Jäger <PL> napisał(a):
na przyszłość - nigdy się nie sugeruj ilością pamięci na karcie - pewnie dlatego kupiłeś tego gf4mx 256mb
Taaak...

Też juz boleśnie się przekonałem na własnej skórze, ze błędne było moje myslenie...

Po prostu Nvidia zrobiła ludzi w konia tym dodaniem numerku "4" przy nazwie karty i tyle...

No i zamiast poczytac coś więcej, sprawdzić wydajność itp. też się dałem...

W każdym razie serdeczne dzięki za wszystkie podpowiedzi.
Tym razem nie chcę niczego robić na siłę, na już - dlatego podchodzę do tematu ostrożniej.
Zastanawiałem się trochę też nad propozycją yacuba. I rzeczywiście, gdyby chodziło o gotówkę, ciężko byłoby mi wydać więcej, niż pięć stówek, ale może te raty 10x to jest jakieś wyjście (np. w Media Markt, jakoś nie mogę u siebie zlokalizować Komputronika). No i od razu można się skusić na coś lepszego.
To może jednak taki 9800? Zwłaszcza, że BF:V bedzie znów wymagał czegoś więcej...
No i widzę, że wyraźnie wszyscy polecacie Radeony? Czyli o GF już nie myśleć?
ehunter napisał(a):
tymbardziej jak się ma Windę XP i potrafi przycinać czasem
System aż tak wiele zasobów mi nie zżera, bo jakoś nie mam przekonania do XP i jadę na WinME, bez problemów, zwieszek itp.
Okota napisał(a):
aha masz oryginal?
Okota, chyba nie czytasz dokładnie forum...
http://forum.battlefield1942.pl/viewtopic.php?t=2915&start=90
Żartuję, pewnie pytasz, bo rzadko mnie widać na serwerze...
Mam BF:Deluxe od jakichś dwóch tygodni dopiero, ale jestem teraz zawalony pracą i nawet za bardzo wyspać się nie mam kiedy... Ale to się wkrótce zmieni, taaak...