Teraz jest 24 lis 2024, 04:59

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 27 sty 2010, 12:14 

Zobaczymy jak to będzie.

Dzięki za linka, fajnie wygląda to UAV, bardziej mnie się podoba to rozwiązanie niż w bf2, gdzie wszystkich pokazywało dookoła. A tutaj jak człowiek w UAV przeoczy kolesia, albo koleś dobrze się schowa, jest szansa na jakie kolwiek zaskoczenie przeciwnika, w BF2 pozbawili elementu zaskoczenia.

PostNapisane: 27 sty 2010, 12:22 

We wszystkim, w co grałem (a grałem w betę PS3 oraz te prevki, o których na zagraceni.pl i gamezilla.pl), spawn był ustawiony na 8 sekund od deatha. (nie ma "fal" spawnów).

PostNapisane: 27 sty 2010, 12:39 

Wydaje się strasznie krótko..

PostNapisane: 27 sty 2010, 13:50 

W sam raz żeby przeładować kampę ;)

PostNapisane: 29 sty 2010, 01:55 

Ogólnie jest w miarę spoko gierka, tylko nie rozumiem jednej rzeczy: grafiki: taka w sumie nie jest super, na maxymalnym maxie się u mnie tnie, ale nie wygląda tak rewelacyjnie jak to na tych wszystkich filmikach i obrazkach, 20-30fps w akcji, co daje ścinki uniemożliwiające normalne granie. Niby Win7 i DX10 na pokładzie jest. Co ciekawe zmieniłem ustawienia na low, rozdziałkę z 1680x1050 na 1280x1024, a fpsów dużo nie przybyło (30-50 to max)? Że tak spytam WTF? Tak tragiczna jest optymalizacja w becie (a raczej jej brak)? Stery najnowsze z obsługą SLI i w ogóle...komp:

C2D E8400@3,6GHz
4GB RAM DDR2 (Win7 x64)
9800GX2 1GB

Reszta nieistotna raczej...
Toż to Crysis zasuwa na DX10 na maxie...
Zastanawiam się nad formatem, bo całkiem niedawno zmieniałem stery jak rękawiczki, może się coś pokisiło.

Jak u Was chodzi ta beta? Sprzęty/ilość fps?

Jeżeli pełna wersja będzie chodzić niewiele lepiej od tej bety to już szkoda mi tej kasy z preordera.
Pzdr

/edit
Na szybko strzeliłem format, nowe stery od grafy zainstalowane i na maxie w 1680x1050 śmiga :D no z małymi wyjątkami, ale nie kręciłem jeszcze zegarów grafiki. Spokojnie będzie się dało grać, no i jak zapowiadają będzie optymalizacja więc będzie cacy. Tylko mogli dać jakąś inną mapę niż ten śnieg.

http://www.youtube.com/user/Wschood

Zapraszam!

PostNapisane: 29 sty 2010, 15:32 

Chłopie, czego ty wymagasz?! To jest beta i ciesz się, że w ogóle udało ci się pograć (wielu nawet nie udało się dojść do menu -.-). I co z tego, że jedna mapka? Powtarzam - ciesz się, że w ogóle dali w coś pograć..

PostNapisane: 2 lut 2010, 09:29 

Czy tylko ja mam wrażenie, że ta gra jest zrobiona jakoś tak na siłę (coś jak 2142)? Pograłem wczoraj parę godzin i jest parę fajnych smaczków, ale tak to nic ciekawego.

Plusy:
- fajnie, że można demolować prawie wszystko (choć czasem rypnę czołgiem w drzewo i nic)
- całkiem fajny hitreg
- stabilna :D ani jednego crash'a do tej pory

Minusy:
- mnóstwo mnóstwo dymu
- czasem na jednym magazynku pojadę 3-4 osoby, po czym wychodzę na nieruszającego się snajpera, załaduje mu cały mag w plecy i jeszcze zginę
- debilne noże ala Call of Duty, z bliska niektórzy nawet nie próbują walczyć tylko od razu liczą na kosę, jak ja tego niecierpię
- tryb rush gdzie połowa atakujących to lamusy ze snajperami na górce, więc jak się broni nieraz można iść spokojnie na herbatę bo i tak się wygra
- jeep c4 może rozwalać bombsite'y
- w helce będąc na gunie ciężko ogarnąć gdzie jest przód (chyba, że o czymś nie wiem)
- raj dla kamperów
- nie będzie samolotów :(
- nie działa invert scrolla myszy (co za idiota wpadł na pomysł, że dół to góra i na odwrót :| )

Jak narazie moja ocena 3-4/10.

Czy Wy też macie coś nie halo z muzyką? Ja mam jakby odwrócone kanały. Czołg stoi po mojej lewej a słychać jakby był po prawej. Nieraz dźwięki w ogóle się nie zgadzają i nie da się grać na słuch.

PostNapisane: 2 lut 2010, 10:26 
Redaktor Battlefield.pl

Adasi napisał(a):
- nie działa invert scrolla myszy (co za idiota wpadł na pomysł, że dół to góra i na odwrót :| )

Działa, można ustawić odwrotnie w klawiszologii, tylko po wyłączeniu gry wszystko się resetuje... dlatego lepiej się przyzwyczaić :)

I'm as cold as the cold wind blows

PostNapisane: 2 lut 2010, 10:57 

_Dominiko_PL napisał(a):
Adasi napisał(a):

Działa, można ustawić odwrotnie w klawiszologii, tylko po wyłączeniu gry wszystko się resetuje... dlatego lepiej się przyzwyczaić :)

Tzn? Próbowałem w controlsach on foot i ciągle to samo :/ Nie mogę sie przyzwyczaić :D

PostNapisane: 2 lut 2010, 11:40 

Adasi napisał(a):
Czy Wy też macie coś nie halo z muzyką? Ja mam jakby odwrócone kanały. Czołg stoi po mojej lewej a słychać jakby był po prawej. Nieraz dźwięki w ogóle się nie zgadzają i nie da się grać na słuch.

mam to samo a bardzo jestem przyzwyczajony do gry na sluch i lipa odwracam sie nie w ta strone itd :?

PostNapisane: 2 lut 2010, 21:31 

Nie moge zbindowac joy'a... Obrazek

I ZNALEZC SAMOLOTU :omg: Obrazek

PostNapisane: 2 lut 2010, 22:33 
Moderator forum

Adasi napisał(a):
_Dominiko_PL napisał(a):
Adasi napisał(a):

Tzn? Próbowałem w controlsach on foot i ciągle to samo :/ Nie mogę sie przyzwyczaić :D

A próbowałeś edycji:

Moje Dokumenty\ BFBC2Beta \ settings.ini
Moje Dokumenty \ BFBC2Beta \ GameSettings.ini

Z tego co wiem, to jeżeli zmienimy coś manualnie to gra tego nie zresetuje.

PostNapisane: 2 lut 2010, 22:37 

^^
Ustawienia klawiszy są w folderze input a nie w ww plikach. Ale da się je również edytować notatnikiem więc warto spróbować.

PostNapisane: 3 lut 2010, 09:46 

Wrażenia ? Za dużo kamperów... Nie dość, że ubić coś z kampy to wyczyn roku ( chyba, że celujemy w cel statyczny ) bo kampa wali jakby z opuźnieniem... SAIGA lub Thompson pozostaje jedynie, by móc jakoś sensownie powalczyć snajperem.

PostNapisane: 3 lut 2010, 11:39 

Czy Wy też czasami tak macie, że ta gra Was niemiłosiernie nudzi? Szczególnie jak się broni a atakujący nie atakują, lub są daleko.
Czy tylko mnie ta gra tak podnosi ciśnienie? Wczoraj z nerwów aż wyłączyłem :] Zabije jednego,dwóch, trzech i jakiś cieć mnie z kampy pojedzie to szlag mnie trafia.

PS: Dalej nie rozkminiłem jak zrobić tego inverta scrolla myszy.... :/ Wam się udało?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2