Teraz jest 24 lis 2024, 15:25

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 28 lip 2010, 14:20 

P4V3l napisał(a):
Luky Luke napisał(a):
Yossarian na pewno bede używał x4 i dodatkowej ammo :)

Nie wiem jak chcesz to połączyć razem ale zarówno celowniki jak i dodatkowa amunicja są w tej samej kolumnie perków i można wybrać tylko jeden z nich chyba, że o czymś nie wiem? :P

Otóż nie są w tej samej kolumnie, sa w innych kolumnach :D

PostNapisane: 28 lip 2010, 21:37 

To ja radze się przyjrzeć, chyba ze gramy w inne gry :F
Bieganie,
Ammo,
Granaty,
Rakiety/C4,
Red dot,
zoom x4,
zoom x12.

W takiej kolejności widnieją perki z pierwszej kolumny specjalizacji.

Od momentu wbicia prawie wszystkich platyn na snajperkach wziąłem się za nieszczęsnego VSS'a.
Na początku wzbudzał u mnie obrzydzenie, gęsią skórkę i drętwienie kończyn, każdej po kolei jak z
niego strzelałem. Darzyłem go z okropnym obrzydzeniem ale do czasu... po wbiciu pierwszej złotej
zakochałem sie w nim. Jest genialna na bliskie i średnie dystanse. Daje rade również na dalekie chociaż
lepsze są od niego SVU I t88s. Jak przychodzi mi grac snajperem to zawsze z VSS+ammo+magnum.
Jeśli chodzi o mnie, to ja bym wybrał taka kolejność. SVU, t88s i VSS na końcu. Gdyż przestawienie się z
bolt action sniper rifle na semi-auto może trochę czasu zając a SVU przez to ze ma tłumik co daje
wrażenie mniejszego odrzutu i lepszy celownik to pozwoli Ci trochę dłużej pożyć. Jak ogarniesz SVU
to nie powinieneś mieć problemów z t88s. I na koniec VSS. Dlaczego tak? bo istnieją 2 opcje,
albo sie w niej zakochasz albo ja znienawidzisz:P

PostNapisane: 28 lip 2010, 23:30 
Zbanowany

[Yossarian] napisał(a):
Smiercionosna jest vss, to cicha i elegancka smierc w rekach wookie sabotazysty. Oczywiscie sa milosnicy tej broni na sredni i dlugi dystansa-no coz... ja tak nie umiem: nie chce sie meczyc, sa inne, lepsze na dalsze odleglosci, z ktorych nie trzeba zdac doktoratu zeby trafic z 200m. Problemem jest tu ammo... Ale po jakims czasie, mozna dojsc do wprawy i przestac uzywac perka z zoomem na rzecz ammo - niezle kosi z biodra ;)

Mam nadziej, ze gdy przeczytacie jeszcze raz to co napisalem dojrzycie, ze:
jesli nauczysz sie grac z vss, przestaniesz uzywac red dota czy x4 i wezmiesz w miejsce tego perka inny, taki jak: + ammo lub + granaty.

I dodam: nie spinaj sie na jednej snajperce, na pewnych mapach gra sie swiatnie jedna, dwoma, na innych ta trzecia itp itd. Darz bor! :D

PostNapisane: 29 lip 2010, 00:27 

Luky Luke napisał(a):
Yossarian na pewno bede używał x4 i dodatkowej ammo :)

[Yossarian] napisał(a):
Mam nadziej, ze gdy przeczytacie jeszcze raz to co napisalem dojrzycie, ze:
jesli nauczysz sie grac z vss, przestaniesz uzywac red dota czy x4 i wezmiesz w miejsce tego perka inny, taki jak: + ammo lub + granaty.

Chyba nie zrozumiałeś sensu jego wypowiedzi bo wynika z niej, że ma zamiar używać jednocześnie dodatkowego celownika a także zwiększonej ilości amunicji, co jest niemożliwe bo te perki są w jednej kolumnie a wybrać można tylko jeden. Jeśli miał jednak na myśli to co Ty napisałeś wcześniej, to następnym razem powinien bardziej precyzować swoje zdania żeby były zrozumiałe... Nie miałem nic do zarzucenia Twojej wypowiedzi, dlatego i nie cytowałem Ciebie, tylko jego i nie kapuje za bardzo jakie przesłanie do nas niesie Twój post? :oops:

P.S. Moim zdaniem lepiej od razu wziąć więcej amunicji i do tego magnum bo jest jej malutko i jeśli gra się na normalu to szybciutko ubywa, nie idąc w parze z zabiciami... Uważam też, że nie ma sensu bawić się w celowniki jeśli później i tak będzie wracać się do podstawowego bo lepiej ćwiczyć na konkretnym niż zmieniać co chwilę ale to tylko moja opinia. :wink:

CMGVorador napisał(a):
Od momentu wbicia prawie wszystkich platyn na snajperkach wziąłem się za nieszczęsnego VSS'a.
Jak ogarniesz SVU to nie powinieneś mieć problemów z t88s. I na koniec VSS. Dlaczego tak? bo istnieją 2 opcje,
albo sie w niej zakochasz albo ja znienawidzisz:P

Takie zasadnicze pytanie... Grasz z VSS w trybie hardcore czy w normalnym?

PostNapisane: 29 lip 2010, 00:36 
Zbanowany

napierw celownik x4 / red dot potem przejscie na wbudowany lub nie, dlaczego? bo tony ammo nic nie dadza jak sie nie bedzie trafiac.

PostNapisane: 29 lip 2010, 00:46 

P4V3l napisał(a):

Tylko HC. Powiem szczerze ze od momentu kiedy wbiłem 5 range na normalu byłem możne ze 3 razy :P

PostNapisane: 29 lip 2010, 01:21 

Yossarian ale z tego co wiem to najczęściej (albo tylko?) grywasz snajperami na hc a to jest spora różnica jeśli chodzi o strzelanie z VSS i jeśli chcesz grać z tą bronią na normalu, to dodatkowe celowniki są nieprzydatne bo naboje dużo szybciej się zużywają ze względu na to, że trzeba ich więcej wpakować w przeciwnika. Celność nie ma tutaj nic do rzeczy bo mając dodatkowy celownik i nie ginąc przy tym po dwóch, trzech uśmierceniach wroga, to tej amunicji praktycznie nie ma już w ładownicy i zostaje tylko pistolet a jeśli nie ma szturmowca w pobliżu, to znaleźć skrzynkę z amunicją jest zupełną utopią... :D

CMGVorador napisał(a):
P4V3l napisał(a):

Tylko HC. Powiem szczerze ze od momentu kiedy wbiłem 5 range na normalu byłem możne ze 3 razy :P

To może spróbuj tak dla rozrywki zagrać też w innym trybie żeby zobaczyć jak się z niej strzela a wtedy jestem ciekaw czy Twoja miłość do niej nie będzie na zakręcie... :twisted:

PostNapisane: 29 lip 2010, 01:26 

Cytuj:
1-M60/XM8; 2-PKM; 3-M249; 4-MG36; 5-Type88; 6-MG3.

Taki wykaz na pewno się przyda.

Wiem, że ammo i x4 są w tej samej kolumnie, do vss chciałem używać ammo, a do SVU i st88 celownika x4.

Cytuj:

To potem możesz mieć problemy jak zechcesz grać na normalu. Ja wszedłem na hardcore snajperem i dziwiłem się, że jest tak łatwo (to znaczy: 1 strzał, 1 śmierć, nie trzeba celować w głowę). Po 15 minutach miałem naprawdę fajny score - prawie 2x większy niż średnia na zwykłym, ale po powrocie na normal musiałem trenować od początku.

PostNapisane: 29 lip 2010, 09:55 
Zbanowany

Grywam na softach obecnie 99% czasu gry (snajperem to prawie nie pamietam kiedy gralem...), z vss 'sieje z bioda', na krotki dystans, czesciej biore wiecej granatow lub c4 niz ammo... Sabotazysta powinien wykorzystywac bronie dodatkowe: pistol&knife... I sa goscie w squadzie i teamie zeby pomoc - apteczki na plecach tez nie nosze... Jak tylko moge 'pozyczam' sobie ammo czy apteke czy tam rpg lub nalot od ubitych wrogow... To tez swietna metoda.
Reasumujac obstaje przy zmianie celownikow na poczatek, a potem jak komu wygodnie. :D

PostNapisane: 29 lip 2010, 10:50 

Medyk ... Polecam MG3 - to jedna z najlepszych broni medyka po nowym patchu . A jeśli miałbym zrobić ranking to :
1.MG3
2.MG36/PKM
3.RKM T88
4.M249 SAW
5.RKM XM8
Nie uwzględniam M60, ponieważ teraz jej nie używam.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2