Admin nie będzie przecież każdego trzymal za rękę - skoro gra na coś technicznie i funkcjonalnie pozwala to zawsze znajdą sie tacy
którzy będą chcieli to wykorzystać. A admin też człowiek, nie zawsze jest, jak jest to tez chce pograć. Wiem bo zdarzyło mi sie być adminem kilku serwerów w 3 grach w tym w BF2.
Walka z takimi przypadkami to jak u Don Kichota Cervantesa - walka z wiatrakami - więc po co sie wkurzać ?
spawnkilling: w niektórych grach zabicie kogoś w kilka sekund po respawnie skutkowało brakiem punktów lub punktami ujemnymi
baseraping: okolice bazy macierzystej mogłyby być strefą śmierci dla przeciwnika
limit klas byłby jakimś panaceum na camperów
itd, itp...
IMO nie sprawdzał sie tylko system głosowań nad usunięciem gracza - czasem przygłupów było za dużo i zamiast winnego wylatywał w rewanżu ten uczciwy...
ani admin ani my nic z tym nie zrobimy, możemy tylko o tym pomarzyć
gra jest jaka jest i tyle jak dla mnie.
@Okruch - akurat jezli chodzi o staty - dla mnie ten temat nie istnieje. Już w Ha 5 lat temu praktycznie to ignorowaliśmy grajac więcej na serwerach nie rankingowych pomimo iż HA miał przez jakiś czas swój własny serwer rankingowy. Ale przyznaje statystkę masz godną podziwu - GZ. Cóż kazdy bawi się jak lubi - o gustach podobno sie nie dyskutuje. I powtórze jedynym sposób jaki przychodzi mi do głowy w przypadku złego zachowania sie członków drużyny - to w tej grze zmiana drużyny. Niezależnie czy jest to camper czy spawnkiller czy może inne ladaco. Dodam, że temat nie jest o camperach tylko o nienawiści do snajperów to, że kampią to juz takie ich skrzywienie zawodowe.
pozdrawiam