Czesc.. moj pierwszy post - od razu dziele sie swoimi wrazeniami.
Niestety zawiodlem sie w kwestii optymalizacji gry. Liczylem na nieco gorsza plynnosc gry niz w CoD: MW2, a okazalo sie byc zupelnie inaczej. Mam niezla konfiguracje: C2D 3 GHz, 4 GB RAMu 800 MHz, GTX 280 gra nie chodzi plynnie przy ustawieniach maxymalnych (AAx4, Anizo x 16), ani przy srednich, ani do cholery przy minimalnych! Zmiana AA czy Aniso tez na niewiele sie zdaje... Spacer przez teren zalesiony to jakies 20 FPSoW!!!! SMIECH NA SALI. Nie poprawia tego nawet zmiana rozdzielczosci. Mam srednio jakies 30 FPSow, czyli gra teoretycznie smiga na granicy plynnosci, a i tak mam wrazenie ze ciagle tnie.... Wyciskam w najlepszym wypadku jakies 45 klatek, jak sie nic nie dzieje

A o dziwo, grafika nie jest wcale taka piekna jak to pokazywali. Czy tylko ja odnioslem takie wrazenie, ze na PS3 wyglada to duzo lepiej? Beta ma skopana optymalizacje, jak nawet ustawienie wszystiego na LOW daje zysk 5-6 klatek.. z miana rozdzialki na mniejsza daje jeszcze jakies 2-3 klatki. Jezeli finalny produkt, w kwestii optymalizacji sprzetowej bedzie wygladal dokladnie tak samo to nie wroze dobrze tej grze.
Cholera napalalem sie na tego BC i znowu rozczarowanie jak w przypadku MW2. Tam przyajmniej jakos to chodzi
Tyle czekania po to, zeby grac na najnizszym progu plynnosci. A jak u was to wyglada? Bo jak podajecie te swoje parametry i mowicie ze gra smiga wam na full bez zacinki to zastanawiam sie, czy mam cos skopane, czy po prostu palicie glupa?
Gram zaledwie na 20 calowym monitorze, na rozdzialce 1400x1050. Myslalem, ze bede mial spory zapas mocy... a tu zonk

Dodam, ze gram na win7 64 bitowej. Sprobuje jeszcze na XPku odpalic tego BC i zobaczyc jaki bedzie tego efekt.