troche sie offtopicznie zrobilo
no ale ja na temat bym chcial troszku: bfv to rzeznik mojego kompa i przetestowalem kilkanascie ustawien tak sterownikow, jak ustawien w samej grze i podobnego efektu nie zauwazylem (R9800SE@XT), co nie oznacza ze Max historie zmyslil

ale nie do tego zmierzam... jezeli faktycznie jest mozliwosc 'wylaczenia' trawy i jest to mozliwe bez ingerencje w pliki gry to ja widze dwa rozwiazania:
1. jestesmy honorowi i wygarniamy baty na kazdym meczu/radosnej grze na publicznym serwie, bo przeciwnik ma w nosie gre 4 fun i dla niego liczy sie tylko i wylacznie wygrana. jaka przewage ma typ bez roslinek widza wszyscy na zalaczonym obrazku :/
2. sprawe trzeba naglosnic i zwrocic sie do supervisor'ow ladder'ow o jakies poprawki w rules (moze obowiazkowe skriny przed rozpoczeceim meczu? - zakladajac ze nie mozna wylaczac/wlaczac trawy w trakcie rozgrywki)
zdecydowanie jest przeciw upublicznieniu info jak wylaczyc zieleninke - przewaga jest zbyt duza, a i posiadacze kart ze stajni NV moga sie troche wkurzyc

obawiam sie tylko jednego: 'metoda' bedzie krazyla wewnatrz klanow i "na glos" sie nikt nie przyzna ze ja stosuje, a na meczach beda same "z dupy hedy"
BTW: czy jakis szczesliwy posiadacz radka 9800 moze mi zaproponowac najrozsadniejsze ustawienia dla tej karty jakie stosuje? dziekowac ^^