@up
Ale , że do O/C zbytnio się nie nadają to już nie uwzględniłeś. Nie spotkałem się jeszcze z forum, na którym by polecano Modecomy (Oprócz MC oczywiście).
@up2
Po za tym zabezpieczenia to nie wszystko, liczy się też to czy trzyma odpowiednio napięcia. Tak czy siak jak już pisałem: NIEOPŁACALNE, chociażby dlatego że pracują (Volcano) jak suszarki i konkurencja w podobnej cenie ma PEWNE zasilacze . Z tego co czytałem Feel III przy wyższych taktowaniach procesora, a więc i zwiększania napięcia na nim przestawały poprawnie trzymać napięcia. Co się przekładało na niestabilny komputer. W tej cenie Fortron i już! Do konfiguracji wystarczy (chyba, że autor ma w komputerze GeForce'a GTX480 w co wątpię bo ten Megabajt dawno by go puścił z dymem) i jest dość tani
.
@KeFaS
W sumie faktycznie, zbyt skrajny proces tego zarzuciłem. Masz 100% rację, najlepiej po prostu z BIOSu walnąć "load default settings" , nie wiem czemu nie wpadłem na to rozwiązanie. Z resztą najprostsze
. Tak samo z tym opanowaniem innych opcji . Ale straszenie kogoś, że reset biosu jest czymś co może źle wpłynąć na komputer jest czymś no cóż, dość śmiesznym...
@Lukajn[PL]
Napisz jeszcze na wszelki wypadek czy na poprzednim procesorze Battlefield był grywalny. No i jeszcze podaj model karty oraz sprawdź za pomocą GPU-Z Memory Type. I patrz post wyżej dotyczący HWMonitor.