Teraz jest 22 lis 2024, 02:23

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 114 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 23 lip 2010, 12:04 

Blurr napisał(a):
M416 i AUG nadają się świetnie na średnie dystanse. F2000 na krótkie, AN-94 i M16A2 na średnie i dalsze, ale co mnie dziwi, wczoraj postanowiłem porównać te bronie i mimo że M16 ma lepszy damage i celność to Abakanem lepiej mi się grało.

Abakan ma największe obrażenia z broni asfaltowych i jest też bardziej celny chociaż to ostatnie to kwestia dyskusyjna

PostNapisane: 25 lip 2010, 18:19 

Ja najbardziej lubię grać M16A2, M416 i AUGiem.
Nad tymi najbardziej panuje :D

www.jasiekbuszstudios.dbv.pl

PostNapisane: 26 lip 2010, 10:36 

Zakładanie tematu o tym, którą bronią komu w grze gra się najlepiej jest głupie, bo każdy uzna że moja racja jest "najmojsza" i inni się nie znają. Brak konkretów.
Blurr napisał(a):
M416 i AUG nadają się świetnie na średnie dystanse. F2000 na krótkie, AN-94 i M16A2 na średnie i dalsze, ale co mnie dziwi, wczoraj postanowiłem porównać te bronie i mimo że M16 ma lepszy damage i celność to Abakanem lepiej mi się grało.

Zgodzę się z kolegą KukaTS, że XM8 jest na każdy dystans (podobnie jak G3) i to najlepsza broń dla asfalta.
Konkrety?
1. Strzela ogniem ciągłym/dowolnym (AN94 i M16 - nie)
2. Ma cienką i dokładną muszkę, a przeziernik nie zasłania celu (M416 ma za grubą muchę, podobnie F2000, w abakanie przeziernik zasłania za dużo). W tej kategorii bezkonkurencyjny okazuje się AEK i G3.
3. Ma bardzo mały podrzut i nie sieje w serii. (po przesiadce z AUG czy AEK podejrzewam, że każdy się przekona o czym piszę. AUG jest bardzo celny, ale tylko w seriach 2-3 strzałowych, trochę dłuższe przytrzymanie spustu i "siała baba mak"). Oczywiście każdy karabin zaczyna posiew przy bardzo długiej serii, jednak XM8 można strzelać celnie nawet 5 kulami z rzędu.
4. Jeden z najszybszych "reloadów", ustępuje jedynie AEK.
5. Ma najlepszy stosunek szybkostrzelność/ zadawane obrażenia/ celność.
6. Dla początkujących graczy dostępny już jako drugi unlock.

Moim zdaniem to nr 1 dla szturmowca.
Krok za nim to G3 (najlepszy sprzed 2 łatek gry). Teraz już jakoś nie strzela mi się nim tak dobrze, jak wcześniej, ale też jest świetny.

Każdy ma swoją ulubioną pukawkę i nią gra mu się najlepiej i każdej też można się nauczyć. Mnie akurat przypasował XM8.

Jakie są Wasze typy?
Tylko z uzasadnieniem, a szczeniackie odzywki, że taki, czy inny jest dla noobów, wsadźcie sobie w buty.

PostNapisane: 27 lip 2010, 00:17 

Jako autor tematu oraz po przeczytaniu każdego postu stwierdzam, że nie ma broni idealnej. Jest za to broń do każdego rodzaju walki i preferencji użytkownika :D wypróbowałem każda broń, bliski/średni/daleki dystans; seria 2-3 pociski/full automat i każda bron nadaje się właściwie jak ktoś ogra się dość długo. Gdybym miał opisać każdą broń po moich "testach" równie dobrze mógłbym napisać poradnik, jednak to może kiedy indziej. Zwykle gram assaultem na średnim/dalekim dystansie osłaniając innych gdy gram w bardziej zorganizowanym teamie z kumplami, wtedy AN-94 x4 optyczny i ammo magnum + granat dymny najbardziej mi spasował. Gdy gram solo zwykle staram się nadal tak grac jednak bez teamu dość ciężko samemu takie akcje osłaniać, bo każdy lata gdzie chce(uroki public servers). Jeśli gram w 1 linii najbliżej mcomów wtedy XM8 z kolimatorem i kamizelką + strzelba ew. AUG te same dodatki. Oba karabiny są dość podobne miksuje oba ze względu na mapy, ponieważ XM8 bardziej pasuje bez kolimatora wtedy biorę lekkie gacie aby szybciej biegać np. pustynia atakama oraz wydaje mi się, że XM8 trochę szybciej strzela niby wg strony denkirson.xanga.com z podanymi statystykami rate fire ma nieco większy jednak kopnięcie przy serii jakby mniejsze. Wzorując sie na stronei http://www.badcompany2.ea.com/pl/globalstats można zauważyć, że z XM8 najwięcej ludzi ginęło jednak statystyki nie podają albo byłem leniwy aby sprawdzić dokładnie czy to są ogólne czy od jakiegoś patcha zestawienia. Pozostała broń M416 jest dość podobna jednak nie miałem czasu zabrać się tą broń dokładnie jest jakby połączeniem XM8 i AUGa. Także wnioskując większość broni zwykle nadaje się do każdego celu, każdy ma inne preferencje co do zabijania i sposobu ciągłość ognia/zasięg/rate fire/celność jednak przy dłuższym obyciu z jakaś bronią bardziej przypadnie do stylu grania. Z początku grałem jako kamikadze z XM8 jednak to było mało efektowne więc zacząłem grac jako wsparcie ataku z AN-94 i tak chyba zostanie :wink:

PostNapisane: 27 lip 2010, 16:00 

Wiadomo że każdy ma inne preferencje co do broni i widać to podczas gry. W tej chwili mam 33 poziom, nie jest to może dużo, ale po przetestowaniu broni dla szturmowca, wybrałem M416 + kolminator + am. magnum. To że jest mocną bronią na średni dystans to wiadomo, ale czasem nie mogę się nadziwić jak zadowalającą ma celność na dalekie dystanse. Jednak jak bym miał grać bez kolminatora, wybrałbym xm8 bo lepszą ma muszkę, zresztą są to dość podobne bronie. Dla odmiany, a raczej w niektórych miejscach lepiej mi się korzysta z AN, zwykle wtedy, kiedy potrzeba dużej siły ognia na większy dystans (najczęściej na "pustynnych" mapkach). aek jak dla mnie jest zbyt szybkostrzelny (co chwila reload). Swojego czasu dużo grałem aug'iem, jednak nie umiałem się przyzwyczaić do tej broni - jak dla mnie jest mniej celna niż m416. Co do f2000, hmmm, co to jest? :P :) Czasem spotykam "wymiataczy" z tą bronią, ale nie jest ona dla mnie, heh. No i zostaje m16 - bardzo długo starałem się przekonać do tej broni, ale nie byłem w stanie, ciągle odnosiłem wrażenie jakby strzelała kapiszonami. Niby większa celność, ale ja tego nie widzę, a więc wybieram m416, zaraz potem, prawie na równi xm8, i w zależności od sytuacji an. Zawsze dołączam do broni kolminator, właściwie nigdy większą optykę, bo zwykłem grać na średnio - bliższy, heh, dystans.

pozdrawiam.

PostNapisane: 20 paź 2010, 21:15 

Ja dam przykład moich taktyk na gorączkę.
1.Biorę m16 (AN mi jakoś nie pasuje) próbuję ściągać z daleka obrońców/atakujących.
2.Walka przemieszcza się w pobliże M-comów, nie zastąpiony jest AUG daje rade z bliska jak i na średni dystans.
3.Przy samych M-Comie można robi sieczkę F2000, mało kto da radę przy jego deszczu kul, szczególnie podczas walki w budynkach.

PostNapisane: 21 paź 2010, 13:41 

Mi przypasował XM8 z x4 i am. magnum. Aczkolwiek wolę an-94 ze względu na damage i to z am. magnum i do tego jeszcze x4.
grzesiekoo7 napisał(a):
nie zastąpiony jest AUG daje rade z bliska jak i na średni dystans.

No właśnie zgadzam się AUG mi tez pasuje ale tylko małe średnie odległości.

PostNapisane: 21 paź 2010, 19:04 

Zrobiłem platyny ze wszystkich, głównych broni Asfalta i osobiście najlepiej mi się biega z M416 + magnum (wybór celownika w zależności od mapy/trybu gry, itp), a jako dodatek Shotgun 40MM.

PostNapisane: 8 lis 2010, 22:50 

Imho każda jest w miarę dobra, kwestia przyzwyczajenia ;). Fakt, że M16 po przerzutce z Abakana wypada dość miernie, sam najpierw wbijałem platynę w M16 , następnie przerzutka na Abakana i wielkiej różnicy nie odczułem, zaś gdy z Abakana wróciłem na M16 szło mi dość miernie , no ale 2 rundy i znowu wbijałem pociski z M16 we wrogów, jak w masło :>. Po patchu doceniłem F2000, po prostu stała się bardziej wyważona. Dobra na każdy dystans ;). M416, no cóż... na średnie dystanse może nawet i najlepsza w moim mniemaniu , ale z kolei z bliska jest dość nieciekawie, full auto w tym wypadku nie działa (Nowe hitboxy?). AEK również uważam za broń dobrą, lecz niedocenianą . Bronie u asfalta są w miarę równe (po za Abakanem) , po prostu trzeba pograć z jedną bronią jakiś czas, nie przeskakiwać co raz na inną i będzie w miarę git ;). Osobiście zawsze biorę magnum ammo, nawet nie próbowałem z uchwytem. Do Abakana i M16 biorę ACOG'a, do reszty Red Dota. Standardowo MP-443 w zanadrzu , 40mm Shotgun bądź Grenade w razie obrony i smoke w razie ataku (Mowa o Rushu :P ).

PostNapisane: 4 gru 2010, 18:42 

Mam pytanie:
Podwieszana strzelba dla karabinu szturmowego, z czym zadaje większe obrażenia? Jaki perk wybrać, wybuchy, czy ammo magnum? Bo jeżeli granatnik zadaje większe obrażenia, po wybraniu perku wzmocnione eksplozje, to strzelba też chyba musi coś mieć.

btw strzelba przy karabinie jest uber... przy mniej więcej wymierzeniu w głowę zachowuje się jak mcs870

PostNapisane: 4 gru 2010, 18:51 
Zbanowany

I jak m870, spas czy neo, nie zabija z bliska... Mam czesto takie przypadki, niby jest hs a tu ... gosciu pomyka dalej z 100% lub niewiele mniej...
Osobiscie nie bawie sie w podwieszane obrzynki:
usas, lekkie wyposazenie, c4 i 12 naboi to wszystko czego mi potrzeba jako asfaltowi :twisted:

PostNapisane: 4 gru 2010, 21:03 

870
slug ammo
magnum ammo
i jazda

PostNapisane: 5 gru 2010, 02:27 

ref:
Podwieszana strzelba dla karabinu szturmowego, z czym zadaje większe obrażenia? Jaki perk wybrać, wybuchy, czy ammo magnum? Bo jeżeli granatnik zadaje większe obrażenia, po wybraniu perku wzmocnione eksplozje, to strzelba też chyba musi coś mieć.

PostNapisane: 5 gru 2010, 03:24 

Luky Luke napisał(a):
ref:

magnum

PostNapisane: 5 gru 2010, 18:51 

Dzięki.

Ja najpierw biegałem z:
XM8 (rewelacja - broń geniusz z lunetą x4), potem AEK (nawet w porządku), następnie M416 (bardzo słaba celność) i w końcu przesiadłem się na AUG (tu już nie wytrzymałem przez celność i dodałem kolimator - w skutek czego gra się o wiele lepiej).

Wszystkimi po kolei wbijałem platynę, teraz już w AUG 7 gwiazdka i boję się co będzie z F2000 (zerowa celność :( ). Wbiłem też platynę na granatniku i teraz korzystam z podwieszanej strzelby. Został mi jeszcze M16 i abakan (podobno gra się nim najłatwiej więc zostawiam go sobie na deser) i na końcu wybiorę, pomiędzy XM8 i abakanem.

Do wszystkiego amunicja magnum i totalnie nieudany pistolet rex.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 114 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2