 
Moderator forum

.Gildean. napisał(a):
najgorsze w fh jest stabilizacja celownikow w wyzutniach rakiet to jest poprostu makabryczne wyskakuje klade się leżę, czekam, czekam no juz prwawie juz mozna oddać strzał i nagle gine zabił mnie jkiś kolo co w końcu mnie zobaczył arghhh makabryczne z tą stabilizają to trcohe przegieli dochodzi do idiotycznych sytuacji kiedy wyskuje z brenem na kolesi odległośc 2 kroki ja wwalam cały magazynek w niego i pudło to bywa frustrujące.
.
Bo to się inaczej robi :). A co do strzałów w ruchu - pamiętasz policjanta co zastrzelił weterynarza zamiast tygrysa? Też w ruchu ogień prowadził - tego się nie robi. Jak chcesz kozaczyć to weź broń lżejszą ale celniejszą na stojaka - np. Thompsona cy cuś.

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2005, 19:47 
Moderator forum

Może miałeś packet loss. Może kolo się ruszył a ty miałeś wysoki ping... Powodów może być sporo. W FH jeszcze nie zdarzyło mi się żeby prawidłowo pacnięty w łepetynke pacjent przeżył.

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2005, 21:52 

Osobiscie uwazam ze racja lezy pomiedzy, a mianowice ze celowniczke powinien jeszcze dluzej sie stabilizowac niz jest to terazale zeby zmniejszyc jego maksymalne wychylenie bo jednak czasami sie zdaza ze bedac 5m od czolgu nie trafia sie go z panzerfausta mimo ze sie kucnelo tuz przed oddaniem strzalu. Ale i moim zdaniem powinien zosatc takze nieznacznie zwieksozny odrzut broni ten kto gral w Warfront'a wie co mam na mysli :wink: a co do nowych mapek to narazie gralem tylko na Foy'u i powiem ze zakochalem sie w tej mapce zwlaszcza w problemach amunicyjnych :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2005, 22:28 

Cytuj:
A co do strzałów w ruchu - pamiętasz policjanta co zastrzelił weterynarza zamiast tygrysa? Też w ruchu ogień prowadził - tego się nie robi. Jak chcesz kozaczyć to weź broń lżejszą ale celniejszą na stojaka - np. Thompsona cy cuś.

Zawsze przypominam sobie tą sytuacje kiedy zaczynam strzelac w biegu! :)

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2005, 23:13 

Cytuj:
A co do strzałów w ruchu - pamiętasz policjanta co zastrzelił weterynarza zamiast tygrysa? Też w ruchu ogień prowadził - tego się nie robi. Jak chcesz kozaczyć to weź broń lżejszą ale celniejszą na stojaka - np. Thompsona cy cuś.

Może laga miał ?? :lol: :twisted: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 8 mar 2005, 00:08 

Domino napisał(a):
Cytuj:

A wszystkjo mozliwe w koncu dobra polska wodka juz nie u jednego spowodowala lagi a czesto nawet connection problems :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 8 mar 2005, 00:32 

Guz napisał(a):
Domino napisał(a):
Cytuj:

A wszystkjo mozliwe w koncu dobra polska wodka juz nie u jednego spowodowala lagi a czesto nawet connection problems :lol: :lol:

Ja po wódce to najczesciej mam pocket losty :D

Strefa czasowa: UTC + 2