Teraz jest 25 lis 2024, 16:14

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 185 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 13  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 30 paź 2010, 01:37 
Zbanowany

zgadzam sie z poprzednikiem... klapa.

PostNapisane: 30 paź 2010, 02:03 

A ja zagrałem ok godziny i powiem, że mi się podoba. Nie ma już opóźnienia w poruszaniu postacią, pociski trafiają tam gdzie się celuje, mniej pogubionych pakietów. Gra zdaje się chodzić płynniej i szybciej. Mniejsze opóźnienia przy trafianiu.
Niestety nadal pozostał bug, gdzie oddaję strzał, u przeciwnika widać trafienie (krew), ale nie ma "x", zero obrażeń.
Ogólnie na plus.

PostNapisane: 30 paź 2010, 10:52 

Niewidzialne pociski czołgów, no OK może denerwować ale nie powiecie mi, że nie macie już obczajone jak celować. No i grunt to widzieć miejsce trafienia - to wystarcza do wprowadzenia korekty.

Hitboxy. A jesteście pewien, że wcześniej nie było źle? To, że do czegoś się przyzwyczailiście o niczym nie świadczy. Swego czasu w CS był bug gdzie głowa była za mała (względem realnego człowieka) i jak w CS:S naprawili modele i bania wchodziła łatwiej to był mega lament o zepsucie gry itd.

Panowie zdradzę Wam sekret. jak wybiegnie na Was typ z M60 i zacznie napieprzać serią, to TRAFI i zdechniecie. Nawet pomimo sprintu i skakania. Widać poszli w te stronę, mają prawo...

PostNapisane: 30 paź 2010, 11:44 

A to też ciekawy, choć odosobniony głos, może jednak nie jest tak źle :D

PostNapisane: 30 paź 2010, 12:42 

Wszystko jeszcze by mogło być w tym patchu ok,gdyby nie nagłe pojawienie się zastępów z shotgunami które były przegięte wcześniej a teraz już całkiem

PostNapisane: 30 paź 2010, 12:46 

MK napisał(a):
Wszystko jeszcze by mogło być w tym patchu ok,gdyby nie nagłe pojawienie się zastępów z shotgunami które były przegięte wcześniej a teraz już całkiem

Dokładnie. Nie ma to jak grać shotgunem jak snajperką.

PostNapisane: 30 paź 2010, 12:53 

działo napisał(a):
A to też ciekawy, choć odosobniony głos, może jednak nie jest tak źle :D

Bo nie jest tak źle. Po wydaniu każdego z patchy do BC2 na forum był wielki lament, narzekanie i opluwanie deweloperów. Jak zawsze - większość ludzi poddaje się efektowi placebo i widzi różnice, których nie ma. W rzeczywistości sprawa wygląda tak, że zaliczyli wtopę z niewidocznymi pociskami wystrzeliwanymi przez czołg a cała reszta jest mniej lub bardziej OK. Dziwi mnie biadolenie, że nie da się grać, że teraz BC2 jest jak Q, że do bani, że odinstalowuję grę, że już nigdy nie kupie produkcji DICE, że rzucam się z mostu - bezsens, zmiany nie są tak duże żeby diametralnie zmienić rozgrywkę. W najgorszym przypadku patch wpływa trochę na przyzwyczajenia graczy, którzy po paru rozgrywkach będą wyrywać sobie włosy z głowy i przeklinać deweloperów a godzinie - dwie później przyzwyczają się do kosmetycznych zmian i wszystko będzie w porządku... do następnego patcha.
Według mnie niektórzy powinni troszkę odstawić grę (zwłaszcza ci którzy napierdzielają po około 100 lub więcej godzin miesięcznie) i złapać trochę dystansu do całej sprawy poświęcając więcej czasu życiu "w realu".

PostNapisane: 30 paź 2010, 13:00 

Real life is overrated. :D

PostNapisane: 30 paź 2010, 13:07 

Dobry patch. Kulki lepiej wchodzą, ale hitboxów widzę nie naprawili po zrąbaniu w R8 - pociski dalej zakręcają za każdą przeszkodą.

Nie wiem po co osłabili MG3, a wzmocnili F2000 (oba były idealne), z M60 przesadzili - po co ktoś miałby go teraz używać :) Noobakanowi i CG się słusznie dostało, a z shotgunów ze slugiem zrobili karabin snajperski :wink:

Insygnia za brązowe gwiazdki... wszyscy wiedzą, że to przez SPECTAT - tylko nie twórcy :)

PostNapisane: 30 paź 2010, 13:41 

Bo większość ludzi ma takie podejście że tylko narzekać potrafi a placebo działa tak że jeśli masz złe podejście to nagle wszystko jest gorzej a jak dobre i wydaje ci się że zmiana będzie na lepsze to choćby nic się nie zmieniło będziesz przekonany że coś jest lepiej. Nie wiem po co te pociski niewidzialne zrobili, komu to przeszkadzało ? Śmieszy mnie też że po każdym patchu ktoś mówi że znowu mniej FPS, po pierwszych patchach wydajność posła w górę bardzo, a po żadnym innym nigdy nie widziałem żeby spadła, znowu placebo, gra chodzi ci nie najlepiej ale się przyzwyczajasz a po każdym patchu zaczynasz zwracać na to uwagę i wydaje ci się że jest jeszcze gorzej. Ogólnie kiedy grasz normalnie na luzie to nie zwracasz uwagi na hitboxy itp, po prostu grasz, a po patchu zaczynasz się przyglądać i doszukiwać zmian i dostrzegasz coś czego nie ma albo przed patchem było tak samo tylko nie zwracałeś na to uwagi. Oczywiście coś tam mogło się zmienić ale większość lamentu jest oparta właśnie na tym o czym mówię :P

PostNapisane: 30 paź 2010, 14:00 

Ale ns2000 nadal nie działa poprawnie. Trzeba nwaet 4 razy strzelić, żeby zabić, bo leci krew ale X (hitmarkrer) się nie pojawia, a wróg nie obrywa :/ Ale spas 12 ze sługiem ma celność ponad 100% :D pałeczki krzyżyka (celownika) tak się zjechały, że na siebie nachodzą (ofc mowa o celowaniu ppm)

PostNapisane: 30 paź 2010, 14:44 

PawelKult napisał(a):
Śmieszy mnie też że po każdym patchu ktoś mówi że znowu mniej FPS, po pierwszych patchach wydajność posła w górę bardzo, a po żadnym innym nigdy nie widziałem żeby spadła, znowu placebo, gra chodzi ci nie najlepiej ale się przyzwyczajasz a po każdym patchu zaczynasz zwracać na to uwagę i wydaje ci się że jest jeszcze gorzej.

to zupełnie nie wiem kogo słuchać, ciebie czy frapsa.... :o
Zrozum ze Ci którzy mają dużo fpsów nie zauważą jak spadnie kilka w dół, a Ci którzy grają na granicy płynności odczują spadek bardziej.
Jedynym patchem po którym było więcej fpsów był ten wydany do bety..

PostNapisane: 30 paź 2010, 14:50 

Ja mam 30-27 a miejscami jak nic się nie dzieje i pusto na mapie to do 50 potrafi być, bywa też że raz testujesz i jakoś tam chodzi a potem testujesz znowu i dokładnie w tym samym miejscu będzie trochę więcej dymu i będzie kilka fps mniej. Ja po każdym nowym patchu nadal mam te 30-27 i nie ma spadku a ktoś by mógł powiedzieć że to na granicy płynności bo dla niego 40 to jest mało. Zauważcie że każdy film avi np ma 24 klatki tak że... No ale jednak widać różnicę między 30 a 50 :P

Ostatnio edytowano 30 paź 2010, 15:19 przez PawelKult, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 30 paź 2010, 15:16 
Zbanowany

To, ze film ma ca 24/25fps a gra nie ma 40fps constans to 2 rozne sprawy. I nie wyobrazam sobie grania na ca 24/25fps non stop. Wiem jak to wyglada, bo gdy staram sie cos nagrywac, mam wlasnie spadek do ca 25-20fps. Naprawde gra dziala od ca 40fps, wtedy masz dynamike i efekty. Niestety ja wciaz musze grac na low aby osiagnac plywalnosc od ca 60fps do spadkow i ponizej 5fps..., mimo kart ati 5570...
Ale nie robmy OT, gdyz sa inne tematy dotyczace tego rodzaju bolaczek w tym dziale: viewforum.php?f=108 wystarczy przeczytac tytuly topikow.

PostNapisane: 30 paź 2010, 15:19 

A ogólnie to zauważyłem jedną istotną zmianę, mam tak zaje*iste lagi że nie da się grać, na wszelkich ping testach jest niski, nawet w samej grze pokazuje mi tak jak zawsze a tu się nagle wszyscy na mapie teleportują, 3 serie z czołu do człowieka a on dalej żyje i przebiera nóżkami... Ale to może być wina mojej super sieci w domu i wspaniałego serwera. Czy ktokolwiek z was ma jakieś lagi po patchu ?

Sprawdzałem u brata na kompie BF2 i CoD MW1 i tam lagów nie ma, śmieszne...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 185 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 13  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2