Teraz jest 22 lis 2024, 21:43

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 520 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 35  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 29 sty 2010, 02:50 

Lt ViVO napisał(a):
lagi, lagi, lagi,
A poza tym "mruga" mi woda i odbicia na broni (HD4870X2). Epicko. Może ktoś też ma ten problem ?
Gdy nie ma laga gra fajna, duży dynamizm i chaos plus dym który dodaje odrobinę realizmu.
Stabilność niewielka, crash randomowo w menu, czasem przy ładowaniu, ale to beta więc trzeba być wyrozumiałym.

Klasy z "(_!_)". Medyk z PKM?! :roll:

ja mam tez hd4870x2 i tez to mam, witaj w klanie ati :D ale nagrac sie jak na razie nagralem, 3 klasa, nowe bronie juz mam na statsie :) - naprawia napewno wszystkie bugi jak ktos napisze do nich po tym calym graniu :D

PostNapisane: 29 sty 2010, 03:18 

athlon 6400+, ati 4870 512mb, 4gb ram - na 19 calowym monitorze na 1280x1024 na praktycznie wszystkim na high smiga bez jakichkolwiek przycinek. Ale to chyba "zasluga" maje rozdzielczosci jak na te czasy. Gra przyjemna, nawet bardzo, pelna bedzie zdecydowanie lepsza niz MW2.

PostNapisane: 29 sty 2010, 03:46 

fakt , że sterowanie bronią jest takie jakby ospałe , ale po dłuższej chwili idzie się przyzwyczaić i jest w miarę przyjemne
med to świetna klasa , szczególnie z m249 owni
świetnie też lata mi się na snajperze ze strzelbą półautomat , oto dowód xD :
http://img230.imageshack.us/img230/8462/ownedoj.jpg najlepsze rundka ;D

fajnie się miecie pojazdami , uwaga na heli , maaaaasa nooobów wsiada i się rozbija odrazu ;/ w którejść rundzie jak wszedłem to z 7 min apachem latałem , bo prawie nikt nie wali w heli ...

co do ataku moździerzowego wzywanego przez snajpera , nie jest on taki świetny - działa krótko (jakieś 8 s) , malutki obszar i długo się ładuje (30-50 s , nie mieżyłem dokładnie ;p) , ale za to do niszczenia jakiejś lamki kampiącej na górze w czołgu lub squadu broniącego się w jakimś budynku na poddaszu jest wyśmienity ;D

PostNapisane: 29 sty 2010, 09:00 

.u mnie nie było żadnych problemów z listą serwerów i podłączaniem ..serwerów pokazuje mnóstwo ..sporo pustych.
Zaliczyłem pierwszy wypad do pulpitu przy próbie włączenia filtrów serwerów.

wczoraj wieczorem miałem tak irytującą sytuację że wyłączyłem grę. niestety fraps mi się sam wyłącza w tej grze i akurat to się nie zarejestrowało. Mianowicie oczywiście chodzi i ten bezlitosny lag, ...ale jaki. Widzę czołg w połowie zniszczony, jako że byłem mechanikiem podbiegam i próbuję naprawiać. Po sekundzie nagle jestem 10 metrów od czołgu, no to podbiegam zaczynam naprawiać i znów mnie przerzuca w to samo miejsce 10m od czołgu ...tak się stało chyba z 10-15 razy ...liczyłem że się to nagrywa dlatego byłem taki uparty ..momentami naprawdę fajnie się gra ...ale jak zaczyna lagować ..lepiej od razu wyłączyć niż się męczyć :P

PS. czy ktoś wie gdzie można sprawdzić jaki ma się ping do danego serwera ..ja tego nie widzę ..no chyba że jestem ślepy :P

[EDIT]

ok poprawiam ..dziś są jakieś problemy chyba, jednak wywala do pulpitu przy listowaniu serwerów, nie trzeba nawet w filtrach grzebać.

PostNapisane: 29 sty 2010, 09:12 

Ja włączyłem dziś grę o 3 nad ranem, było to moje pierwsze uruchomienie bety.
Jestem bardzo mile zaskoczony, zero lagów:), bardzo dobre pingi. Fajnie wykombinowali ze spawnkilingiem.
Minusy - brak leżenia.
Wie ktoś jak uruchomić chat głosowy w grze?

Gram na średnich ustawieniach
komp
Core2Duo 2,8, nvidia9800gtx, 4gb ramu, neo 6mega

PostNapisane: 29 sty 2010, 09:18 

Czesc.. moj pierwszy post - od razu dziele sie swoimi wrazeniami.
Niestety zawiodlem sie w kwestii optymalizacji gry. Liczylem na nieco gorsza plynnosc gry niz w CoD: MW2, a okazalo sie byc zupelnie inaczej. Mam niezla konfiguracje: C2D 3 GHz, 4 GB RAMu 800 MHz, GTX 280 gra nie chodzi plynnie przy ustawieniach maxymalnych (AAx4, Anizo x 16), ani przy srednich, ani do cholery przy minimalnych! Zmiana AA czy Aniso tez na niewiele sie zdaje... Spacer przez teren zalesiony to jakies 20 FPSoW!!!! SMIECH NA SALI. Nie poprawia tego nawet zmiana rozdzielczosci. Mam srednio jakies 30 FPSow, czyli gra teoretycznie smiga na granicy plynnosci, a i tak mam wrazenie ze ciagle tnie.... Wyciskam w najlepszym wypadku jakies 45 klatek, jak sie nic nie dzieje :? A o dziwo, grafika nie jest wcale taka piekna jak to pokazywali. Czy tylko ja odnioslem takie wrazenie, ze na PS3 wyglada to duzo lepiej? Beta ma skopana optymalizacje, jak nawet ustawienie wszystiego na LOW daje zysk 5-6 klatek.. z miana rozdzialki na mniejsza daje jeszcze jakies 2-3 klatki. Jezeli finalny produkt, w kwestii optymalizacji sprzetowej bedzie wygladal dokladnie tak samo to nie wroze dobrze tej grze.
Cholera napalalem sie na tego BC i znowu rozczarowanie jak w przypadku MW2. Tam przyajmniej jakos to chodzi :(
Tyle czekania po to, zeby grac na najnizszym progu plynnosci. A jak u was to wyglada? Bo jak podajecie te swoje parametry i mowicie ze gra smiga wam na full bez zacinki to zastanawiam sie, czy mam cos skopane, czy po prostu palicie glupa?
Gram zaledwie na 20 calowym monitorze, na rozdzialce 1400x1050. Myslalem, ze bede mial spory zapas mocy... a tu zonk :cry:
Dodam, ze gram na win7 64 bitowej. Sprobuje jeszcze na XPku odpalic tego BC i zobaczyc jaki bedzie tego efekt.

Ostatnio edytowano 29 sty 2010, 10:30 przez d1abolit, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 29 sty 2010, 09:30 

Naprawde niezłe wrażenia z gry :) Lagi sporadyczne.

Jedyne co jest w moim przypadku naprawde wk###ce to fakt, iż po każdej rundzie wywala mi gre do pulpitu. Każdej! :evil: Pokazuje się "twitter" i po 5 sekundach pulpit. Ma ktoś coś takiego? Tak samo nie moge w ogóle odpalić przeglądarki serwerów - efekt ten sam - Ani razu nie pokazało mi listy serwerów ;]

"A poza tym "mruga" mi woda i odbicia na broni (HD4870X2). Epicko. Może ktoś też ma ten problem ?"
Tylko na ekranie Respawnu "mruga" mi ziemia.

Może to przez system - winXP 64bit EN SP2 - gra ktoś na takim systemie jeszcze oprócz mnie? ;)
Quad 2.4, 8Gb, Ati 4850 512mb, 1650-1080 - gra chodzi bez zacięcia.

Ostatnio edytowano 29 sty 2010, 09:37 przez calavero, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 29 sty 2010, 09:34 

Gdy zalogowalem sie po raz pierwszy o 18:20 bylo miodnie. Z czasem co raz wiecej lagow. Po 20 nie mozna bylo sie juz nigdzie zalogowac. :( Co do grafiki 1280/1024 na high gierka wyrzuca mnie do pulpitu. :? Zmiana na medium pomaga. Gram na Ati 5770, 4Gb Ram 1600Mhz, DX11, Windows 7 64Bit, Phenom II X4 955.
Podczas grania snajperem tez macie takie zamazania jak patrzycie przez lunete?

PostNapisane: 29 sty 2010, 09:39 

Jest już rozwiązanie problemu z crashami po każdej grze? :P Bo widzę nie wszystkim crashuje

@d1abolit: TO napewno nie wina sprzętu bo jest okej, pozmieniaj stery czy coś ;p
PS: Jak włączyłeś aa x4? :D ja mogę tylko x1

Jak co ja gram na 3,25gb ramu, hd4890 1gb, amd x4 965. na max nie ma żadnych spowolnień ani nic.

Ostatnio edytowano 29 sty 2010, 09:40 przez szakal0x, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 29 sty 2010, 09:40 

Ja też coś dodam. Mapka może troszke nie trafiona (chyba że takie mam wrażenie przez ten tryb) ale grać się da. Optymalizacja według mnie jest OK na moim sprzęcie: Intel Quad Core Q9500, 4GB OCZ, GF8800GT gra śmiga aż miło na ustawieniach prawie maxymalnych tzn wszystko na high oprócz cieni są na medium i AA jest na 2 w rozdziałce 1280x1024 (jeszcze potestuje).
Aha bym zapomniał po około 3godzinkach grania miałem problem z dzwiękiem okropnie zaczoł skrzczeć i piszczeć. Z przeglądarką też mam problem.
IDE GRAĆ DALEJ :omg:

PostNapisane: 29 sty 2010, 09:44 

dla posiadaczy kart ATI mam sugestię, zainstalujecie może te sterowniki (8.70RC2):
Win7/Vista x86/x64 > http://www.megaupload.com/?d=FL80VIW0 <
WinXP x86/x64 > http://www.megaupload.com/?d=QDHIZN4F <

nie sprawdzałem jak na innych gra się spisuje, więc nie wiem czy to wina sterów, ale na HD4770 w 1600x900 na Med mam 50-60fps (w większych zadymach 40)

Ostatnio edytowano 29 sty 2010, 09:48 przez Jankes, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 29 sty 2010, 09:46 
Moderator forum

redranger napisał(a):
panowie, jezeli bc2 na c2d e7400@2.8ghz, 9800gtx+ emesaja i 4gb ddr2 tnie na minimalnych to znak, aby uzbroic sie w czterordzeniowca? ^^'' win xp obsluguje quady?

Mój komp
Procesor:Core 2 Duo E7400 2,80 GHz
Płyta: Asus P5Q-E
Pamięć: 2 GB DDR2 667 GoodRam
Grafika: Gigabyte GF 9500 GT 1GB DDR2
Dysk WC 500GB

Nic się nie tnie, grafa daje radę. Wszystko chodzi płynnie, nawet jak wokół mnie padały drzewa i wylatywały ściany w powietrze, nic nie lagowało.
Grałem od ok 18.50 do 22.00. (z przerwami)

Serwery wybierałem tylko przez JOIN NOW :)
Żadnego crasha nie zaliczyłem ...
Gra się nieźle

PostNapisane: 29 sty 2010, 10:03 

gawin1993 napisał(a):

Jakie masz "staty" kompa.

Intel Core 2 Duo CPU -3.00GHz x 2
GF GTX 260
4 GB Ram
Vista SP2 32 Bit

A wracając do gry, to UAV jest całkiem fajny jak się go opanuje ;) Muszę jeszcze przetestować "bojowy" helikopter ;D
Jak się robi zooma w uav, bo wydaje mi się, że gdzieś widziałem na filmiku, jak gościu zrobił (chyba z PS3 był filmik)?

PostNapisane: 29 sty 2010, 10:25 

Ta beta to jakis zart. Uwazam, ze zazartowali sobie z graczy i spolecznosci battlefielda. Oczywiscie jak powszechnie wiadomo, z "zamknieta beta" nie ma to nic wspolnego, kazdy mogl miec key i dokladnie wiedzieli ile key'ow wydali. Smie domniemac, ze mieli 32 wewnetrznych beta-testerow do zabawy na serwerze, mogli spokojnie policzyc wymagania serwera, przepustowosi lacza oraz usunac wszelkie usterki wydajnosciowe. Gra zupelnie nie przygotowana do wydania. Bede czekal na 1943.

Beta Battlefield'a 2 byla wielokrotnie lepiej przygotowana. Oficjalna prezentacja w Polsce, w ktorej sam bralem udzial, udala sie i nikt nie zaliczyl ani pulpitu ani zadnych lagow w grze przed prezentacja. Juz wiem, dlaczego EA nie zorganizowala ow prezentacji BF BC2... Byloby moze jak ze slawna prezentacja Windowsa 98 Microsoftu - totalna lipa. Kazdy marudzil na BF2, ze ma pelno bledow - teraz beda wspominac go jako sielanke.

PostNapisane: 29 sty 2010, 10:30 

Podlanczal juz ktos joya? U mnie nie dziala. Pod winda wszystko ok.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 520 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 35  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2