@[Yossarian]
Odległość za 500 punktów + "h/s" ( czyli za tak zwanego maxa 560 ) nie liczę +30 co można jeszcze dodatkowo zaliczyć za obronę, bo wtedy wychodzi 590 - więcej się nie da w tej grze.
Przynajmniej nie znalazłem żadnej takiej mapy w której by udało mi się oddać strzał za większa ilość punktów.
Namiary podane tyczą się strzału gdzie strzelający znajduje się trochę powyżej swojego celu. Jeżeli strzelamy z znacznie większej wysokości zmniejszamy pozycje celownika względem centrum.
Jeśli strzelamy do celu który jest powyżej nas powinniśmy zwiększyć odległość względem centrum celownik.
Nie będę podawał że wszystko tyczy się celu stojącego bez poprawek na wyprzedzenie jeśli przeciwnik się porusza ( opisać jednoznacznie tego się nie da
* M24- między 1 a 2 milimetry pod drugą kroplą celownika
* M95- podobnie
* Gol - nie da się podać z powodów oczywistych ale generalnie jest to o tyle samo niżej od centrum lunety co w M24
* SVU i 88 - między 1 a 2 milimetry pod środkowym " ^ "
Generalnie pozostałe snajperki podobnie poza VSS, bo tym się nie da jednoznacznie określić gdyż ta broń nie nadaje się maksymalne odległości
Edit.
Cytuj:
* M24- między 1 a 2 milimetry pod drugą kroplą celownika
- nie licząc centralnego znacznika czyli, bardziej obrazowo:
strzelanie w poziomie lub z ciut wyższej pozycji niż nasz cel
-- + -- ( centrum celownika )
...*
...* ...... <----------
Te ostatnie kropki ( pod druga gwiazdką ) dość dobrze pokazuję miejsce celowania tak by oddany strzał wszedł dokładnie miedzy oczy ).
strzelanie do celu znajdującego sie trochę wyżej niż nasza pozycja:
-- + -- ( centrum celownika )
...*
...*
... <---- miejsce celowania
...*
Screnów z walk praktycznie nie robię
ale jeśli ktoś chce się pobawić w takie poglądowe screny to mogę pomóc ( pustych serwów jest wiele i zawsze można się pobawić w taki ala poradnik