Zakładanie tematu o tym, którą bronią komu w grze gra się najlepiej jest głupie, bo każdy uzna że moja racja jest "najmojsza" i inni się nie znają. Brak konkretów.
Blurr napisał(a):
M416 i AUG nadają się świetnie na średnie dystanse. F2000 na krótkie, AN-94 i M16A2 na średnie i dalsze, ale co mnie dziwi, wczoraj postanowiłem porównać te bronie i mimo że M16 ma lepszy damage i celność to Abakanem lepiej mi się grało.
Zgodzę się z kolegą KukaTS, że XM8 jest na każdy dystans (podobnie jak G3) i to najlepsza broń dla asfalta.
Konkrety?
1. Strzela ogniem ciągłym/dowolnym (AN94 i M16 - nie)
2. Ma cienką i dokładną muszkę, a przeziernik nie zasłania celu (M416 ma za grubą muchę, podobnie F2000, w abakanie przeziernik zasłania za dużo). W tej kategorii bezkonkurencyjny okazuje się AEK i G3.
3. Ma bardzo mały podrzut i nie sieje w serii. (po przesiadce z AUG czy AEK podejrzewam, że każdy się przekona o czym piszę. AUG jest bardzo celny, ale tylko w seriach 2-3 strzałowych, trochę dłuższe przytrzymanie spustu i "siała baba mak"). Oczywiście każdy karabin zaczyna posiew przy bardzo długiej serii, jednak XM8 można strzelać celnie nawet 5 kulami z rzędu.
4. Jeden z najszybszych "reloadów", ustępuje jedynie AEK.
5. Ma najlepszy stosunek szybkostrzelność/ zadawane obrażenia/ celność.
6. Dla początkujących graczy dostępny już jako drugi unlock.
Moim zdaniem to nr 1 dla szturmowca.
Krok za nim to G3 (najlepszy sprzed 2 łatek gry). Teraz już jakoś nie strzela mi się nim tak dobrze, jak wcześniej, ale też jest świetny.
Każdy ma swoją ulubioną pukawkę i nią gra mu się najlepiej i każdej też można się nauczyć. Mnie akurat przypasował XM8.
Jakie są Wasze typy?
Tylko z uzasadnieniem, a szczeniackie odzywki, że taki, czy inny jest dla noobów, wsadźcie sobie w buty.