Teraz jest 28 lis 2024, 02:42

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 9 mar 2010, 15:05 

Czemu na filmikach z yt sie nie rusza ??
czy to sprawa np ze w konsoli sie nie rusza ?
gram na pc

PostNapisane: 9 mar 2010, 15:22 

w snipie o nazwie GOL sie nie rusza luneta. gram na pc

PostNapisane: 9 mar 2010, 15:34 

a w barrett ?

PostNapisane: 9 mar 2010, 17:17 

w barret m 95 sa minimalne ruchy lunety. tyle ze jak strzelasz bedac w ruchu to jesli chodzi o mnie nawet tego nie odczuwam. Ostatnio gram m 95 barret poniewaz ta armata ma power az milo. Juz czesto zdazalo sie ze jakies nooby z assaultami, medykami darly mordy "niech ktos w koncu zdejmie ten jeb... heli!" z m 95 to pestka podobnie sprawa ma sie ze zdejmowaniem wrogiego UAV. W sumie rodzaj snipy zalezy od tego jak grasz i na co sie nastawiasz. Ja kosze ludzi a bawi mnie widok wrogiego heli po oberwaniu z m95. Albo ucieka albo zaloga skacze w poplochu czesto do wody gdzie jest punktowana. No i luneta 12x to podstawa plus naucz sie walic z naprawde daleka.

PostNapisane: 9 mar 2010, 22:52 

Satyr napisał(a):
w barret m 95 sa minimalne ruchy lunety. tyle ze jak strzelasz bedac w ruchu to jesli chodzi o mnie nawet tego nie odczuwam. Ostatnio gram m 95 barret poniewaz ta armata ma power az milo. Juz czesto zdazalo sie ze jakies nooby z assaultami, medykami darly mordy "niech ktos w koncu zdejmie ten jeb... heli!" z m 95 to pestka podobnie sprawa ma sie ze zdejmowaniem wrogiego UAV. W sumie rodzaj snipy zalezy od tego jak grasz i na co sie nastawiasz. Ja kosze ludzi a bawi mnie widok wrogiego heli po oberwaniu z m95. Albo ucieka albo zaloga skacze w poplochu czesto do wody gdzie jest punktowana. No i luneta 12x to podstawa plus naucz sie walic z naprawde daleka.

Ekhem , proszę o więcej szacunków dla innych graczy i o popracowanie nad ortografią, bo oczy bolą jak się to czyta panie uber-imba-pro master of recon class... nooby bo darli się, aby ktoś helkę zestrzelił w końcu ?Bo połowa teamu to snajperzy na wzgórzu ? I ty jako snajper ją zestrzeliłeś ? Brawo , w końcu na coś się przydałeś drużynie ;) I radzę już zacząć się przyzwyczajać , że twoja m95 na długo nie starczy na helki, może teraz jak ludzie nie są ogarnięci jeszcze i każdy newb pcha się do helki to jeszcze masz szanse , ale dobrzy piloci zdejmą cię w trymiga ;P A tekstu typu "drzeć mordę " to do swoich kolegów kieruj , albo na inne forum idź, bo tu nikt nie chce słuchać takich tekstów..

PS.BTW Uwielbiam zdejmować snajperów z M16. Jak już zaczynają celować obrywają seriami i nie mogą dostać swojego ukochanego headshota .Ale niee , nie uciekną , no bo jak z takiej daaalekiej odległości ktoś ich może zdjąć ;)

PS2.Widzę , że resztę postów na poziomie masz , więc mam nadzieję , że ten to tylko taki odosobniony przypadek :wink:

Ostatnio edytowano 10 mar 2010, 19:54 przez Orenos, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 10 mar 2010, 10:09 

Ruchy lunety sa minimalne, dla mnie rowniez pomijalne, mozna konkretnie kosic. Podejzewam, ze w pewnym momecie to spatchuja i bedzie troche trudniej :(
Poza tym GOL z x12 i amunicja magnum niesie po bardzo plaskiej paraboli, najlepsza armata do marksman headow za 150+ punktow bonusowych :D
Mimo to coraz czesciej zaczynam uzywac M95 ze wzgledu na mozliwosc zestrzelenia helikoptera, zwlaszcza jak jest juz pod ostralem lub porzadnie dymi, przydaje sie tez do zatrzymywania flankujacych quadow, badz lodzi lub przynajmniej zmuszenia ich do odwrotu lub popelnienia bledu, a co za tym idzie smierci :D . No i oczywiscie ten przepotezny huk wystrzalu jest niesamowicie uzalezniajacy :D

Nawiasem mowiac nie wiem skad ta niechec do recona i bzdurna opinia ze jest bezuzyteczny. Osobiscie gram w 95% reconem i uwazam, ze jest bardzo pozyteczny.
Zwalczanie reconow wroga.
Raportowanie pozycji wroga, min i C4, wbrew pozorom daje bardzo duzo i niezle sie zwraca w postaci punktow za asysty.
No i masakra w postaci ostrzalu mozdziezowego, ktory sieje niesamowite spustoszenie. Pojazdy opancezone ktore choc na chwile sie zagapia i zatrzymaja ida w pyl. Nie mowiac o piechocie broniacej budynkow, ktora albo ginie w srodku albo wybiega na zewnatrz przewaznie w obszar ostrzalu.

Osobiscie lubie tez agresywna gre z shotgunem z amunicja sabot, jest bardzo skuteczny nawet na sredniej odleglosci. Sprawny rush, kilka gongow, uzbrojenie m-coma, odejscie, granat, mortar strike i duza szansa ze wrog nie da rady rozbroic. Sprawdza sie dobrze kiedy bitwa rozgrywa sie w lesie albo w terenie zabudowanym, bardzo efektywne w polaczeniu z assaultem zapewniajacym zapas ammo i sensorow.
Co do argumentow Orenosa na temat dobrego pilota heli i jego wypasionego m16 to wszystko zalezy tylko od skilla graczy po przeciwnych stronach barykady. Jesli koles przy minigunie czy trzymajacy M16 moze widziec mnie to znaczy, ze ja moge widziec jego, reszta zalezy tylko od tego kto szybciej wyceluje jak nalezy i nacisnie spust pierwszy.

A tak w ogole to jesli assault zajmuje sie zwalczaniem reconow bedacych daleko to chyba pomylil klasy i nie robi tego czym powinien sie zajmowac w squadzie, bo chyba powinno byc to atakowanie pozycji wroga, zwalczanie piechoty na krotkim i srednim dystansie i zaopatrywanie squadu w ammo, a nie szukanie reconow skampionych daleko w krzakach. To tak gwoli pisania o przydawaniu sie na cos w squadzie :wink:

PostNapisane: 10 mar 2010, 11:11 

cruxer napisał(a):
Nawiasem mowiac nie wiem skad ta niechec do recona i bzdurna opinia ze jest bezuzyteczny. Osobiscie gram w 95% reconem i uwazam, ze jest bardzo pozyteczny.

Skoro nie wiesz, to ja Ci odpowiem.
Często bywa tak, że są np. 4 drużyny i w każdej z nich co najmniej 3 w klasie recon, a jak przeciwnik podłoży ładunki w trybie rush, to jeden z drugim nawet dupska nie ruszy, żeby go rozbroić, bo czeka schowany i kampi.
Takim to najchętniej był kosę sprzedał.
Klasy inne jak recon to na wagę złota, a na mapie Isla Inocentes czy Panama Canal jest to wręcz żenujące.

Dodatkowo tryb HC sprawia, że wróg nawet zaraportowany nie pojawia się na hud (minimapki nie ma w podglądzie). I nie chcę słyszeć, że recon podkłada C4, bo jak siedzi kampa w krzakach, daleko od punktów przejęcia, to na odległość tego C4 nie wyśle.

W takiej postaci jak teraz, recon jest w 95% do robienia statów, a nie do pomagania drużynie.

PostNapisane: 10 mar 2010, 11:47 

Orenos napisał(a):
Satyr napisał(a):

Ekhem , proszę o więcej szacunków dla innych graczy i o popracowanie nad ortografią, bo oczy bolą jak się to czyta panie uber-imba-pro master of recon class... nooby bo darli się, aby ktoś helkę zestrzelił w końcu ?Bo połowa teamu to snajperzy na wzgórzu ? I ty jako snajper ją zestrzeliłeś ? Brawo , w końcu na coś się przydałeś drużynie ;) I radzę już zacząć się przyzwyczajać , że twoja m95 na długo nie starczy na helki, może teraz jak ludzie nie są ogarnięci jeszcze i każdy newb pcha się do helki to jeszcze masz szanse , ale dobrzy piloci zdejmą cię w trymiga ;P A tekstu typu "drzeć mordę " to do swoich kolegów kieruj , albo na inne forum idź, bo tu nikt nie chce słuchać takich tekstów..

PS.BTW Uwielbiam zdejmować snajperów z M16. Jak już zaczynają celować obrywają seriami i nie mogą dostać swojego ukochanego headshota .Ale niee , nie uciekną , no bo jak z takiej daaalekiej odległości ktoś ich może zdjąć ;)

PS2.Widzę , że resztę postów na poziomie masz , więc mam nadzieję , że ten to tylko taki odosobniony przypadek :wink:

Zanim coś napiszesz to spradź tytuł watku, akurat w tym temacie mało mnie interesuja twoje gwiazdorskie przechwalki i wywody na temat M16. Wypowiadasz sie o sytuacji zaistniałej podczas mojej rozgrywki nie biorac w niej udzialu. No coż można i tak, jak wiadomo nie tylko dzieci maja wybujała wyobraźnię. W tym przypadku okreslenie "drące mordę nooby" było jak najbardzej na miejscu. Jeżeli drażnia Cię tego typu określenia to już nie mój problem. I tak na przyszłość to wypowiadaj się w swoim imieniu, a nie całego forum. Swoje pouczenia/nakazy wsadź w kieszeń i zachowaj dla potomnych. Zeby nie robic offtopa to JaCuN polecam GOL jezeli lubisz gnębić piechotę nawet taką która non stop biega, jezeli chcesz skutecznie niszczyc UAV/Heli/Quady/Skutery wodne plus piechote to m95 barret jest idealny. Tyle w temacie.

PostNapisane: 10 mar 2010, 12:10 

cruxer napisał(a):

Wierzbin napisał(a):
Skoro nie wiesz, to ja Ci odpowiem.
... jeden z drugim nawet dupska nie ruszy, żeby go rozbroić, bo czeka schowany i kampi...
...siedzi kampa w krzakach, daleko od punktów przejęcia, to na odległość tego C4 nie wyśle...

To, że nowi gracze grają tą klasą wywołując frustrację u tych doświadczonych, nie oznacza wcale, że jest ona bezużyteczna.
Bez przesady. Recon nie jest od siedzenia przy punktach przejęcia, właśnie ma siedzieć w ukryciu spotować wroga, obserwować m-coma i jak się trafi jakiś pojazd przykleić mu do dupy c4.
Użyteczność recona,a styl gry to dwie różne sprawy i nie można uogólniać.

Cytuj:
W takiej postaci jak teraz, recon jest w 95% do robienia statów, a nie do pomagania drużynie.

Myślisz, że powstanie jakiś patch modyfikujący możliwości recona? To ludzie muszą nauczyć się grać tą klasą.
Mnie bardziej od camperów wnerwia uav.

PostNapisane: 10 mar 2010, 12:28 

Witam

Troszkę spokojniej chłopcy, to tylko gra :stupid:
Jak chcecie mieć real to iść do woja a potem Afganistan

PostNapisane: 10 mar 2010, 13:02 

hw98 napisał(a):
To ludzie muszą nauczyć się grać tą klasą.

Tak, dokładnie. Piszemy o tym samym.

PostNapisane: 10 mar 2010, 14:06 

Sprawdzal ktos jaki dmg zadaje strzal z m95 helikopterom? Ostatnio musialem sie sporo nastrzelac zeby dostac 30 punktow.

PostNapisane: 10 mar 2010, 15:08 

Shen napisał(a):
Sprawdzal ktos jaki dmg zadaje strzal z m95 helikopterom? Ostatnio musialem sie sporo nastrzelac zeby dostac 30 punktow.

W jakim trybie? Normal czy hardcore?

PostNapisane: 10 mar 2010, 15:10 

Normal mnie bardziej interesuje, ale moga byc oba.

PostNapisane: 10 mar 2010, 20:06 

Satyr napisał(a):
Orenos napisał(a):
Satyr napisał(a):

Zanim coś napiszesz to spradź tytuł watku, akurat w tym temacie mało mnie interesuja twoje gwiazdorskie przechwalki i wywody na temat M16. Wypowiadasz sie o sytuacji zaistniałej podczas mojej rozgrywki nie biorac w niej udzialu. No coż można i tak, jak wiadomo nie tylko dzieci maja wybujała wyobraźnię. W tym przypadku okreslenie "drące mordę nooby" było jak najbardzej na miejscu. Jeżeli drażnia Cię tego typu określenia to już nie mój problem. I tak na przyszłość to wypowiadaj się w swoim imieniu, a nie całego forum. Swoje pouczenia/nakazy wsadź w kieszeń i zachowaj dla potomnych. Zeby nie robic offtopa to JaCuN polecam GOL jezeli lubisz gnębić piechotę nawet taką która non stop biega, jezeli chcesz skutecznie niszczyc UAV/Heli/Quady/Skutery wodne plus piechote to m95 barret jest idealny. Tyle w temacie.

Radzę zastosować się do własnych rad ;) Gwiazdorskie przechwałki .. heh i mówi mi to osoba która napisała , że "Juz czesto zdazalo sie ze jakies nooby z assaultami, medykami darly mordy "niech ktos w koncu zdejmie ten jeb... heli!" z m 95 to pestka podobnie sprawa ma sie ze zdejmowaniem wrogiego UAV. W sumie rodzaj snipy zalezy od tego jak grasz i na co sie nastawiasz. Ja kosze ludzi a bawi mnie widok wrogiego heli po oberwaniu z m95. Albo ucieka albo zaloga skacze w poplochu czesto do wody gdzie jest punktowana."A co "drących mordy noobów" to wiesz , w sumie to sprawa kultury i jeśli uważasz je za jak najbardziej na miejscu , to cóż , świadczy to tylko o tobie ;) A co do przyklejania c4 przez recona , to jakby ktoś nie zauważył , szturmowiec też to może robić :P

PS.W dalszym ciągu radzę Ci Satyr abyś jak "najbardzej" "spradził" co tam jest w słowniku ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2