JUMBO[PL] napisał(a):
Właśnie kupiłem grę i w związku z tym mam pytanka;
W pudełku są cztery płytki czy muszę instalować wszystkie?
Przy instalacji czwartej płyty pisze; podaj kod umieszczony na odwrocie pudełka.Kodu tam żadnego nie ma jest tylko na instrukcji ale nie pasuje.Co mam z tym zrobić?
Sciągnięte patche są do BT 1942 czy też do tych pozostałych dwóch?
PS.Sorki za błędy w poprzednim poście ale byłem troszkę śpiący.Piwo za spostrzegawczość.
Zapewne stałeś się posiadaczem BF1942 Anthology - gratuluję to niezły wybór, chociaż w dodatki nie pograsz juz zbyt często, jednak jak juz ci się uda, to na pewno nie będziesz żałować wydanej kasy. Jedziemy z odpowiedziami zatem...
Na Bf1942 Anhology składają się trzy pozycje podstawowe a są to
BF1942
BF1942 Road to Rome
BF1942 Secret Weapons of World War 2
BF1942 to podstawowa wersja gry, natomiast BF1942 Road to Rome oraz
BF1942 Secret Weapons of World War 2 to płatne i komercyjne dodatki (mody) do tej gry. Nie ma juz innych płatnych dodatków, natomiast z sieci możesz zaciagnąć całą masę bezpłatnych modów, np Forgotten Hope, Eve of Destruction, Desert Combat, Pirates, Siege i wiele innych.
Mogą znajdowac się na płytach dodatkowe pozycje, np Battlecraft - program do produkcji własnych map dla gry BF1942.
Nie musisz instalować wszystkich - wystarczy podstawowy BF1942 jest to najpopularniejsza gra z tej serii, jednak trochę szkoda pieniążków i na twoim miejscu, gdybym juz miał Anthology, zainstalowałbym równiez pozostałe dwa dodatki. Zwłaszcza, że są naprawdę w porządku.
Instalacja powinna przebiegać tak:
BF1942 - BF1942 Road to Rome (uaktualni twoje Battlefieldy bodajże do wersji 1.3) - BF1942 Secret Weapons (uaktualni twoje BF-y do wersji 1.45)
Następnie instalujesz patcha 1.6 (około 270 Mb)(zwróć uwagę aby zainstalował się równiez PunkBuster), a następnie małego patcha 1.61b (ok. 7 MB) I to tyle, możesz już pogrywać w sieci. Patche 1.6 uaktualniają wszystkie BF-y do odpowiedniej wersji, oraz dodają sporo nowych map, np Coral Sea, Aberdeen, Invasion of the Phillipines, Liberation of Caen, Raid of Agheila i inne...
Teraz kwestia numeru seryjnego. Znane nam są z opisów na forum problemy z błędnym wydrukowaniem numerów seryjnych w wersji BF1942 Anthology. W celu usunięcia tego problemu musisz zwrócić się do EA Polska - telefonicznie lub za pomocą emaila wraz z opisem swojego problemu (moje klucze nie działają). Prawdopodobnie wymagany będzie skan okładki z miejscem, gdzie te numery są wydrukowane.
Numer seryjny Bf1942 - 22 cyferki pogrupowane następująco 4-7-7-4
Numer seryjny Bf1942 Road to Rome - j/w
Numer seryjny BF1942 Secret Weapons 20 cyferek literek - pięć grup po cztery.
Mam nadzieję że pomogłem, nie zrażaj się problemem z serialem, tylko dzwoń/mailuj, bo naprawdę warto zagrać w tę fantastyczną grę.