Teraz jest 1 gru 2024, 08:57

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 97 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2003, 13:07 
Moderator forum

Hmm... Może i macie racje - pisałem to opierając się na opisie ze sklepu internetowego - tam biały IceMat nie ze wszystkimi muszkami współpracował, bo był za bardzo jednolity. Ja pod myszką mam od 4 lat "wzorzystą" podkładke zajmujacą pół biurka i nigdy nie miałem żadnych problemów wiec nie sprawdzałem innych wariantów.

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2003, 13:30 

Okota napisał(a):
ale bzdury neon gadasz...
wystarczy ze powierzchnia nie jest wypolerowana a chropowata i matowa - na lustrze nie zadziala zadna..

Okota jak niemasz optycznej myszqi to niegadaj bzdur!!
Wejdz sobe na http://www.h4g.pl/ i tam se poczytaj o specjalnych podkladkach pod MX-y!!! Sa one szklane a i ich cena wynosi okolo 130 zl!

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2003, 14:19 
Oldboy Battlefield.pl

Chlopczyku nie podskakuj co?
To ze sa jakies podkladki dedykowane dla serii MX to nie znaczy ze inne myszy optyczne nie beda dzialay na nich. Rozumiesz?
A wogole to czytaj dokladnie i to pare razy bo widze ze masz problemy ze zrozumieniem tekstu:
"wystarczy ze powierzchnia nie jest wypolerowana a chropowata i matowa - na lustrze nie zadziala zadna.."
obejmuje ta definicja wszystkie myszy optyczne, a to ze MX ma jakas wypolerowana z wierzchu podkladke nic nie znaczy... moze byc na tyle cienka ze pod spodem znajdujace sie nieruwnosci - chropowacizny powoduja poprawna prace sensora...
Sensor dziala na zasadzie rejestracji zabuzen w odczycie powiezchni znaczy jesli wiazka lasera pada na miejsce a, a po chwili wiazka pada na miejsce b to uklad sterujacy rejestruje zmiane, teraz odpowiednia liczba rejestracji zmian punktow odczytywanych i nastepnie porownywanie odczytow przez odpowiedni uklad powoduje predykcje ruchu.
teraz..:
http://h4g.pl/product_info.php/cPath/28/products_id/63
popatrz na obrazek i na podpis...
wcale nie jest tam napisane ze sa to podkladki do serii MX ale ze ona z nimi dobrze wspolpracuje.
Popatrz na obrazek - widzisz ze jest matowa?
Teraz..."Chodzi w szczególności o myszki wchdzące w tryb standby czyli zmniejszające intensywność oświetlania powierzchni gdy są w bezruchu"
MX 700 jako mycha radiowa moze wiec miec z nia problemy, pomimo ze jest podana jako testowana z ta mycha.
A wogole to jest jakas bzdura... Gdyz.. syand by jest po to aby oszczedzac sensor i diode, a odczytywanie powiezchni i tak zachodzi wtedy - wykonanie jakiegokolwiek ruchu powoduje uruchomienie wiekrzej mocy ukladu - jasniej swieci.
Wiec co niby zle ma dzialac z 700 a jednak dziala? (zapewne chodzilo im o stare uklady...)

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2003, 15:35 

No to to jest oczywiste okota ze gdy podkladka jest nie wypolerowana to sie nieda na niej grac!! Sprobuj se chuhnąć w ten czujnik to tez nie bedzie chodzic!!

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2003, 15:44 
Moderator forum

NeOn napisał(a):
Okota jak niemasz optycznej myszqi to niegadaj bzdur!!
Wejdz sobe na http://www.h4g.pl/ i tam se poczytaj o specjalnych podkladkach pod MX-y!!! Sa one szklane a i ich cena wynosi okolo 130 zl!

No offence, ale wydawać ponad 100zł za podkładkę to już jest lekkie przegięcie (IMO afkorz) :wink: Właśnie dotarła do mnie mysza (hallelujah :!: ), a w momencie, kiedy szukałem pudła do "starej" spadła mi na głowę podkładka (zupełnie o niej zapomniałem) - jeszcze w folii z ceną 4,50,- Czarna, sporawa i mysza dobrze się na niej czuje :wink: Żadnych "przekłamań", snajpuje się bosko - oj, teraz tylko łącze i wracam do akcji :twisted: [/code]

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2003, 15:49 

yacub zycze ci jak najwiecej fragow w BF-a:P
Ale jak bys se kupil taka podkladke i bys pogral troche to bys zobaczyl baaaaardzo duza roznice!!!

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2003, 20:54 
Oldboy Battlefield.pl

NeOn napisał(a):
No to to jest oczywiste okota ze gdy podkladka jest nie wypolerowana to sie nieda na niej grac!! Sprobuj se chuhnąć w ten czujnik to tez nie bedzie chodzic!!

Neon ty jestes... sie znasz na tym jak kura na samolotach!
ja mam akurat mysz opryczna i chropowata podkladke i to nawet bardzo - dostalem ja jako reklamowke z Idei kiedys dawno jak zmieniala nazwe na Idea Opttima i Meritum przyslali mi taka do naklejenia na biurko i jej wysokosc nie przekracza 0.3mm i naprawde nie wiem jak to ma wplywac na moj nadgarstek... powiem jeszcze wiecej tobie poproistu da sie wcisnac kazdy kit. Tylko odpowiednia podpurka pod nadgarstek moze zniwelowac a raczej zmniejszyc zgubny wplyw pracy myszka.
cios mi sie widzi ze baaardzo chcesz przejac puchar imienia Miska Blachy ktory tu gdzies sie wala po forum...
Mysl... to nie boli...
P.S. Chuchnolem...i dziala.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 97 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Strefa czasowa: UTC + 2