Teraz jest 1 lis 2024, 08:42

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 31 sie 2010, 01:17 

Witam ponownie
Mam pytanie do osób co graja na Win XP. Czy zdarza wam się często, że podczas gry 3-4h non stop podczas ładowania się map czasem gra "nie ładuje" tekstur. Otóż po zmianie mapy gra ładuję nową, jednak gdy dołącza mój brat nagle wszystko robi się czarne. Słychać audio, niektóre elementy np. kontur dolnej mapy, celownik itp jednak nic oprócz tego. Da się grać! Jednak co to za gra jeśli czujesz się jakby ktoś przesłonił Tobie oczy. Pomaga wyjście z servera i dołączenie ponownie wtedy działa jak zawsze. Podkreślam jest to Win XP 32bit, DirectX 9, ATI HD Radeon 5750 sterowniki nie mają wpływu bo były zmieniane od 10.6-10.8(aktualne). Mogę podejrzewać, że coś się przegrzewa jednak komp jest nowy więc odpada kurz, brak past oraz wiatraki.

Ten czarny obraz jest podobny do tego jak kiedyś było problemem patrzenie przez wizjer od osłoniętego CKM na DirectX 9 była po prostu czarna plama.

Obrazek

@mod
15 stron w opcji "szukaj" na temat czarnego ekranu i nic nie znalazłem ew. proszę o linka do podobnego tematu przed zamknięciem :wink:

Ostatnio edytowano 1 wrz 2010, 12:59 przez Gargot, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 31 sie 2010, 04:02 

Jeżeli podejrzewasz przegrzewanie się to sprawdź temperatury podczas gry, np. programem Everest Ultimate lub HWMonitor, a do karty graficznej polecam GPU-Z (możesz sobie w nim włączyć logi, które będą się zapisywać na dysku podczas gry).
Osobiście też gram na Win XP 32Bit (tyle że na grafice NV), czasem właśnie przez kilka godzin non-stop i nigdy czegoś takiego nie uświadczyłem, więc problem leży gdzieś u Ciebie.

PostNapisane: 31 sie 2010, 11:59 

Jakby było przegrzewanie to na innych grach też by się posypało, zreszta mozna odpalic 3dmark zapetlić go i zobaczyc co sie stanie :) ew. Unigine_Heaven-2.0 może i nawet lepiej właśnie to.

Ja ci powiem że czasem mi sie też tak zdarzało i nie doszedłem co to jest.... zmiana na win 7 pomogła i granie tylko pod DX10 ;]

PostNapisane: 31 sie 2010, 13:54 

Ja też tak miałem i pomogł mi Format komputera (mialem wirusa to musialem format a przy okazji pomoglo na to:D) tyle ze ja tak mialem juz po 30 min gry, Pozdro ;]

PostNapisane: 31 sie 2010, 23:28 

Regan napisał(a):
Ja też tak miałem i pomogł mi Format komputera]

Jak już to format dysku lub samej partycji systemowej. ;)

Strefa czasowa: UTC + 2