Teraz jest 21 lis 2024, 22:51

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 195 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 12 sie 2010, 20:27 

karolnomad napisał(a):
Które słuchawki lepiej kupić: PLANTRONICS GameCom 367 KRK czy Koss UR40, a może jakieś inne w rozsądnej cenie?

KOSSy to marka sama w sobie, ale sądzę, ze bardziej warto kupić plantrony (bardzo dobre do gier! i świetny mikrofon!)

mienisko napisał(a):
Czy różni się gra z tym materiałem pod myszką(zapomniałem jak się nazywa) od grania bez tego materiału?
Bo ja tego nie używam i jakoś tak myszka mi jedzie zatrzymuje się i jedzie dalej(po monitorze a zatrzymuje się tylko na chwilę ale chwila też się liczy w grach FPS).

Podkładka? Jeżeli masz mysz laserową to najlepiej jakbyś używał twardych podkładek, jeżeli optyk to używaj szmacianek. Lasery na szmaciankach potrafią się gubić.

eVit napisał(a):
Gryzoń Razer deathadder respawn dobrze wyprofilowana przyjemna w dotyku :D pokryta czymś w rodzaju gumy zapobiegającym poceniu się dłoni dwa duże przyciski boczne pod kciuk , soft i jak dla mnie optyka która lepiej się sprawuje niż laser w razer copperhead.

Razer DA Respawn jest gorszy od R. DA 3G (jego poprzednik). Do respawna wrzucono nieznany laser (powtarzam LASER!) 3,5G, a nie świetny optyk z DA 3G. Ogólnie razery nie są złe, ale czym nowsza partia tym bardziej awaryjne. Problem z dwuklikiem itd.

PostNapisane: 12 sie 2010, 21:09 

HapTi napisał(a):
Razer DA Respawn jest gorszy od R. DA 3G (jego poprzednik). Do respawna wrzucono nieznany laser (powtarzam LASER!) 3,5G, a nie świetny optyk z DA 3G. Ogólnie razery nie są złe, ale czym nowsza partia tym bardziej awaryjne. Problem z dwuklikiem itd.

Laser powiadasz?

"Razer wycofuje ze sprzedaży mysz DeathAdder, zastępując ją nowym modelem 3.5G. Zmieniony został sensor na optyczny Razer Precision 3.5G o rozdzielczości 3500DPI. Kabel pokryty gumą zastąpiono nowym, plecionym z tworzywa sztucznego. Mysz można już zamawiać na RazerStore w cenie $59,99."

Razer DeathAdder 3.5G
Specyfikacja:
* Sensor optyczny 3500dpi Razer Precision™
* 1000Hz Ultrapolling™ / czas reakcji 1ms
* Pięć w pełni programowalnych przycisków Hyperesponse™
* Zmiana czułości w locie On-The-Fly Sensitivity™
* Tryb Always-On™
* 60–120 IPS (cali na sekundę)
* Ślizgacze teflonowe Ultraslick™ Teflon
* Pozłacana wtyczka USB
* Pleciony kabel o długości 210cm
* Wymiary: 128mm (długość) x 70mm (szerokość) x 42.5mm (wysokość)

PostNapisane: 12 sie 2010, 21:35 

Hmmm może mój błąd. ALe tak czy siak, jest to bliżej nieznany sensor. Powinni podać konkretną nazwę (np. avago 9500 jakby to bł laser itp.). Razer wykupił dany model na wyłączność i nadał mu własną nazwę. Optyk z 3G był wykupiony na wyłączność dla razera i nie był wykorzystany w myszce innej firmy.

PostNapisane: 12 lis 2010, 16:17 

Ja mam słuchawki MANTA MM48

Słuchawki:
Pasmo przenoszenia 20~20 000Hz
Wtyk jack stereo 3,5 mm

Mikrofon:
Pasmo przenoszenia 30~16 000Hz
Impedancja Niska
Wtyk jack stereo 3,5 mm
Obrazek
może i nie są najlepsze na świecie ale mi wystarczają i są ogólnie spoko

Pochwalcie się swoim sprzętem na jakim gracie i dajcie zdjęcia :)

PostNapisane: 12 lis 2010, 16:32 
Zbanowany

http://www.logitech.com/en-us/webcam-co ... vices/3621
Jestem bardzo zadowolony :D

PostNapisane: 12 lis 2010, 17:06 
Moderator forum

Od czasu BFV ('04-'05) używam Logitech MX518 (MK.I - pierwsza seria produkcyjna, 1600DPI) i specjalnie nie czuje konieczności wymiany na nowszy model. Myszka działa, przyciski działają więc czego więcej chcieć? :) Owszem tu i tam są przetarcia, przydałyby się też nowe ślizgacze ale poza tymi drobnostkami jest ok.

Zresztą 5 czy 6 lat ciągłej pracy jest chyba dobrym wskaźnikiem jakości wykonania :)

PostNapisane: 12 lis 2010, 17:23 

Ja tak samo macham MX518. To ze 4 lata będą. Nic się nie zepsuło mimo, że lekko myszka ze mną nie miała. Raz tylko musiałem ją rozkręcić i nieco skrócić kabel bo w wyniku niefortunnego wypadku przerwał się zaraz przy wejściu do gryzonia. Naprawę wykonałem w przeciągu 20 minut i myszka dalej działa bez zarzutu. Dobrze leży w ręku i właściwie teraz nie wyobrażam sobie zmienić ją na inną. Polecam (chociaż nie wiem czy ten model jeszcze jest w sprzedaży).

PostNapisane: 12 lis 2010, 17:39 
Moderator forum

sidh77 napisał(a):
Polecam (chociaż nie wiem czy ten model jeszcze jest w sprzedaży).

Myszki dalej są w sprzedaży (przynajmniej w UK) i kosztują koło 30-35 funtów. No i jest to wersja Mk.II.

A całkiem niedawno dokupiłem jeszcze klawiaturę, też Logitech - De Luxe 250. Ma akurat taki skok klawiszy jaki miała moja stara klawiatura Fe Adax. Klawiatura Adax'owa dalej działa (już ponad 13 lat!) ale jest na PS2 a ja potrzebowałem czegoś na USB.

PostNapisane: 12 lis 2010, 19:36 

Uapa napisał(a):
A całkiem niedawno dokupiłem jeszcze klawiaturę, też Logitech - De Luxe 250.

No bez jaj. Mam taką samą klawiaturę. Jak jeszcze napiszesz że masz głośniki Creative 2.1 INSPIRE T3100 to pomyślę że jesteś moim zaginionym bratem bliźniakiem o którym nic nie wiedziałem. :wink:

PostNapisane: 10 sty 2011, 18:33 

http://www.ceneo.pl/519158s
Co myslicie o tym mikrofonie ? Potrzeba mi jakiegos dobrego mikrofonu, moze byc bezprzewodowy,
tak do 50 zl

PostNapisane: 10 sty 2011, 21:12 

tyle tylko że nie ma go podobno no i tylko na jedno ucho?

PostNapisane: 10 sty 2011, 21:47 

Mnie chodzi o sam mikrofon zeby byl dobry no i nie trzeba bylo sie wydzierac do niego bo czesto gram w nocy , sluchawek jako takich niepotrzeba bo mam Logitechy X-540

PostNapisane: 11 sty 2011, 09:51 
Redaktor Battlefield.pl

Basior napisał(a):
Mnie chodzi o sam mikrofon zeby byl dobry no i nie trzeba bylo sie wydzierac do niego bo czesto gram w nocy , sluchawek jako takich niepotrzeba bo mam Logitechy X-540

Polecam http://allegro.pl/listing.php/search?sg ... egory=4395
Ale tak na prawdę to współczuję twoim towarzyszą na ts etc. gdy będziesz używał głośników 5.1 i mikrofonu.

A4Tech X-750F trzyma się bardzo dobrze już od kilku lat, jak za 50 czy 60 zł to świetny zakup był. Szkoda że nie jest taka bardziej gumowata w dotyku. Ale z tego co widziałem A4T teraz takie produkuje. Mycha jeździ na podstawce Razer Omega speed, swoją drogą świetna podkładka.

Klawiatura:
Revoltec Lightboard XL 2, też mam ją od kilku lat, prezent na święta. Działa naprawdę dobrze. Szkoda tylko, że podświetlana jest całość a nie tylko same kontury literek.
Mocno ścierają się literki, już kilka razy poprawiałem te najbardziej używane.
Niestety modele klawiatur które chciał bym posiadać przekraczają 200 zł a więc jak na razie szkoda mi kasy.

Słuchawki:
Creative Fatal1ty pierwszej generacji, no niestety poleciałem na hype :P Słuchawki bardzo dobrze grają a odpinany mikrofon to spełnienie marzeń, lecz jak już kilka osób słyszało coś średnio to działa, albo ja po prostu nie potrafię skonfigurować poprawnie mic. Słuchawki mają trochę za małe nauszniki jak na moją głowę, noszę okulary a więc po kilku godzinach użytkowania trzeba sobie zrobić przerwę.

Podsumowując naprawdę polecam myszkę od A4Techa, świetne wykonanie za małe pieniądze.
A słuchawki i klawiatura to już według uznania, swoich nie nazwał bym strzałem w dziesiątkę :)

PostNapisane: 11 sty 2011, 17:10 

Witam!

Mam problem z doborem nowej myszki i klawiatury.(5 lat na syfie z biedronki po 10zł mi wystarczy)
Zastanawiam się nad opcją nr 1.
http://allegro.pl/klawiatura-a4tech-evo ... 06069.html
+
http://allegro.pl/mysz-a4tech-xgame-x74 ... 42580.html

oraz nr 2
http://allegro.pl/firmowa-podswietlana- ... 38680.html
+
http://allegro.pl/laser-xgame-xl-750bk- ... 30546.html

mam do wydania ok 100-120zł, podpowiedzcie czy to dobry sprzęt :wink:

PostNapisane: 11 sty 2011, 17:45 

http://allegro.pl/klawiatura-a4tech-evo ... 06069.html Polecam klawiaturę, mam identyczną około 6 miesięcy, śmiga jak nowa, niby nic specjalnego, bez udziwnień, przyjemna do grania, płaskie klawisze, nie robi hałasu, jeżeli szukasz w miarę dobrej klawiaturki bez bajerów i laserow :wink: ta jest idealna. Co do myszki, szczerze mogę polecać coś z półki Logitecha mam 100% przekonanie do tej firmy, w granicach 40-80 zl kupisz fajna mysz na bank, przykład http://allegro.pl/mysz-logitech-lx8-cor ... 91023.html . Mam nadzieję że troszkę pomogłem. Pozdrawiam.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 195 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2