Teraz jest 21 lis 2024, 22:38

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 449 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 30  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 28 mar 2010, 19:14 

Szukałem poradników do klas,aby dowiedzieć się czegoś więcej niż moje doświadczenie,ale nie znalazłem poradnika dla MECHANIKA. Lubie nim grać,ale może są jakieś tricki korzystnej dla tej klasy :D Proszę o Wasze opinie :D

Ostatnio edytowano 28 mar 2010, 19:19 przez mattikomPL, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 28 mar 2010, 19:15 

Masz zdobyć szpilki które dostajesz za killstreak 6. Czyli za 6 killi bez śmierci.

PostNapisane: 28 mar 2010, 19:20 

Sorka za zmiane,ale dowiedziałem się już i mam inne pytanie :D

PostNapisane: 28 mar 2010, 21:14 

BrainAirways napisał(a):
Masz zdobyć szpilki które dostajesz za killstreak 6. Czyli za 6 killi bez śmierci.

Za 7.

PP, inzynier.

PostNapisane: 28 mar 2010, 21:33 

Za 8 dla szczegółów :D Ale to jest temat o MECHANIKU . Chciałbym poznać Wasze opinie :D

PostNapisane: 28 mar 2010, 21:36 

mattikomPL napisał(a):
Szukałem poradników do klas,aby dowiedzieć się czegoś więcej niż moje doświadczenie,ale nie znalazłem poradnika dla MECHANIKA. Lubie nim grać,ale może są jakieś tricki korzystnej dla tej klasy :D Proszę o Wasze opinie :D

Gram mechanikiem, i ... nie jest lekko. W zasadzie nie ma co za bardzo liczyc na jakis niesamowite wspolczynniki kill/death, czy inne staty. Bron podstawowa raczej kiepska: zaleznie od mapy przydaje sie AK74 Krinkov (chyba najwszechstronniejsza), PP2000 (szybkostrzelna) lub UMP45 (maly magazynek). Do tego trzeba sobie dobrac perka stabilizujacego celnosc + red dot.

Co do rakiet, miotam sie pomiedzy Gustavem (dobre przeci kampiacym w oddali snajperom-kamperom) a M136 (latwiej trafic w czule miejsce czolgu). Min uzywam zadko.

Jak juz pisalem, gra sie ciezko w szczegolnosci na mapach, gdzie dozwolona jest klasa Recon. Trzeba przemykac gdzies krzakami, pod skalami, pomiedzy budynkami. Ciezko tez zalatwic czolg, zadko udaje mi sie to za jednym zyciem. A wydaje mi sie, ze powinno byc latwiej. Raz udalo mi sie 2 rakietami odpalonymi prosto w tyl czolgu z bliskiej odleglosci.

Co do hintow:
- klasa slabo nadaje sie na wieksze, otwarte mapy
- wiekszosc czasu przemieszczam sie z bronia gotowa do strzalu
- podstawowa bron ma slaby damage - trzeba celowac w dynke delikwenta, zeby zalatwic sprawe headshotem
- caly czas trzeba byc gotowym do wyciagniecia pistoletu - nie raz mi dupsko uratowal (polecam M93R)

Wg mnie to najslabsza klasa w grze, ktora potrafi Bad Company 2 zniechecic do siebie, jesli sie ktos - tak jak ja - uprze na inzyniera. Szturmowiec ma dobre bronie + perki, snajper-camper generalnie nie musie sie niczym przejmowac, medyk moze sprayowac z machine guna. Po inzynierze spodziewalbym sie np. szybszego uzbrajania / rozbrajania ladunkow pod MComach, wiekszego damage'u wyrzutni, jakiejs mozliwosc podkladania min przeciw piechocie. Pogram jeszcze troche inzynierem, i zmieniam na szturmowca. Co klasyka, to klasyka.

Aha, dzisiaj udalo mi sie rozwalic czolg przeciwnika wiertarka :-) Ktos na fourm sie zastanawial, czy sie da. Da sie. Swoje pojazdy sie naprawia, obce - niszczy. Tylko jak sie dostac w okolice wrogiego czolgu, gdy pod kazdym krzakiem na okolicznych gorach kamperzy snajperzy az kolejki tworza do oddania strzalu zza pniaka :-)

DoZo na ubitej ziemi!
PP, inzynier.

PostNapisane: 28 mar 2010, 22:00 

a ja się muszę nie zgodzić z przedmówcą.
Mechanikiem gra mi się świetnie. Jego bronie na krótkie dystanse są moim zdaniem bardzo skuteczne, na średnie strzelając pojedyńczymi seriami również dają radę.
Dodatkowo Gustav, który świetnie radzi sobie z piechotą, czy to na otwartych przestrzeniach czy w budynkach - celny strzał w budynek w którym znajdują się przeciwnicy i punkty same lecą :)

Tak samo wszystkie stacjonarne MG - jeden celny strzał i buenos aires :)

PostNapisane: 28 mar 2010, 23:05 

Zgadzam się z ucantstop - mechanik / inżynier to klasa, którą zaraz po szturmowcu najwięcej gram i jest dobrze. Co prawda faktycznie nie mamy takich atutów jak LMG u medyka, czy granatnik u szturmowca, ale da się grać.

Miny to bardzo fajna rzecz, momentami niedoceniana. Przy obronie bardzo się przydaje, gdyż przeciwnik w pośpiechu rzadko sprawdza nawierzchnię i jego wyprawa na naszą bazę może się skończyć tragicznie dla jego pojazdu. Przy podkładaniu min polecam podwójną ich ilość (jedna ze specjalizacji), aby za jednym "życiem" dobrze sensownie obstawić najważniejsze wjazdy do bazy (a później gramy jak zwykły "szturmowiec", do pierwszego zgonu, po czym wybieramy RPG/Gustawa/AT4). Miny warto podkładać w cieniu i na "zakrętach", tak aby kierowca nie zdążył ich zauważyć. Co prawda nie jest to "broń uniwersalna" (jak np. wyrzutnie, które nadają się też do zabijania piechoty), ale nie trzeba ich dużo, aby wysadzić czołg (bo detonacja jest skierowana w bardziej czułe miejsca).

W sumie jak na to patrzę, to przy mechaniku K/D ratio mam poniżej jedynki, ale mi to nie przeszkadza - mam naprawdę dużą satysfakcję z psucia przeciwnikom pojazdów 8-)

PostNapisane: 28 mar 2010, 23:25 

To i ja zadam pytanie. Wiem ze miny po smierci nie znikaja, ale jesli podloze miny i po smierci zmienie je na wyrzutnie to znikna?

PostNapisane: 28 mar 2010, 23:32 

@up

nie znikną.

PostNapisane: 29 mar 2010, 00:30 

Też preferuje mechanika ale że grywam tylko na serwerach HC to moja opinia może odbiegać od poprzednich.
Przede wszystkim jako mechanik jesteś jedno osobowa armią :) why?
Karabinek UMP 45 na HC najlepszy ze względu na połączenie szybkostrzelności i obrażeń(miśki z M60 do piachu:P ) skończyło się ammo no problem wyciągnij Colta i zakończ sprawę.Wielu się spiera co lepsze Karolek czy M136 na piechotę to ta pierwsza M136 natomiast na pojazdy.Z drugiej jednak strony jesteś uzależniony od kumatych snajperów w ekipie bo jak wrogowie spostrzegą Cię z miną to masz headzika na poczekaniu wiec tylko swoi mogą pomóc w zrealizowaniu zadania.Dobry mechanik w ekipie to skarb mało tego że niszczy pojazdy to także je naprawia a wyrzutnią może niszczyć budynki i duże grupy wroga.

PostNapisane: 29 mar 2010, 11:24 

PonuryProboszcz napisał(a):
mattikomPL napisał(a):
Szukałem poradników do klas,aby dowiedzieć się czegoś więcej niż moje doświadczenie,ale nie znalazłem poradnika dla MECHANIKA. Lubie nim grać,ale może są jakieś tricki korzystnej dla tej klasy :D Proszę o Wasze opinie :D..............

Tu sie nie zgodze bo ja jak gram sobie mechanikiem to miotam (jak na kogos kto w bf to tylko w hero i bc2) (srednio wyciagam 25/10v plus 1200-2000 za sama gre plus jakies tam za odznaki xD ale czesto mieszam klasy 3 rundy mechem 2 rundy reconem itd xD tez zalezy od dnia)
Wiec jest prosta sprawa przykladowo moja akcja animacja na mapie ATACAMA DESERT jestem po stronie "amerykancow" wiec biore mechanika z (rpg albo minami) i cisne na quadzie przed flage C czekam chwilke zeby sobie odbili flage i pojechali na B najpierw zaminowuje sobie wjazdy pozniej odbijam flage jesli mam rpg albo inna bron to wchodze do budynku i czekam xD, ostatnio gralem w ogarnietym teamie i teamplay byl super xD mozna tez zrobic myk i gdy odbijaja flage poczekac w miejscu gdzie przed c "spawnuje" sie tank i zrobic mega myk walnac z wyrzutni w tank przeciwnika (ktory konczyl odbijac flage) i dokonczyc dziela zniszczenia za pomaca tanku xD mozna tez wziasc i latac za swoim czolgiem i naprawiac xDi wspomagac kolega z rpg (on z czołgu a ty z rpg takie zestawienie czyni grupe nie do zniszczenia)

Adriano47 AVE MECHANICY??? XD

PostNapisane: 29 mar 2010, 11:43 

Adriano47 napisał(a):
Adriano47 AVE MECHANICY??? XD

Jasne że tak :) Mam w klanie medyków i snajperów(a nawet snajperkę :P ) i szturmowców.Tylko ja jestem mechanikiem i gdy dają wsparcie i osłaniają działania typu sabotaż etc to grając w obronie mogę sobie pozwolić na wiele od min począwszy na ściąganiu tępych snajperów z M136 (używam go jak "Javelina" :P )

PostNapisane: 29 mar 2010, 21:29 

Ja jednak nie umiem się przyzwyczaić do mechanika :( Miny i wyrzutnie so OK - z pojazdami daje sobie rade ,ale gdy dochodzi do starcia z piechotą to nie wiem co zrobić :( Jak staje przede mną medyk lub szturmowiec to nie wiem co zrobić . Broń (jakąkolwiek bym wybrał) jest za słaba na granatnik/karabin lub maszynówe przeciwnika :( W bliskich starciach ciężko jest sobie poradzić :( Ale i tak mi się podoba i gram mechanikiem ,gdyż często jeżdże w pojazdach i mam mnóstwo pkt za naprawę :D

PostNapisane: 29 mar 2010, 22:26 

Jeżeli grasz na zwykłych serwerach to polecam G3 bądź jakieś strzelby może SAIGA albo USAS.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 449 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 30  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2