A więc (pewnie coś się powtórzy).
Po 1) Widok całej mapy, a nie skrawka
Po 2)Krótko latałem, ale uważam, że samoloty powinny mieć możliwość jednoczesnego posiadania rakiet AA, rakiet AG i flar. Helikoptery również muszą mieć flary niezależnie od dodatkowego wyposażenia. Teraz będzie w miarę OK, ale jak ktoś zacznie później (np. miesiąc po premierze) to samolotem sobie nie polata. Z działka niewiele ubije, a jego zestrzelą bardzo szybko.
Po 3) Pojazdy AA również powinny mieć rakiety na bazowym wyposażeniu.
Po 4)Kamery F9, F10, F11, F 12 jak w BF 2.
Po 5)Usunąć celowniki ze snajperek gdy nie używamy przybliżenia (te białe krzyże)
Po 6)Zwiększyć trochę siłę przy rzucie granatem (albo nawet dodać możliwość regulowania jej)
Po 7)Średnio mi się podoba pomysł rakiet AA w helkach, pojazdy latające mają już wystarczająco dużo wrogów (pojazdy, inne samoloty, przenośne wyrzutnie AA)
Po

Może dodatkowy przycisk do rozkładania dwunogu u Supporta? Czasami padasz, przymierzasz, chcesz strzelić, a tu ci rozkłada dwunóg, no i ta krótka chwila czasami decyduje o życiu lub śmierci.
Po 9) Samoloty (helki chyba też) powinny wybuchać od razu gdy osiągną 0%. Ja nie mogłem wyskoczyć, ale inny wyskakiwali i dostawałem punkty tylko za zestrzeleniem, a za zabicie już nie.
Po 10)Możliwość pominięcia konieczności oglądania swojego zabójcy. Chciałbym od razu pogrzebać w ekwipunku, a nie czekać te parę sekund i mieć tę możliwość dopiero jak będę mógł się odrodzić.
Po 11) Szybszy wybór gadżetów do broni bez tony kliknięć.
Po 12)Battlelog w grze, a nie w przeglądarce.