xfragb0ss napisał(a):
o to właśnie chodzi że większość "mechaników" nie używa karabinku jako głównej broni tylko zakichanego Gustava...... który jest bardzo przesadzoną bronią względem innych.......
a jeżeli chodzi o same karabinki to dużo wygodniej grało mi się XM8 Compact niż samym XM8... celniejsze szybsze pojedyncze pestki i wrogowie padali bardzo szybko nawet na dalekie odległości...
Compact też jest (był?) moją ulubioną bronią - ale po ostatnim patchu mam wrażenie, że dramatycznie zmniejszyła się celność z tego urządzonka, tzn rozrzut jest bardzo duży. Strzelałem niedawno do gościa z przycelowania i przyklęku stojącego pod skarpą. Pociski waliły mu po bokach choć celownik był na nim. Ostatnio grałem Krinkovem (nawet po patchu jest znakomitą bronią IMO) a teraz "rozwijam" UMP.
A co do CG - jest świetną packą na upierdliwych snajperów
Ostatnio jednak stosuje go jako broń psychologiczną - samo wyjęcie często powoduje u przeciwnika chęć szybkiego znalezienia schronienia. Czasem jak walczę z kimś ukrytym w kontenerze, za murem lub inną osłoną to walę z CG obok i szybciutko wyskakuje zza drugiego winkla z pistolecikiem maszynowym i po sprawie. Choć jak jestem zaspotowany to często ta taktyka nie działa