Teraz jest 13 paź 2019, 23:11

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 lut 2014, 01:15 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 maja 2003, 20:02
Posty: 674
Zacząłem właśnie ściągać BF'a na laptopie by po ściągnięciu przenieść na stacjonarny i dopiero tam zainstalować.

Takie coś było możliwe z BF3, da radę zrobić podobnie z "czwórką"?

_________________
punx not red


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 lut 2014, 08:34 
Offline

Dołączył(a): 15 lut 2012, 11:04
Posty: 99
Nie rozumiem jaki to ma sens , no ale...
Na googledrive sobie skopiuj plik instalacyjny i zainstaluj z chmury.
Na Dropbox chyba nie wejdzie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 lut 2014, 10:36 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 maja 2003, 20:02
Posty: 674
Sens o tyle w tym jest, że stacjonarka jest od ponad 2 mies. wybebeszona a gdy wreszcie uda mi się dojść z nią do porządku przeniosę na dysku USB ściągnięte wcześniej na laptopie pliki instalacyjne. Nie mam też zbyt szybkiego netu.

... a stacjonarnego mam już pomału dość. Płyta główna po raz drugi w naprawie, niedawno kupiłem płytę zastępczą, okazuje się że i jeszcze procek jest uwalony, zakupiłem zastępczy i czekam aż przyjdzie.

Upalony(?) I5-2500K też idzie na gwarancję. Ponoć zapisywane mają w rejestrach wszelkie próby podkręcania i ciężko z reklamacją będzie.

Eh wydałem też kasę na nową grafikę i pamięć i wszystko leży odłogiem a ja na domiar złego poleżałem sobie 3 tyg. w szpitalu

_________________
punx not red


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 lut 2014, 10:59 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 mar 2010, 11:09
Posty: 219
skandal napisał(a):
Upalony(?) I5-2500K też idzie na gwarancję. Ponoć zapisywane mają w rejestrach wszelkie próby podkręcania i ciężko z reklamacją będzie.

Jak jest upalony to jak mają zamiar odczytać rejestry? Mikroskopem elektronowym? ;)

A BF4 daje się skopiowac bez problemu. Robiłem tak po zmianie systemu z Win 7 na Win 8.1. Kopiujesz cały katalog nap. na pendraka. W nowym miejscu instalujesz Origin, kopiujesz z pendraka pliki do katalogu Origina (identycznie jak było na starym). Odpalasz Origina, podajesz kod produktu i.. myk... masz zainstalowane ;).

_________________
Pzdr, Tomek.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 lut 2014, 14:38 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 maja 2003, 20:02
Posty: 674
no przecież nie zrobił mi się z procka węgielek :) - wygląda normalnie.

Napiszę jak było - wyjąłem k. graficzną by wyczyścić z kurzu (mam kota olbrzyma i dużo sierści wszędzie :) ) i przesmarować bo były od jakiegoś czasu (na 2 ruterach) problemy z dziwnymi lagami podczas gry w BF3.

Po tym wszystkim włożyłem k. grafiki z powrotem ale coś się po.... i komputer nie chciał mi się do końca wyłączać - charakterystyczne pstryknięcie i powinien się wyłączyć ale wentyle zaczynały iść na maksa i nie gasła dioda power.

Jedynie wyłączenie przyciskiem zasilacza wyłączało komputer. Kombinowanie (resety biosu, Linuks z pena, ręcznie zwieranie zworek power) itp. nie pomagało. Po włączeniu komp działał bez problemu, tylko to wyłączanie.

Oddałem płytę do naprawy gwarancyjnej, po 1.5 miesiąca wróciła ale po złożeniu komp nie startował. Pamięci Ok, k. grafiki też. Kupiłem nowy, dobry zasilacz i k. grafiki - pod BF4 i dalej to samo. Odesłałem płytę z powrotem do naprawy, w międzyczasie kupiłem płytę zastępczą - bez efektu.

Udało mi się sprawdzić procek - I5 2500K i okazało się, że jest uwalony .... potem 3 tyg. pobyt w szpitalu :/ Po powrocie, wczoraj zamówiłem nowy procek, a stary 2500K BOX będę odsyłał w ramach gwarancji. Ale na innym już forum poinformowano mnie (gość z serwisu), żebym nie bardzo liczył na jego wymianę bo standardowa gwarancja nie obejmuje procków podkręcanych - a takie coś jest zapisywane w w specjalnych rejestrach procesorów I3-I5-I7.

Nie mam pojęcia co się mogło wydarzyć. Składam PCety od 1989 roku - nigdy nic takiego mi się nie przydarzyło, no chyba że coś było nie tak z płytą gł. po powrocie z naprawy gwarancyjnej i to ona zj#$$ła mi procesor.

_________________
punx not red


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 lut 2014, 09:22 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 mar 2007, 18:14
Posty: 826
Lokalizacja: Bielsko-Biała
A jaka to płyta?

_________________
Obrazek
Bored with video games? Try HFT instead
.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 lut 2014, 17:47 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 maja 2003, 20:02
Posty: 674
Płyta to Asus P8P67 LE a zastępcza to trochę lepsza P8P67. Właśnie przyszedł zastępczy procek, jak coś dalej będzie nie tak to #$%^% :twisted:

_________________
punx not red


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL