Teraz jest 24 lis 2024, 05:45

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 28 mar 2006, 23:37 

Witam wszystkich miłośników tej gry.Jestem tu nowy i to mój pierwszy temat.Przeglądałem forum i zaciekawiła mnie ta gra.Po niedzieli kupuję ORYGINAŁ i w związku z tym mam pare pytań do osób życzliwych,które będą mogły mi odpowiedzieć.
Po zakupieniu gry potrzebne są patche jak tak to gdzie je zainstalować?
Czy gra w singla pomaga w grze w sieci?
Jak zachować się po wejściu pierwszy raz na serwer{nie znam mapy...........}
Tendencyjne to pytania ale wybaczcie to pierwsze początki i za bardzo nie chciałbym aby mnie zwymyślano lub wyrzucono z mapy.
Z góry dziękuję za rady.Liczę na wyczerpujące odpowiedzi.

Tytuł:
PostNapisane: 29 mar 2006, 00:57 

Nie gram w '42 i nigdy nie gralem (BF2) ale myślę sobie że:
Patche - są to z regóły programiki exe. Po prostu klikasz na niego dwa razy i dalej samo się dzieje. Ew. zapyta się o ścieżke dostępu do katalogu z grą.
Single - Jak nie miałeś kontaktu z grą to wejście na single na początku nie jest złym pomysłem. Można zobaczyć na czym gra polega i nie ginąć co 5 sek. W seri BF jest dużo pojazdów. Single pomaga nauczyć się je obsługiwać bez stersów związanych z czekanie na pojazd. Dostawaniem zjebów od innych graczy gdy wystartowało się samolotem na który czeka cała banda innych sępów i rozbiło się po 30 metrach lotu. Zatem polecam do nauki podstaw latania. Z drugiej strony nie ma co przesadzać bo na siglu nabiera się złych nawyków.
Cytuj:
Jak zachować się po wejściu pierwszy raz na serwer{nie znam mapy...........}

Grać. Ewewntualnie biegać za kimś ale nie zawsze jest to dobrym pomysłem bo nie wiadomo co koleś zrobi. Jak poznasz grę i mapy to jesteś w stanie się zorienotwać po kilku sek co taki kolo planuje, a jako newbe tego nie wiesz.
Grać, grać, grać i się nie zrażać że kiepsko idzie. Już po tygodniu grania będzie widać poprawę. Po miesiącu już będzie nieźle.

Tytuł:
PostNapisane: 29 mar 2006, 07:37 

http://forum.battlefield.pl/viewtopic.php?t=9517
http://forum.battlefield.pl/viewtopic.php?t=9519

Polecam najpierw przeglądać przyklejone tematy…

Tytuł:
PostNapisane: 30 mar 2006, 23:25 

W dziale, poradnik dla nowicjuszy są podane porady na temat patchy z 2005r. Czy po kupnie gry mam sciągnac opisane patche czy są może nowsze,aktualne mamy rok 2006.

Tytuł:
PostNapisane: 31 mar 2006, 00:15 
Moderator forum

najnowyszy patch to 1.6 i 1.61 i na tych wszsycy graja i te są najnowsze

Tytuł:
PostNapisane: 31 mar 2006, 08:23 

Dzięki za odpowiedż.

Tytuł:
PostNapisane: 31 mar 2006, 14:15 

Cytuj:
regóły

Nie no Humanista z niego :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 4 kwi 2006, 21:32 

Właśnie kupiłem grę i w związku z tym mam pytanka;
W pudełku są cztery płytki czy muszę instalować wszystkie?
Przy instalacji czwartej płyty pisze; podaj kod umieszczony na odwrocie pudełka.Kodu tam żadnego nie ma jest tylko na instrukcji ale nie pasuje.Co mam z tym zrobić?
Sciągnięte patche są do BT 1942 czy też do tych pozostałych dwóch?
PS.Sorki za błędy w poprzednim poście ale byłem troszkę śpiący.Piwo za spostrzegawczość.

Tytuł:
PostNapisane: 5 kwi 2006, 09:43 
Moderator forum

JUMBO[PL] napisał(a):
Właśnie kupiłem grę i w związku z tym mam pytanka;
W pudełku są cztery płytki czy muszę instalować wszystkie?
Przy instalacji czwartej płyty pisze; podaj kod umieszczony na odwrocie pudełka.Kodu tam żadnego nie ma jest tylko na instrukcji ale nie pasuje.Co mam z tym zrobić?
Sciągnięte patche są do BT 1942 czy też do tych pozostałych dwóch?
PS.Sorki za błędy w poprzednim poście ale byłem troszkę śpiący.Piwo za spostrzegawczość.

Zapewne stałeś się posiadaczem BF1942 Anthology - gratuluję to niezły wybór, chociaż w dodatki nie pograsz juz zbyt często, jednak jak juz ci się uda, to na pewno nie będziesz żałować wydanej kasy. Jedziemy z odpowiedziami zatem...

Na Bf1942 Anhology składają się trzy pozycje podstawowe a są to
BF1942
BF1942 Road to Rome
BF1942 Secret Weapons of World War 2

BF1942 to podstawowa wersja gry, natomiast BF1942 Road to Rome oraz
BF1942 Secret Weapons of World War 2 to płatne i komercyjne dodatki (mody) do tej gry. Nie ma juz innych płatnych dodatków, natomiast z sieci możesz zaciagnąć całą masę bezpłatnych modów, np Forgotten Hope, Eve of Destruction, Desert Combat, Pirates, Siege i wiele innych.

Mogą znajdowac się na płytach dodatkowe pozycje, np Battlecraft - program do produkcji własnych map dla gry BF1942.

Nie musisz instalować wszystkich - wystarczy podstawowy BF1942 jest to najpopularniejsza gra z tej serii, jednak trochę szkoda pieniążków i na twoim miejscu, gdybym juz miał Anthology, zainstalowałbym równiez pozostałe dwa dodatki. Zwłaszcza, że są naprawdę w porządku.

Instalacja powinna przebiegać tak:
BF1942 - BF1942 Road to Rome (uaktualni twoje Battlefieldy bodajże do wersji 1.3) - BF1942 Secret Weapons (uaktualni twoje BF-y do wersji 1.45)

Następnie instalujesz patcha 1.6 (około 270 Mb)(zwróć uwagę aby zainstalował się równiez PunkBuster), a następnie małego patcha 1.61b (ok. 7 MB) I to tyle, możesz już pogrywać w sieci. Patche 1.6 uaktualniają wszystkie BF-y do odpowiedniej wersji, oraz dodają sporo nowych map, np Coral Sea, Aberdeen, Invasion of the Phillipines, Liberation of Caen, Raid of Agheila i inne...

Teraz kwestia numeru seryjnego. Znane nam są z opisów na forum problemy z błędnym wydrukowaniem numerów seryjnych w wersji BF1942 Anthology. W celu usunięcia tego problemu musisz zwrócić się do EA Polska - telefonicznie lub za pomocą emaila wraz z opisem swojego problemu (moje klucze nie działają). Prawdopodobnie wymagany będzie skan okładki z miejscem, gdzie te numery są wydrukowane.

Numer seryjny Bf1942 - 22 cyferki pogrupowane następująco 4-7-7-4
Numer seryjny Bf1942 Road to Rome - j/w
Numer seryjny BF1942 Secret Weapons 20 cyferek literek - pięć grup po cztery.

Mam nadzieję że pomogłem, nie zrażaj się problemem z serialem, tylko dzwoń/mailuj, bo naprawdę warto zagrać w tę fantastyczną grę.

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 5 kwi 2006, 20:44 

Serdeczne dzięki za wyczerpującą odpowiedż.Grałem trochę w singla i mam wrażenie,że faktycznie ta gra jest warta tych 50zł.
Jeszcze raz bardzo dziękuję za ten instruktaż.Jak zagram w sieci to troszeczkę opiszę moje wrażenia.

Tytuł:
PostNapisane: 5 kwi 2006, 23:29 

O Boże! co się dzieje jak ładuję się mapa to resetuje mi kompa{piszę o grze przez internet}na niektórych serwerach mogę pograć nawet ze trzy minuty.W singlu jest coś takiego;gram kampanię i po zakończeniu rozgrywki resetuje kompa.W grze dla pojedynczego gracza jest ok.Co się dzieje?Komputer mam dwa lata chodzi na karcie ATI Radeon9200.
POMÓŻCIE!!!!!!!!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2006, 01:38 
Moderator forum

No najpierw zacznij od całej konfiguracji, potem można wymyśleć co i jak. BF to gra strasznie czuła na podkręcanie, wymagająca poza tym stabilnych konfiguracji (dobra pamięć, przyzwoity zasilacz). Zaczynaj od konfiguracji zatem.

Podpis nieczytelny...

Strefa czasowa: UTC + 2