Teraz jest 1 lis 2024, 08:22

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 27 lip 2010, 14:46 

Witam forumowiczów,

Mój problem wygląda następująco; najpierw grałem w BFBC 2 na laptopie gdzie wszystko śmigało aż miło, aż w końcu mogłem sobie zainstalować battlefielda na moim stacjonarnym (vista 64, GF GTX285, 4 GB DDR2, chieftec 1000, Quad Q9300) No i tu się zaczyna pod górkę.
Sama instalacja przebiegła pomyślnie, ale jak chcę włączyć updatera, by ściągnął najnowsze łatki, to zwyczajnie on sam się nie uruchamia, tylko włącza się gra. No i oczywiście przez brak update nie wykrywa żadnych serwerów. Włączam go przez "uruchom jako administrator" ale to nic nie daje - updater się nie włącza, tylko zamiast niego uruchamia się gra. Naprawa czy reinstalka nic nie dały. Nie pokazuje się jakikolwiek błąd czy coś w tym stylu, tylko tak jakby uruchamianie updatera nie włączało go samego ale zwyczajnie od razu odpalało grę. Nie wiem już co z tym fantem zrobić, dlatego zwracam się do Was o pomoc (jeszcze z dwie rundki i miałem wbić 33 :( heh...

pozdrawiam

PostNapisane: 27 lip 2010, 15:26 

Dziś to robiłeś ? Bo u mnie teraz chciałem sobie zagrać i też zauważyłem ze updater nie pokazuje się tylko od razu grę uruchamia. Chyba coś robią z serwerami bo z tego co czytam ludziom mapki znikają.
Edit
A nie już działa u mnie firewall przyblokował. Spróbuj wyłączyć firewalla i antywirusa może coś pomoże.

Ostatnio edytowano 27 lip 2010, 15:36 przez raven4444, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 27 lip 2010, 15:34 

Tak, właśnie dzisiaj instalowałem pierwszy raz bd2 na stacjonarce. Rany, heh, uspokoiłeś mnie trochę bo myślałem że coś z kompem się pokiełbasiło a to ea świruje, heh, mam nadzieję że to szybko minie.

PostNapisane: 27 lip 2010, 15:58 

Aryk napisał(a):
ale jak chcę włączyć updatera, by ściągnął najnowsze łatki, to zwyczajnie on sam się nie uruchamia, tylko włącza się gra

odpal go jako administrator

PostNapisane: 27 lip 2010, 17:04 
Zbanowany

poczekaj do okolo 18tej odpal normalnie gre, jest wtorek, dice ma zwyczaj grzebania w grze we wtorki, tez mialem rozne cuda dzisiaj.

PostNapisane: 27 lip 2010, 17:48 

Siema ponownie,

gladky - napisałem w pierwszym poście że "uruchamiam jako administrator" :) inaczej nic się nie włączy :) heh, nieważne,
Spróbowałem odpalić minutę temu i w końcu uruchomił się updater, wynika z tego że rzeczywiście DICE coś tam smarowało :) heh, dzięki za rady (firewall w moim przypadku nie miał związku z updaterem)

pozdrawiam!

Strefa czasowa: UTC + 2